Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΙΓΜΗ ...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!


     Όποιος παρατηρήσει την παραπάνω φωτογραφία ίσως να μην ανακαλύψει τίποτε το συγκλονιστικό...κι όμως αυτή η φωτογραφία συγκλονίζει διότι δείχνει έναν Ίππο ο οποίος επί δέκα επτά χρόνια ζούσε εργαζόμενος με μία στομίδα ανάμεσα στις σιαγόνες, το "σίδερο" με τα όσα συνεπάγεται για το στόμα του Ίππου, σήμερα ένοιωσε για πρώτη μέρα στη ζωή του την ευχαρίστηση της διευθύνσεως χωρίς στομίδα!


     Η καλή μας φοράδα, μετά από μία εξοικείωση με την Φυσική Ιππική και την Έφιππη Τοξοβολία, έδειξε ότι ήταν έτοιμη να λειτουργήσει και χωρίς το "σίδερο" στο στόμα, οπότε, τα ευγενικά χέρια της αναπληρώτριας Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων" της αφαίρεσαν το "σίδερο" και την διηύθυναν σε βάδην, τροχασμό και καλπασμό ελεύθερη στομίδος με άριστην υπακοή διευθύνσεως και ακινητοποιήσεως.


     Κι ενώ μέχρι χθες η γλυκύτατη φοράδα  έβγαζε το καθημερινό της "χορταράκι" με ένα "σίδερο" στο στόμα, από σήμερα το στόμα θα είναι ελεύθερο στομίδος ώστε να απολαμβάνει μόνο το φρέσκο χορτάρι χωρίς ...βάσανα!


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ακολουθώντας υπερήφανη το "μονοπάτι" της Φυσικής Ιππικής, με σεβασμό στην ευημερία του Ίππου, αρνείται την χρήση βιαίων μέσων ελέγχου αυτού του ευγενούς πλάσματος όπως στομίδα, σπιρούνια, μαστίγια, ανάσπαστα κλπ κλπ και σήμερα αυτό το "μονοπάτι" απεδείχθη εφαρμόσιμο και σωτήριο για έναν ακόμη Ίππο, όπως η καλή μας φοράδα, έστω και στον 17ο χρόνο της ζωής της. Τι να κάνουμε, τώρα πρόσφατα την "ανταμώσαμε"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.