Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΦΙΠΠΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΛΠΑΣΜΟ
[ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΗ ΕΜΠΟΔΙΟΥ]



     "Μία εκδοχή αυτής της σύνθετης ασκήσεως η οποία περιλαμβάνει και γυμνιππευτική υπερπήδηση καθέτου εμποδίου 0.60 εκτελέσθηκε από τον Κωνσταντίνο όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, με άριστη επίδοση από την εφίππευση δι εφάλσεως, τον καλπασμό προς το εμπόδιο, την υπερπήδηση του εμποδίου και την καλπαστική διείσδυση στον εχθρικό τομέα με τελική αφίππευση σε τροχάδην και με την άφεση του Ίππου και την διασπορά του Ιππέως.". Αυτή η "λεζάντα" συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο στο Youtube επεξηγώντας αυτό που αποτυπώνει η κάμερα!

     Αρκετά δύσκολη άσκηση αλλά εξαιρετικά εκτελεσμένη από τον Εκπαιδευτή των "Ελλήνων Κενταύρων"  Κωνσταντίνο Δαμιανάκη! Μια άσκηση που αποκαλύπτει πόσο ισορροπημένα ένας ικανός Ιππέας μπορεί να αφιππεύσει ακόμη κι από ένα μετρίας εκγυμνάσεως Ίππο (όπως ο εμφανιζόμενος) συνεχίζοντας να τρέχει δίπλα του υπό την κάλυψη του τετραπόδου.

     Και ασφαλώς, η ίδια άσκηση εκτελείται κατά τον ίδιο τρόπο όταν ο Ιππέας φέρει αναβολείς, αφαιρώντας τους κατά προτεραιότητα με απλή κίνηση των ποδιών του, κάτι που ουδεμία δυσκολία παρουσιάζει ούτε χρονοτριβή απαιτεί.

     Στην Ιππασία η ταχύτητα αντιδράσεων σώζει ζωές! Και οι "Έλληνες Κένταυροι"  εκπαιδεύονται με το καλύτερο ασκησιολόγιο προκειμένου να διασφαλίζεται η ακεραιότητά τους εφ΄ όσον, βεβαίως, υπακούσουν στην εκάστοτε ανάγκη ή στο παράγγελμα του Εκπαιδευτή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.