Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

DHYĀNA

[κλικάρετε στην εικόνα]

     Σηκώνοντας με τα δυο σου χέρια την, γεμάτη τσάι, κούπα σου αν προλάβεις και βυθίσεις το βλέμμα σου στο αχνιστό περιεχόμενό της και "χαθείς" στο απύθμενο βάθος των κυματισμών του, τότε αξιώθηκες να διαβείς την "πύλη" του dhyāna, δηλαδή, μιας καταστάσεως βαθειάς απορροφήσεως μέσω μιας βαθειάς αυτοσυγκεντρώσεως και, κυρίως, αυτογνωσίας, όπως λέγεται στα Σανσκριτικά. 


     Βαθύς και ολοκληρωμένος διαλογισμός, αυτό το dhyāna, ένας "εξώστης" απ΄ όπου μπορεί κανείς να εμβαδομετρήσει την απεραντοσύνη της υπάρξεώς του που χάνεται σε αχανείς ορίζοντες χωρίς αζιμούθια μέσα στην απόλυτη συμπαντική κενότητα.


     Τέχνη ή τεχνική το dhyāna, τούτο ή εκείνο; Κενό, άδειασμα, τίποτε... Κάτι σαν τα σκόρπια απολειφάδια σκουριασμένων πετάλων που σηματοδοτούν το "πέρασμα" πάνω σ΄ ένα απόκοσμο μονοπάτι... Κι αυτό το dhyāna είναι απαραίτητο για τον Πολεμιστή, για όλους όσους θέλουμε να έχουμε "φωνή" που εισακούεται από τον Ίππο και δυνατότητα μετατοπίσεως του στόχου προς το ...βέλος μας. Και φέτος οι "Έλληνες Κένταυροι" θα βιώσουμε το dhyāna σε ένα από τα σοβαρότερα κέντρα ασκήσεώς του στην Αθήνα. Ωστόσο, παρακαλείσθε να "κλικάρετε" επάνω στην πρώτη φωτογραφία για να μπορέσετε να μελετήσετε καλύτερα το σημαντικό περιεχόμενό της, ειδικώς εσείς που θα λάβετε μέρος στα μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας της εβδομάδος που σε λίγο αρχίζει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.