Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

"ΠΛΟΪΜΟΤΑΤΗ" ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΣΤΟΜΙΔΟΣ


     Με πλήρες ..."πιστοποιητικό πλοϊμότητος", δηλαδή, πλήρως ιππεύσιμη ακόμη και σε φυσικό περιβάλλον άνευ στομίδος, ανεδείχθη σήμερα η πανέμορφη φοράδα μας η οποία στα χέρια των μαθητών της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" θα έχει πλέον μια πολύ καλύτερη καθημερινότητα χωρίς "σίδερο στο στόμα"!



     Ζαβολιάρικο μαθητούδι που κρύβεται τσαχπίνικα στα τελευταία θρανία για να μη της τραβήξουν το αφτί, η Χρυσούλα μας, που πάλι τεστάρησε την αντοχή των ...νεύρων του Εκπαιδευτή της παριστάνοντας την, δήθεν, ανήμπορη να σταθεί επάνω σε έναν Ίππο με τον οποίο, ήδη, έχει καταφέρει τα ...πάντα!


     Στο ασφαλές περιβάλλον του περικλείστου, λοιπόν, η "άτακτη" Χρυσούλα υποκρίνονταν ότι σήμερα ..."δεν ήταν η μέρα της", ότι, δήθεν δεν μπορούσε να δώσει σωστές εντολές στη φοραδούλα μας, ότι "δεν της έβγαινε"...με τον παππού να μετράει ...προβατάκια για να μη δαγκώσει την άτακτη...


     Όταν όμως η άτακτη βγήκε με τη φοράδα μας στο ελεύθερο, φυσικό περιβάλλον, άρχισε να "πετάει", να καλπάζει και μάλιστα χωρίς ηνίες και να λάμπει στα χαμόγελα ενώ ο παππούς στο τσακ κρατήθηκε να μη της πετάξει τη σφυρίχτρα του! 


     Σήμερα, λοιπόν, η φοράδα μας απέδειξε ότι μετά από ελάχιστες εκπαιδευτικές διαδικασίες, είναι ασφαλής να ιππεύεται χωρίς στομίδα και χωρίς αναβολείς ακόμη και σε φυσικό περιβάλλον κι έτσι, πλέον, θα ιππεύεται τουλάχιστον από τους μαθητές της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Ο κανόνας του ανενστόμιστου Ίππου, για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ορθός και εφαρμόσιμος κατά την διάρκεια των δέκα τριών χρόνων της λειτουργίας της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου πάρα πολλοί Ίπποι, μαθημένοι να ιππεύονται μόνον με στομίδα, μετά από μία εκπαιδευτική διαδικασία έγιναν ιππεύσιμοι άνευ στομίδος, κάτι που ευνοεί , ασφαλώς,την ευημερία του Ίππου!


     Και σήμερα, στα μαθήματα που διεξήχθησαν επί φυσικού εδάφους, η συγκεκριμένη φοράδα η οποία επί χρόνια ιππεύονταν με στομίδα βάδισε, τρόχασε και κάλπασε με απόλυτο έλεγχο ακινητοποιήσεως ακόμη και άνευ ηνιών, παρά τις αρχικές, σοβαρότατες, επιφυλάξεις του Ιππαγωγού της  και Προπονητή (κλασικής) Ιππασίας, επιβεβαιώνοντας τις αρχές της Φυσικής Ιππικής την οποία ακολουθεί η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.