Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΣΧΕΣΗ ΙΠΠΕΩΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΥ


     Η προσεκτική παρατήρηση της συμπεριφοράς του Ίππου απέναντι στον Άνθρωπο θα δείξει την συναισθηματική προσέγγιση του πρώτου προς τον δεύτερο και την ωφελιμιστική προσέγγιση του δευτέρου προς τον πρώτο. Δυστυχώς για τον Άνθρωπο και πάλι αποδεικνύεται η ελαχιστότητά του να απολαύσει την ζωή και τον κόσμο αρκούμενος στα -εν πολλοίς- μικρόψυχα "θέλω του".


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ενθαρρύνεται η ανάπτυξη σχέσεων διασυνδέσεως των Μελών και εκπαιδευομένων μας με τον Ίππο! Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως ζωτικό για την βέλτιστη απόδοση συνεργασίας μεταξύ των δύο διαφορετικών πλασμάτων τα οποία και εναρμονίζει. 


     Βασική αντίληψή μας αποτελεί ότι δεν είναι αρκετή η συνεργασία Ιππέως και Ίππου μόνον κατά την διάρκεια της εργασίας στο Ιππευτήριο αλλά είναι απαραίτητο να διασυνδέονται τα δύο πλάσματα με σχέση αγάπης, αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας ψυχαγωγίας σε συνεχή βάση ακόμη και πολύ πέραν την εργασίας, σε όλη την καθημερινότητά τους. 


     Και τα "παιγνίδια" επικοινωνίας μεταξύ τους είναι δείγμα αρίστων σχέσεων. 


     Και θεωρούμε ότι όσες ικανότητες και αν διαθέτει ένας Ιππέας, έχει "ημερομηνία λήξεως" εάν, καθ΄ όλη την καθημερινότητα του στον Σταύλο δεν αισθάνεται την ανάγκη της συναισθηματικής επικοινωνίας με τον Ίππο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.