Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Δ Ρ Ο Μ Α Ρ Η Δ Ε Σ !


     ΔΡΟΜΑΡΗΔΕΣ, σαν τους Stradioti που ενσαρκώνουν τα είδωλά μας!


     ΔΡΟΜΑΡΗΔΕΣ που χαμογελαστοί διασχίζουν τις στράτες του κόσμου για να νικήσουν τις αράχνες του σύγχρονου νου!


     ΔΡΟΜΑΡΗΔΕΣ που είτε πεζή, είτε καβαλαρέοι, δεν αναγνωρίζουν κανένα εμπόδιο σαν ...ανυπέρβλητο!


     ΔΡΟΜΑΡΗΔΕΣ πο ξαποσταίνουν μονάχα για να χαμογελάσουν  στο γλυκό κάματο των προσπαθειών τους πριν ...ξανασυνεχίσουν!


     ΔΡΟΜΑΡΗΔΕΣ, σαν εκείνους τους πολεμιστές του Ηλύσιου Καλέντζη, του Μπάστα, του Μπούα, που υμνεί ο Κωνσταντίνος Σάθας!


     Τέτοιες είναι οι στιγμές που ζούμε, πια, στα ριζά του Υμηττού όπου ιππεύουμε και ζωντανεύουμε τους εαυτούς μας, τιμώντας το αξιακό πλαίσιο των δικών μας Παραδόσεων. Κι αυτό συμβαίνει κάθε μέρα που μας βρίσκει εκπαιδευόμενους στη Κοιλάδα με τα 'λιόδεντρα που ανακαλύψαμε, κατακτήσαμε και χαιρόμαστε, κάθε μέρα, όπως και σήμερα.


     Και, πρώτη απ΄ όλους η Χρυσούλα μας, η Ελληνίδα από το Καζακστάν, μιας κι ο Ελληνισμός ανθίζει παντού εκτός ...γραικυλίας, που στέκεται, πλέον, αξιοπρεπέστατα πλάι στους προχωρημένους Εφιπποτοξότες μας, πανέτοιμη για τις εξετάσεις της.


     ίφουνας" ...ανοικτίρμων στους τοξευτικούς καλπασμούς της εκπαιδεύεται κι εκπαιδεύει, συνάμα, τον Ίππο της ως αναπληρώτρια Αρχηγός Ομάδος ώστε να τον χαίρονται όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" κι αυτό σημαίνει την ευγενικότερη "επένδυση ψυχής"  για έναν Ηγέτη!


     Μετά την αναγκαστική απουσία του από τη ράχη του Ίππου, επέστρεψε σήμερα στα ...καθήκοντά του και ο αγαπημένος μας Κωνσταντίνος δίνοντάς μας την "εικόνα" του βιρτουόζου που δεν ξεχνά την τέχνη του.


     Μεριμνώντας και για την ιππική πρόοδο της αντικαταστάτριάς του στα αρχηγικά καθήκοντα Χρυσούλας, ξεπέρασε πολλά κι επιστρέφει στην δυναμική εφιπποτοξοτική δράση.


     Όμως, σήμερα, ο Κωνσταντίνος μας δεν ασκήθηκε μόνον ο ίδιος αλλά ξαναβρήκε τον "Εκπαιδευτή" των "Ελλήνων Κενταύρων" ως Στέλεχος της Ομάδος μας εκπαιδεύοντας την Δήμητρα και τον Παντελή μας.


     Η Δήμητρα δεν μας εξέπληξε με το άριστο "κάθισμά" της το οποίο, κατά διδασκαλία του Κωνσταντίνου, είναι το "σήμα κατατεθέν" της. Μας εξέπληξε με την ταχύτητα που προσλαμβάνει, πλέον, τις οδηγίες του Εκπαιδευτή της και με την ακρίβεια της εκτελέσεώς τους.


     Αυτό το λεπτεπίλεπτο κοριτσάκι που ακούει στο όνομα "Δήμητρα" έχει βαθιά "θεμέλια" ώστε να "χτίσει" πάνω τους μια σωστή ιππική δεξιότητα και είναι σίγουρο ότι ο Εκπαιδευτής της θα τη συνδράμει να το πετύχει.


     Ο Παντελής μας, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου, "μπήκε σε πρόγραμμα" ...αποφορτίσεως περιττών κιλών διδασκόμενος έναν καλό εδραίο τροχασμό με την προοπτική να τον εξελίξει σε έναν ανακουφιστικό άνευ αναβολέων και ο νοών...


     Γνωστού όντος ότι η Ιππασία είναι πρωτίστως γυμναστική για τον Ιππέα, στους "Έλληνες Κενταύρους" κανείς μας δεν χρειάζεται επιπλέον "Γυμναστήριο" αφού όλα επιτυγχάνονται στη ράχη του Ίππου με τον ίδιο τον Ίππο, ταυτοχρόνως ωφελούμενο και γυμναζόμενο!


     Στο Σταύλο η πανδαισία της φροντίδος των Ίππων και σήμερα ήταν ...ομαδική με το απαραίτητο ..."αξεσουάρ" της Ιππικής, την κοπριά-τεκμήριο υγείας των Ίππων.


     Στα ...'ενδότερα" χαρήκαμε την επίδειξη του λατρευτού μας, μικρού, Χαρούλη ο οποίος μας έδειξε πως καθαρίζει με ειδικό σαπούνι και πολύ αγάπη και φροντίδα την ιπποσαγή προκειμένου τα αγαπημένα μας τετράποδα να είναι πάντα ασφαλή και υγιή από την χρήση της.


     Τέλος, μόνιμη παραφωνία ο sui generis παππούς που πάντοτε μπερδεύει τα εγγονάκια του, σήμερα προβάριζε ...κρανία σκύλων σκεπτόμενος να αυτοπροταθεί στην Ιερά Σύνοδο προς ...αγιοποίηση! Τι στο διάολο, ένας ανύπαρκτος Χριστόφορος σκυλομούρης κατάφερε να γίνει "άγιος", εδώ ένας υπάρχων και με ...ανθρώπινο πρόσωπο να μην τα καταφέρει; Κι όλα τούτα μετά την "μαντονίτσα αρουραία" όπου οι κυνίδες καλούνται σε χιουμοριστικό αντιστάθμισμα των τρωκτικών, έτσι για να μη στοχοποιείται μόνον ο αφελής κωλοτούμπας Βερύκιος, που ζήτησε και ..."συγγνώμη" μη λάχει και τον ...αφορίσουν! Μεγάλη είσαι Κοιλάδα μας και θαυμαστά τα καθημερινά στιγμιότυπά σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.