Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Το φυσικότατο και ιδιαίτερα ευνοϊκό έδαφος έξω από τα τείχη του ιστορικού κάστρου της Χαλκίδος βοηθά την γόνιμη φαντασία του επικεφαλής των Χαλκιδαίων Συνασκουμένων μας, Εφιπποτοξότη Γεωργίου Σταυριανόπουλου-Ιφικράτη στην καλύτερη κατά το δυνατόν σχεδίαση ωφέλιμου ασκησιολογίου για κάθε Προπόνηση των μαθητών του. Κι έτσι, αυτή την φορά, το περιεχόμενο της Προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" περιελάμβανε την πρηνή τόξευση, άσκηση δυσκολότατη με την επιβαρυντική περίπτωση των αντιξοοτήτων ενός φυσικού εδάφους. 


     Μία άσκηση η οποία δεν εκτελείται συχνά από ομάδες Παραδοσιακής Τοξοβολίας λόγω των δυσχερειών διαχειρίσεως επί οριζοντιότητος του Τόξου και των στοχαστικών δυσχερειών που μια τέτοια διαχείριση συνεπάγεται. 


     Παρά ταύτα, τα σωστά "θεμέλια" τεχνικής που έχουν καταφέρει να θέσουν οι "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" υπό την διδασκαλία του επικεφαλής τους, φαίνεται ότι επέτρεψαν ακόμη και στα νεώτερα Μέλη να έχουν ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα.


     Ωραίες και οι κινητικές ασκήσεις αυτής της προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος".


     Η "σοφή" επιλογή σημείου ανέδειξε την ικανότητα κινητικής τοξεύσεως των μαθητών της Σχολής διαμορφώνοντας μία σύνθεση χορευτικής αλλά και πολεμικής κινησιολογίας.


     Και βεβαίως, αξιοπρόσεκτες και οι επιδόσεις της νεαρής μαθήτριας που δεν υστέρησε στο παραμικρό σε αρμονία κινήσεων αλλά και επιδόσεων από τα άρρενα Μέλη.


     Αυτή η προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" πιστώνει το τοπικό Παράρτημα με την ανάβαση ενός ακόμη "σκαλιού" προς την βελτίωση όχι μόνον της τοξευτικής αλλά και της ομαδικής ποιότητος των Χαλκιδαίων Συνασκουμένων μας καθιστάμενοι άξιοι συγχαρητηρίων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.