Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Μία δύσκολη αλλά και επίμοχθη προσπάθεια "μακράς διαρκείας" φαίνεται ότι οδηγήθηκε σε αίσιο τέλος:  η εκπαίδευση της νεαρής φοράδας Ρέας, από τον επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιο Ψωρομύτη.


     Αυτή η προσπάθεια, όσο κι αν ακούγεται παράξενα, κατά ένα σημαντικό μέρος οφείλεται και στους υπολοίπους Συνασκουμένους του Παραρτήματος, με κάποια Μέλη περισσότερο και κάποια λιγότερο, τα οποία πλαισίωσαν τον μοναχικόν αγώνα του επικεφαλής και βοήθησαν, όλοι μαζύ το νεαρό και πρώην δυστροπότατο ζώο να συμφιλιωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και να γίνει ευάγωγο από τον Άνθρωπο.


     Σ'  αυτή την Προπόνηση ο, πάντοτε υπεύθυνος και προσεκτικός, επικεφαλής, δείχνει ανεπτυγμένη την εμπιστοσύνη του προς την Ρέα στη ράχη της οποίας "εναποθέτει", πλέον, ακόμη και μαθητές-παιδιά.


     Έχοντας θεμελιώσει το δύσκολο εγχείρημά του στην διδασκαλία των "Ελλήνων Κενταύρων" και χωρίς να αποκλίνει διόλου από αυτήν, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, "εργαζόμενος" με την Ρέα κατέληξε σε μία επιτυχία χωρίς κανένα δυσάρεστο 'κόστος' που, κατά κανόνα, συνεπάγονται αυτά τα 'εγχειρήματα', ώστε να μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για τον τελικό 'παρονομαστή' των προσπαθειών του.


     Τα Μέλη του Παραρτήματος μπορούν πια, χάρη στις εργατώρες που προσέφερε ανιδιοτελώς από το υστέρημα του προσωπικού χρόνου του ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, να απολαμβάνουν την έφιππη πρόοδό τους και να 'εισάγονται' ολοένα και περισσότερο στην Ιππική.


     Όλα αυτά τα αγαθά και συμπαθέστατα Μέλη των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", από τώρα μπορούν να χαίρονται μία ...στρίγγλα που δεν έγινε 'αρνάκι' αλλά ένα αξιολάτρευτο και ευάγωγο πλάσμα με την μορφή του Ίππου και τον χαρακτήρα αγγέλου χάρη στη θετική παρέμβαση ενός καθημερινού οικογενειάρχη και σκληρότατα εργαζόμενου ο οποίος κατάφερε να παραμερίσει την φυσική ροπή για ...ραστώνη και να επικεντρωθεί, με ό,τι αυτό σημαίνει, σε μία αλτρουιστική προσπάθεια υπέρ της ευημερίας ενός ζώου και της προόδου των Μελών του Παραρτήματός του.


     Διότι, όσο και αν ηχεί 'δυσερμήνευτα', η εκπαίδευση ενός Ίππου συντελεί πρωτίστως στην ευημερία της ίδιας της υπάρξεώς του.


     Τώρα, πλέον, φαίνεται ότι ένας Ίππος αξιόπιστος εντάσσεται στην Σχολή του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"  αλλά και πάλι υπό την αίρεση της, τυπικής, εγκρίσεως του από τον υπεύθυνο ιππικής εκπαιδεύσεως και Ιδρυτή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" ο οποίος θα έχει και την τελική ευθύνη της πιστοποιήσεως του συγκεκριμένου Ίππου ως καταλλήλου για την Σχολή της Καλαμάτας, αφού, όλα σ'  αυτή την Ομάδα γίνονται με υπευθυνότητα και προσοχή ...ουδεμία σχέση εχουσών με την ανευθυνότητα η οποία στιγματίζει μια μπαχαλοποιημένη κοινωνία.


     Εν αναμονή, λοιπόν, μιας τυπικής, ως φαίνεται, "εγκρίσεως" ενός επιτυχέστατου αποτελέσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.