Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     H ζενική, υπαρξιακή, "θέαση" του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορου Κασφίκη αποτελεί το μεγάλο προνόμιο προόδου των Μελών του και τούτο είναι πασιφανές μετά από κάθε Προπόνησή τους, όταν μελετούμε το οπτικοακουστικό υλικό της ομαδικής προσπαθείας τους, μαθαίνοντας κι εμείς από τις τακτικές τους!


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και όπου δρουν οι "Έλληνες Κένταυροι" τηρώντας τις Αξίες αλλά και τους κανόνες λειτουργίας της Ομάδος η πρόοδος είναι δεδομένη και το ίδιο συμβαίνει και στην Κέρκυρα, όπου οι αγαπημένοι Συνασκούμενοί μας, πέραν των υπαρχόντων και δια του επικεφαλής τους, χαράζουν ακόμη πλατύτερες "ατραπούς" για την ανάπτυξη του ενστίκτου με την βοήθεια της "πυξίδος" του Χριστόφορου Κασφίκη ο οποίος είναι θετικότατα επηρεασμένος από τις ωφελιμότατες επιδράσεις των ανατολικών πολεμικών τεχνών με τις οποίες, επί χρόνια, ασχολείται!


     Ακρίβεια, κίνηση, ταχύτητα, αρμονία ήταν τα χαρακτηριστικά και αυτής της, τελευταίας, Προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" κάτι που φαίνεται να επιδιώκει, σταθερά, ο επικεφαλής τους και να το επιτυγχάνει.


     Στην Κέρκυρα, όλο το προπονητικό περιεχόμενο εμφανίζει, πάντοτε, μια σταθερή ακολουθία η οποία, κατά κανόνα, καταλήγει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


     Και είναι χαρακτηριστικό ότι στους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" η σχεδίαση του προπονητικού ασκησιολογίου δεν είναι διόλου διστακτική στην εφαρμογή ακόμη και τολμηρότατων ασκήσεων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ...επικίνδυνες.


     Όμως, η προσεκτική σχεδίαση των ασκήσεων και η λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας από τον επικεφαλής Χριστόφορο Κασφίκη και τα δυσάρεστα αποτρέπει και τα ευχάριστα της ωφελείας εξασφαλίζει διότι αυτός είναι κα ο σκοπός της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων", η εξάντληση των "ορίων" χωρίς επαπειλούμενο "κόστος" ατυχήματος ώστε τα Μέλη μας να προοδεύουν στο εφιπποτοξοτικό "αντικείμενό" μας!


     Εντυπωσιακή και η εικόνα των δύο νεοεισελθόντων νεαρών Συνασκουμένων μας υπό την διδασκαλία του επικεφαλής του Παραρτήματος.


     Είναι εμφανέστατο το πνεύμα πειθαρχίας, και αρμονίας στο οποίο εισάγει τα δύο παιδιά ο αγαπημένος μας Χριστόφορος και είναι τοις πάσι (νοήμοσι...) το πόσο απαραίτητα είναι αυτά τα δύο ελλείποντα στοιχεία στην παραπαίουσα κοινωνία μας...


      Διότι μόνον με πειθαρχία και αρμονία ο άνθρωπος, απεδείχθη κατά το "διάβα" του μπορεί να επιτύχει τους στόχους του και η ανεπάρκεια αυτών των δύο στοιχείων οδηγεί στο θλιβερό κατάντημα των συγχρόνων, μεταπολεμικών, κοινωνιών!


     Έτσι, με γνώση, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και με διάθεση συνεισφοράς προς τον Πολιτισμό και οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", όπως και όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" οπουδήποτε και εάν λειτουργούν, επιδιώκουν την απότιση καθήκοντος προς την ανέλιξη του κόσμου μας μέσω μιας "ατραπού" η οποία ασκεί και ανελίσσει το ένστικτο ισορροπίας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος ζώντας σε μιαν εποχή πλεονάζουσας και περιρρέουσας ανισορροπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.