Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ...ΧΑΡΑΣ!


     Προσεκτικά σχεδιασμένα τα ιππικά μαθήματα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", αναπτύσσονται επάνω σε έναν κοινό άξονα προόδου των μαθητών, των Ίππων αλλά και των Εκπαιδευτών, ώστε κάθε φορά όλοι να είναι ευνοημένοι σε ωφέλιμη γνώση και εμπειρία. 


     Αξιοποιώντας και την διαδρομή από τον Σταύλο προς την Κοιλάδα μας ως εμπειρία εξωτερικής περιιπεύσεως σε ένα φυσικό τοπίο, σ΄ αυτή την σύνθετην ημερίδα ο Εκπαιδευτής μας Κωνσταντίνος ανέλαβε να προθερμάνει τον Ίππο με τον οποίο η αναπληρώτρια Αρχηγός Ομάδος Χρυσή θα έκανε την πρώτη της εξάσκηση σε έλξη βέλους από φαρέτρα τοξεύοντας σε καλπασμό.


     Η Χρυσή μας, έχει "δέσει" με την υπέροχη φοράδα μας εκτελώντας, πια, ...χορογραφία και όχι απλήν ίππευση, με χειρισμούς ακριβείας και κλειστές στροφές διευθύνσεως που, συνήθως, τις βλέπουμε σε αγωνιστικούς στίβους.


     Εξαιρετική και στη σημερινή της, πρώτη, εξάσκηση έλξεως βέλους από φαρέτρα, η Χρυσή, "άδειασε" πολλές φορές την φαρέτρα της τοξεύοντας στις καλπαστικές εξόδους της, υπό την άριστη συνεργασία του Ίππου της.


     Δείγμα των χειρισμών της το βίντεο που ακολουθεί  από την σημερινή μας εκπαιδευτικήν ημερίδα.


     Πολύ καλές και οι τοξεύσεις της στο προεπιλεγμένο σημείο, μέσα στο προβλεπόμενο μήκος (χρόνο) για κάθε βέλος.


     Σιγά-σιγά η Χρυσή, με την καθημερινή της παρουσία στον Σταύλο,  καλύπτει όλα τα επιμέρους "κεφάλαια"  προκειμένου να αναδειχθεί σε μια Εφιπποτοξότρια αξιώσεων!


     Αλλά και ο Κωνσταντίνος μας, πλησιάζει να ανακτήσει το έδαφος που τον εξανάγκασε σε πρόσκαιρη απομάκρυνση από τις Προπονήσεις τους.


     Συνεπής στην "επαναφορά" του στο υψηλότατο επίπεδο  ιιππιευτικών ικανοτήτων που είχε προ της διακοπής των Προπονήσεών του, ανακτά το "χαμένο έδαφος" και, οσονούπω, θα τον ξαναχαρούμε "μάχιμο"  όπως και πριν. 


     Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος μας παραμένει ένας εξαιρετικός Εκπαιδευτής και σήμερα βοήθησε την μαθήτριά του Δήμητρα να βαθύνει το "κάθισμά" της και να εκτελέσει ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα συραγωγήσεως με τον καλότατον επιβήτορά μας Sepp.


     H Δήμητρα κατάφερε να ανταποκριθεί με ακρίβεια στις οδηγίες του Κωνσταντίνου και να αφιππεύσει αθλητικότατα παρά την φυσική κούρασή της.


     Ο Κωνσταντίνος δεν παρέλειψε τα δέοντα φιλοδωρήματα στον λαίμαργο Sepp και οι ειδικές "καραμέλες" και πάλι γλύκαναν το καλό μας τετράποδο.


     Και τα χάδια ήρθαν να συμπληρώσουν την ευαρέσκεια του Εκπαιδευτή προς τον επιβήτορα που ξέρει πολλά κόλπα ώστε να καθίσταται το επίκεντρο της αγάπης όλων μας.


     Όχι, δεν περνάμε, απλώς, "καλά" όπως συνηθίζεται να λέγεται. Περνάμε ωφέλιμα και πολύ όμορφα μέσα στην απλότητα και φυσικότητα ενός Σταύλου. Άλλωστε, τι παραπάνω χρειάζεται η ζωή για να είανι περιεκτική: δυο αλογάκια και θετική αύρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.