Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ RÉVEILLON!

 ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ RÉVEILLON!



     Ένα υπέροχο réveillon μπορεί να αρχίσει νωρίς το πρωί, με την πάχνη που σε κάνει να μη βλέπεις καν το δρόμο και να πηγαίνεις "σημειωτόν" συνεχίζοντας με μία συναρπαστικήν ημερίδα μαθημάτων Ιππευτηρίου και καταλήγοντας σε μιαν ...έκπληξη συνοδευόμενη από μιαν ευωχία προετοιμασμένη από ευγενέστατα γυναικεία χέρια! 

      Πράγματι, η σημερινή πρωινή οδήγηση προς τον Σταύλο θύμιζε "τοπίο στην ομίχλη" που κάλυπτε όλα τα στραβά των ημερών του κοροϊδοϊού, προετοιμάζοντάς μας για τα καλύτερα της ημέρας που ξεκινούσε δειλά-δειλά.

     Σε λίγο, τα δικά μας "κάλαντα" στη φάτνη του Ίππου μαζύ με την Ιπποκομία, ήσαν τα μελωδικότερα κάλαντα που μπορούσαν να ακουστούν ...ετεροχρονισμένα αλλά πάντοτε χαρούμενα κι ο τετράποδος "Πάνθηρας", ως κλασικό ...πολυσυλλεκτικό αρσενικό, να μη ξέρει σε ποιαν να πρωτοκάνει ερωτικήν εξομολόγηση...

     Τάχιστα το γλυκό ..."τσούρμο" πήρε το δρόμο για το Ιππευτήριο μιας και τα σημερινά μαθήματα ήσαν αρκετά με την υποδοχή δύο νέων Μελών και με έναν Εκπαιδευτή ο οποίος πάντοτε φθάνει στον σταύλο έχοντας κατά νου συγκεκριμένο και εξατομικευμένο ασκησιολόγιο για κάθε εκπαιδευόμενο.

     Όχι, δεν είναι διόλου εύκολος αυτός ο εξατομικευμένος προγραμματισμός αλλά είναι τόσο εκπληκτικές οι εκπαιδευόμενές μας και τόσο αυτοπειθαρχημένες που είναι χαρά θεών η "ενορχήστρωση" της εργασίας Ιππευτηρίου, κάτι που το νιώθει για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ο συγκεκριμένος Εκπαιδευτής, παρατηρώντας την κοινή πρόοδο.

      Εκείνο που κυριαρχεί στα μαθήματά μας είναι η ομαδική εργασία, το ...team work, που και σήμερα συνέβαλε σε ένα προσδόκιμο αποτέλεσμα επέκεινα πολλών περιορισμών κι εμποδίων.

     Η Έφιππη Τοξοβολία πλέον διδάσκεται υπό απαιτητικότερους όρους και φαίνεται ότι όλοι είναι έτοιμοι να τα καταφέρουν!

     Μπαίνουν αυστηρότεροι όροι χειρισμών, διευθύνσεως Ίππου και τεχνικής τοξεύσεως και τα κορίτσια μας δείχνουν ότι δεν δυσκολεύονται διόλου να ανταποκριθούν στα "δύσκολα"!

     Όπως εξελίσσεται το ασκησιολόγιο, τώρα, θα πρέπει να διευθύνουν τον Ίππο επί συγκεκριμένης "τροχιάς" ενώ διαχειρίζονται Τόξο και βέλος, να προετοιμάζονται επί συγκεκριμένου σημείου και να τοξεύουν επί, επίσης, συγκεκριμένου σημείου υπό γωνία στόχου που υποχρεώνει και έλεγχο του Τόξου ώστε το κάτω κέρας να μην ενοχλήσει τον Ίππο.

     Είναι γνωστό δε ότι η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ακολουθεί ένα δυσκολότερο "μονοπάτι" Έφιππης Τοξοβολίας ακόμη και από τις πιο καταξιωμένες διεθνείς Σχολές επιμένοντας στην διεύθυνση του Ίππου χωρίς "αύλακα" υποχρεωτικής κινήσεως του Ίππου, κάτι που απαιτεί από τον Ιππέα-Εφιπποτοξότη πολλαπλάσιες δεξιότητες διευθύνσεως!

     Και ο σημερινός απολογισμός ήταν πολύ ενθαρρυντικός δείχνοντας ότι οι αμαζόνες μας έχουν κατακτήσει μια σειρά δεξιοτήτων που αφορούν στην συνειδητότητα της εφιπποτοξοτικής ιππεύσεως.

     Σε κάθε περίπτωση, κάθε μία από τις εκπαιδευόμενές μας είχε την δική της, παράπλευρη, εξατομικευμένη διδασκαλία σύμφωνα με τις παρατηρήσεις εκ των προηγουμένων μαθημάτων τους.

     "Κάθισμα", έξοδος σε τροχασμό. ανάπτυξη θετικότερης ψυχολογίας και αισθήματος ασφαλείας, όλα τίθενται συνεχώς "επί τάπητος" και κανείς δεν αφιππεύει αν δεν έχει κατακτήσει τον στόχο που θέτει σε κάθε ημερίδα ο Εκπαιδευτής.

     Βεβαίως, δεν είναι διόλου εύκολο για κάθε εκπαιδευόμενο η επικέντρωση στην υλοποίηση του στόχου που έθεσε γι αυτόν ο Εκπαιδευτής αλλά, ω του θαύματος!, ο στόχος σχεδόν πάντοτε επιτυγχάνεται!

     Κι επιτυγχάνεται χωρίς εντάσεις, χωρίς πιέσεις, χωρίς καταναγκασμούς αφού η σωστή εκπαίδευση προϋποθέτει συναίνεση και συνεργασία, όπως την εννοεί ο συγκεκριμένος Εκπαιδευτής. 

     Η έμφαση στην βελτίωση μικρών αλλά σημαντικών ατελειών, δυστυχώς, δεν μας επέτρεψε την διεξαγωγή δύο μαθημάτων, όπως αρχικώς οραματισθήκαμε.

      Στις ημερίδες μας θέλουμε να κυριαρχεί η ποιότητα διδασκαλίας και αποτελέσματος κι όχι μια "εργολαβική" διεκπεραιωτική διαδικασία η οποία επικρατεί στους "ιππικούς ομίλους"  της χώρας μας και όχι μόνον...

     Γι αυτό, προτιμήσαμε να αφήσουμε "εκτός νυμφώνος" την Ηρώ μας, αλλά και την Τζώ που είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στην Ομάδα μας, υποσχόμενοι να αφιερωθούμε σε αυτές σε μία ειδικήν ημερίδα την επόμενη εβδομάδα, όπως ήδη προσδιορίσθηκε.

     Αντιθέτως, με την ανεκτίμητη βοήθεια της Φοίβης, ο επίσης πρωτοείσακτος Βασίλης, σήμερα κατάφερε να ρυταγωγήσει σωστά τον Ίππο του σε ένα εισαγωγικό μάθημα περιοριζόμενο σε εργασία εδάφους λόγω ειδικών συνθηκών.

     Και, μάλιστα, τα κατάφερε τόσο καλά που ο "Πάνθηρας" έδειξε αμέσως την αποδοχή του προς τον νεαρό Βασίλη, πάντοτε υπό την καθοδήγηση της Φοίβης.

     Ύστερα ήρθαν παρεπόμενες ...εκπλήξεις, αυτές που ομορφαίνουν τη ζωή μας ...εκτός προγράμματος! Ενώ είχαμε προγραμματίσει τον, από κοινού, καθαρισμό του χώρου τον οποίο, πλέον θα χρησιμοποιεί η Ομάδα μας στο Ιππευτήριο, η Ρία είχε την ευγενή πρωτοβουλία, προ ημερών και χωρίς να μας ειδοποιήσει, να επωμισθεί μόνη της εξ ολοκλήρου την επίπονη, αυτή, εργασία και σήμερα, έκπληκτοι, να βρούμε έτοιμο τον χώρο να μας περιμένει!

     Και με την Νικολέτα να έχει φέρει ένα θαυμάσιο κέικ, την Αγλαία μια γευστικότατη σαγκρία και την Φοίβη να κρατά για όλους μας από μια τσάντα με μυρωδάτα λεμόνια από τον κήπο της, πραγματικά αυτό το réveillon ήταν "πολύ δικό μας", ένα τόσο αυθεντικό réveillon για την Οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων" σε σημείο που να ευχόμαστε κάθε ημέρα να ξεκινά με την ίδια πρωινή πάχνη που μας κύκλωσε σήμερα καθώς ερχόμασταν, εδώ, στη "γειτονιά των αλόγων".


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.