Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Επικεντρωμένη στην Παραδοσιακή - Ενστικτώδη Τοξοβολία, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" καταφέρνει να διατηρεί σταθερή την συνεχή πρόοδο των Μελών της εδώ και χρόνια, με την τακτική και αδιάλειπτη εβδομαδιαία Προπόνησή της άριστα, πάντοτε, "σχεδιασμένη" από τον επικεφαλής της Χριστόφορο Κασφίκη.


     Η όλη λειτουργία των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" τεκμηριώνει τον συλλογισμό ότι μία "συμπαγής" προσπάθεια με αδιάλειπτην επανάληψη επάνω σε έναν ιδανικό άξονα προπονητικής εφαρμογής, καταλήγει πάντοτε στο καλύτερο, δυνατόν, αποτέλεσμα.


     Και το καλύτερο, δυνατόν, αποτέλεσμα, εν προκειμένω, είναι το "δικαίωμα" των Συνασκουμένων να φωτογραφίζονται μέσα από το, διάτρητο από εύστοχες τοξεύσεις, κέντρο του ψάθινου στόχου!


     Μια ακόμη επιτυχής Προπόνηση με αυξημένη συμμετοχή ήρθε να προστεθεί σε όσες επιτυχείς προηγήθησαν σύροντας την προσοχή μας στην ομαδική αρμονία όπως φαίνεται διάχυτη από το οπτικοακουστικό υλικό.


     Οι Φαίακες Συνασκούμενοί μας ξανά κερδίζουν τον θαυμασμό μας για την αξιοπρόσεκτη συνεργασία τους στην πρόοδο αλλήλων, κάτι που αποτελεί κανόνα ανελίξεως των "Ελλήνων Κενταύρων"!


     Και όλη αυτή η δυναμική ομαδικότητα που αποπνέει η ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" είναι δείγμα Πολιτισμού και ορθής προσεγγίσεως του βασικού κοινωνικού ζητήματος το οποίο λέγεται "αλληλεγγύη", κάτι εντελώς παραμερισμένο στην σύγχρονη κοινωνία της παρακμής.


     Στη παρούσα Προπόνηση, ο Χριστόφορος, εφευρετικός όπως ο συν - επτανήσιος αρχαίος Οδυσσέας, επέλεξε τον ίδιο συναρπαστικό τρόπο τοξεύσεως, μέσω των οφθαλμών των τσεκουριών ο παλιότερος, μέσω της οπής ενός ενδιάμεσου διάτρητου στόχου ο ...νεώτερος, ώστε να βαθμολογηθεί η στοχαστική ικανότητα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".


     Έμπνευση - ...προίκα της ιστορίας και του επτανησιακού ενστίκτου, κυρίως, ενός συνειδητού Εκπαιδευτή που επικεντρώνεται στο χρέος του να αναδείξει τους εκπαιδευομένους του αναδεικνύοντας τους καρπούς της φαντασίας του.


     Η "δουλειά" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", επί του άξονος της Τοξοβολίας δεν είναι, απλώς "εξασκητική" σε μία πολεμική τέχνη, αλλά άκρως παιδαγωγική, κάτι που πιστώνεται στον επικεφαλής τους.


     Για ένα προσεκτικό "μάτι" και αυτή η Προπόνηση ανέδειξε τις διανθρώπινες σχέσεις και την διανθρώπινη συνεργασία, πέραν κάθε στοχαστικού αποτελέσματος το οποίο υπήρξε, βεβαίως, συνακόλουθο επίτευγμα.


     Και, ασφαλώς, υπό αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα είναι δεδομένο! 


     Στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" είναι εμφανές ότι ο επικεφαλής τους διδάσκει το "ΕΥ" ζειν, πρώτα από κάθε τι άλλο και τούτο είναι το εκτιμητέο στην όλη λειτουργία της Ομάδος των Φαιάκων Συνασκουμένων.


      Κι άλλο ένα εγκάρδιο "ΕΥΓΕ!" στους πρωταγωνιστές μιας τόσο στοχευμένης στον κοινωνικό Πολιτισμό, προσπαθείας, σ΄ ετούτη την απόμακρη γεωγραφικώς αλλά επίκεντρη πολιτισμικώς, γωνιά της Πατρίδος μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.