Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΘΟΥΣ "ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ"

 ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ 

ΕΠΙΛΟΓΗ  ΒΑΘΟΥΣ "ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ"     Για όσους έχουν παρατηρήσει το εκπαιδευτικό πνεύμα του Kassai Lajos και της Σχολής του, είναι γνωστή η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην άριστη φυσική κατάσταση του Εφιπποτοξότη με ιδιαίτερην έμφαση στην ικανότητα αντοχής του. Και η αντοχή έχει τη βάση της στα κάτω άκρα τα οποία θα πρέπει να διατηρούνται γυμνασμένα λόγος για τον οποίο, στις βασικές εξετάσεις της η Σχολή "Kassai" απαιτεί από τους μαθητές της ικανότητα δρόμου τροχάδην σε συγκεκριμένο χρόνο, μήκους 10 χιλιομέτρων.     Εκτός αυτών, μια σειρά ασκήσεων Τοξοβολίας έχουν την βάση τους στην Στάση του Ίππου και, μάλιστα, στην κινητικήν εκδοχή της.      Βεβαίως, στο λαμπρό εκπαιδευτικό σύστημα "Kassai" το οποίο προέρχεται απευθείας από την διδασκαλία της Kamakura, εκλαμβάνει την Στάση του Ίππου, σοφότατα, σε συνάρτηση με την χρήση του Τόξου με αποτέλεσμα το "κάθισμα", εν προκειμένω και δι΄ ευνοήτους λόγους, να μην είναι τόσο βαθύ όσο προβλέπεται στη Στάση του Ίππου των ανατολικών πολεμικών τεχνών. 
 


     Κι εμείς, μελετήσαμε συγκριτικώς την "γεωμετρία" της Στάσεως του Ίππου τόσο στις ανατολικές πολεμικές τέχνες όσο και στο, οικείο μας, σύστημα "Kassai" πριν καταλήξουμε στο ...μέσο δρόμο της καμήλας.


     Έτσι, επιλέξαμε για τους μαθητές μας μιαν ενδιάμεση κατάσταση βάθους "καθίσματος" ως την πλέον ωφέλιμη, σταθμίζοντας πάντοτε την σοφία της μητρικής μας Σχολής "Kassai" αλλά και των μητρικών της, ανατολικών διδασκαλιών, καταλήγοντας στην υιοθεσία ενός "καθίσματος" το οποίο και να εκγυμνάζει αλλά και να επιτρέπει την απρόσκοπτη χρήση του Τόξου προστατεύοντας το κάτω κέρας του από, ανεπιθύμητες, τραυματικές προσκρούσεις σε επάρματα της επιφανείας του υποκειμένου εδάφους. 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.