Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ "H. Dv. 12, 1937"

 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ

"H. Dv. 12, 1937"



     Kατά την διάρκεια της διακυβερνήσεως της Γερμανίας από το ΙΙΙ Reich, μετά την επικράτηση του Αδόλφου Χίτλερ στις εκλογές του 1933, ψηφίστηκαν στην Γερμανία οι πρώτοι οικολογικοί αλλά και ζωοφιλικοί νόμοι στην Ευρώπη!



     Εν μέσω των προτεραιοτήτων του ΙΙΙ Reich ήταν και η απαλλαγή της Ιππικής από την βαρβαρότητα που είχαν αναπτύξει οι ιππικές ακαδημίες, πρωτίστως, της Γαλλίας και, δευτερευόντως, της Αγγλίας, οι οποίες αντιμετώπιζαν ως υποχείριο τον Ίππο μέσα στο πλαίσιο της «ακαδημαϊκής Ιππασίας» που προωθούσαν.



     Παρά το ότι η εποχή εκείνη (πρώτο ήμισυ εικοστού αιώνος) δεν ενεθάρρυνε τις προσεγγίσεις της Φυσικής Ιππικής στη Δύση στην οποία εμφανίζονται από το μέσο του δευτέρου μισού του εν λόγω αιώνος, το Επιτελείο του, τότε, Γερμανικού Ιππικού, ευαισθητοποιημένο ως προς την ευημερία του Ίππου, επεχείρησε το μεγάλο τόλμημα να συντάξει, το 1937 και υπό τον τίτλο «Heeres Dienst Vorschrift Nr. 12”, ένα πρωτοποριακό εγχειρίδιο ιππικής εκπαιδεύσεως στις σελίδες του οποίου ο Ίππος ανεγνωρίζετο ως πλάσμα άξιο αγάπης και σεβασμού.



     H κραταιά Ιππική Ακαδημία του Αννοβέρου ήταν και το επίκεντρο εφαρμογής αυτού του νέου εγχειριδίου προοριζόμενο να αναδείξει ακόμη περισσότερο την Γερμανική Ιππική η οποία είχε ήδη θριαμβεύσει πανηγυρικώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 του Βερολίνου, στους οποίους η αγωνιζόμενη Ομάδα των Εθνικοσοσιαλιστών Ιππέων σάρωσε όλα τα χρυσά μετάλλια!



     Αυτό το Εθνικοσοσιαλιστικό εγχειρίδιο ιππικής εκπαιδεύσεως, σήμερα, ανατυπώθηκε όχι μόνον στην Γερμανία αλλά και στην Αγγλία από τον ειδικευμένο, σε ιππικές εκδόσεις, οίκο "Xenophon Press" (στη σημερινή ...Ελλάδα το όνομα του Ξενοφώντος μπορεί και να παραπέμπει σε μάρκα γυναικείων καλσόν) εφαρμοζόμενο και στην, από πάρα πολλές Ακαδημίες, Σχολές και Ομίλους.  



     Μπορεί η "κλασική" ή "ακαδημεική" Ιππική να μην είναι το είδος το οποίο ενδιαφέρει την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" όμως οι ουμανιστικές προσεγγίσεις του εν θέματι εκπαιδευτικού εγχειριδίου μας κάνουν να το εκτιμούμε ιδιαιτέρως όπως και το πνεύμα το οποίο συνέβαλε στην εκπόνηση και καθιέρωσή του στην Εθνικοσοσιαλιστική Ιππική Ακαδημία του Αννοβέρου και κατόπιν σε πολλές Ιππικές Σχολές της γηραιάς ηπείρου.




 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.