Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ


     Σήμερα αυτό το αλογάκι μετά από τόσα χρόνια εργασίας με σέλα, ανάσπαστο, στομίδα, σπιρούνια και μαστίγιο, βγήκε από την φάτνη του χωρίς τίποτε από όλα τούτα, οδηγήθηκε στο περίκλειστο και ιππεύθηκε όπως ήταν ...και με ένα ...Τόξο στη ράχη του!


     Ω, ναι, ο Κάσσαι Λάιος, ο ανεκτίμητος Δάσκαλός μας, ήδη μας έχει πει να αναθεωρούμε επί τα βελτίω και σήμερα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε για άλλη μια φορά τη παρότρυνσή του καταλήγοντας για άλλη μια φορά στο να τον δικαιώσουμε!


     Πρώτη φορά, λοιπόν, ο νεόλεκτος Ίππος μας υπό εργασία Φυσικής Ιππικής και μάλιστα με Τόξο επί ράχης κι εμείς ευτυχισμένοι επάνω του προσέχοντας, μόνον, την "στρογγυλότητα" των κινήσεών μας.


     Και η εξοικείωση νεολέκτου Ίππου με Τόξο απεδείχθη επιτυχέστατη από την πρώτη στιγμή, παρακάμπτοντας διαδικασίες που μέχρι τώρα τηρούσαμε απαρεγκλίτως!


     Και με τον Sepp στον καινούργιο μας χώρο ξεκίνησε το flirt του Χρυσοβαλάντη μας με την Ιππική.


      Εξαιρετικό "κάθισμα" ο δεκαεννιάχρονος μαθητής και εξαιρετικότερη "ψυχολογία", έφερε τον Sepp "κοντά του" από την πρώτη στιγμή και έκαναν ένα μάθημα αρμονικότατο.


     Αν και απόψε το βράδυ ο νεαρός μαθητής θα έχει την πρώτη του διδασκαλία κινησιολογίας ως μαθητής της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου από τον μετρ του είδους κ. Αλέξανδρο Χατζιάρα στη Σχολή του οποίου θα βρεθούμε, ο Χρυσοβαλάντης μας ως έφιππος έδειξε ότι η κίνηση δεν του είναι διόλου δύσκολη υπόθεση και η σωματοδομή του, κυρίως ο θετικός ψυχισμός του τον βοήθησαν ώστε σε ένα μάθημα Ιππασίας "μακράς διαρκείας" να κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό διευθύνσεως του Ίππου εδραιώνοντας και την ισορροπία του.


     Άνεση, χαλαρότητα αλλά και αυτοσυγκέντρωση, για τον Χρυσοβαλάντη επετεύχθησαν χωρίς καμία δυσκολία για τον Εκπαιδευτή του και το μάθημά του το οποίο διήρκεσε κατά πολύ περισσότερο του συνήθους, ήταν αποδοτικότατο!  


     Ήταν τόση η πρόοδος του Χρυσοβαλάντη ώστε κατάφερε όχι μόνον να διευθύνει αποτελεσματικότατα τον Ίππο του αλλά και να εκτελέσει κλειστές στροφές υπό δύσκολες συνθήκες!


     Για την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" τα πάντα είναι, πλέον, αποδελτιωμένα ώστε να διασφαλίζεται όχι μόνον η πρόοδος των Μελών της Ομάδος αλλά και να παρατηρείται μία διεθνής "εμβέλεια" της αξίας της με το ευτυχές αποτέλεσμα ενός μηνύματος που λάβαμε σήμερα τα ξημερώματα το περιεχόμενο του οποίου ήδη γνωστοποιήσαμε στα Μέλη μας και θα επανέλθουμα και ...από δω. Ας μην τα πούμε όλα τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.