Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019


ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΑΣ




     Η εμφανέστατη ολιγόνοια και ολιγοφρένεια των συγχρόνων κοινωναθρώπων ως αφετηρία των οικτρών αποτελεσμάτων των δυτικών κοινωνιών μεταξύ των οποίων και της δικής μας, είναι, πια, αδιαμφισβήτητη!

     Μακράν των φυσικών λειτουργιών, τα προϊοντοποιημένα κατασκευάσματα των συγχρόνων κοινωνιών, υπέκυψαν στην γοητεία της ανοησίας τους, απώλεσαν το ανθρώπινο «άνω θρώσκειν» και συμβιβάστηκαν με την εναπόθεση των υπάρξεών τους στην ανοχή των ανάξιων διαχειριστών τους που τα ίδια ανέδειξαν

     Τύποις, η ολιγοφρένεια είναι ένα σύνδρομο συγγενούς διανοητικού ελαττώματος, που εκδηλώνεται σε διανοητική καθυστέρηση λόγω εγκεφαλικής παθολογίας. Ουσία, η ολιγοφρένεια, εξικνουμένη από την ολιγόνοια ως προϋπόθεση, αποτελεί, επιπλέον και συνηθέστατην, ατυχή, κατάληξη 'εισπραττομένων', έξωθεν, μαζικών συμπεριφορών εν μέσω των οποίων προσαρμόζεται, υποτασσόμενο, το δειλό άτομο καθιστάμενο ολιγοφρενές σε μία γραμμική διαδικασία κοινωνικής ιδρυματοποιήσεως, προς αντιμετώπιση της οποίας στρέφονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων».

     Σύμφωνα με την προσεκτική 'σχεδίαση' των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας επί του άξονος της Έφιππης Τοξοβολίας και των εφίππων πολεμικών τεχνών, το πλαίσιο λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν περιορίζεται στον υποτιτλισμό του λογοτύπου μας αλλά επιδιώκει να λειτουργήσει τόσο διαγνωστικώς όσον και θεραπευτικώς επί της πανταχού εντοπιζομένης παθολογίας της μαζικής ολιγοφρενείας της εποχής μας η οποία, επιμελέστατα από το σύστημα αποφεύγεται να διαγνωσθεί, παραμένουσα στο -θεραπευτικώς- 'απυρόβλητο' και για ευνόητους λόγους ευχερούς ελέγχου των μαζών.


     Η παραμονή αλλά και η αποχώρηση σε μία και από μία Ομάδα όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν συνιστά, λοιπόν, την απλήν επιλογή μιας 'πλατφόρμας' αθλητικής δραστηριότητος ή διασκεδάσεως αλλά την ασύνειδην χορήγηση του 'δακτυλικού αποτυπώματος' μιας νοοσυστασίας αλλά και ψυχοσυστασίας του επιλέξαντος. Και τούτο ένεκεν της δομής και του πλαισίου λειτουργίας αυτής της Ομάδος, όπως αυτή, εκ της ιδρύσεώς της, παράγει έργο.

     Γι αυτό και πολλοί θα παραμένουν εν απορία περί της φύσεως αυτής της Ομάδος αδυνατώντας να παραβιάσουν ...ανοικτές θύρες, αλλά τούτο ακριβώς επικυρώνει την ορθότητα εσωτερικού εκπαιδευτικού και, εν γένει, λειτουργικού  σχεδιασμού των "Ελλήνων Κενταύρων" οι οποίοι επιδιώκουμε να παραμένουμε, πρωτίστως, 'εργαστήριο'  αυτοβελτιώσεως μέσω διαδικασιών που άγουν επί τα βελτίω την ψυχή (ψυχαγωγούν) και το πνεύμα, αντιμετωπίζοντας την νοοπενία των καιρών μας!

     Έτσι, εξ αρχής θέσαμε τις διαδικασίες της Έφιππης Τοξοβολίας στην υπηρεσία της επανανθρωπίσεως των κοινωναθρώπων και την ατραπό των πολεμικών τεχνών στην επανάκτηση της ιδιότητος του άνω θρώσκειν. Και μέχρι στιγμής, η λειτουργία μας δικαιώνει απολύτως τις προσδοκίες μας όχι απλώς υπέρ προωθήσεως της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά, ιδιαίτατα, υπέρ αυτοβελτιώσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.