Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ...ΜΑΘΗΜΑ


     Ιππεύοντας ένα τετράποδο το οποίο, μετά από μια ολόκληρη ζωή, κάνει τα πρώτα βήματά του χωρίς στομίδα, παρά ταύτα δε, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο από τους κανόνες της Φυσικής Ιππικής, ό,τι κάνει το κάνει σωστά, έχεις πάρα πολλά να μάθεις, κυρίως δε, να αποκαταστήσεις στρεβλές συνήθειες και αντιλήψεις που διαμόρφωσες ιππεύοντας ενστομισμένους Ίππους.


     Έτσι, σήμερα, ο Παντελής αποσαφήνισε "σαυτόν", αρχικώς, τις συνέπειες στη μη ακριβή εντολή καλπασμού και την μη έξοδο του Ίππου σε καλπασμό με το "σωστό πόδι".


     Επιμείναμε σε αυτή την λεπτομέρεια υπογραμμίζοντας την μεγάλη της σημασία, ιδιαιτέρως επί φυσικού εδάφους, για την ισορροπιστική "γεωμετρία" της ιππεύσεως και αφήσαμε τον Παντελή να κάνει ο ίδιος τις  παρατηρήσεις του οι οποίες ήσαν ευστοχότατες.


     Συνεχίσαμε με την στενότερη προσέγγιση του Παντελή με το Τόξο και το βέλος. Ο Παντελής όπλισε και αφόπλισε το Τόξο του πολλές φορές εν κινήσει. Δώσαμε, έτσι, την ασφαλή αίσθηση στις εμπλεκόμενες μυικές ομάδες του γι΄ αυτό που θα ακολουθούσε.


     Η καλπαστική προσομοίωση τοξεύσεως ήταν το επόμενο στάδιο και σ΄ αυτό ο Παντελής ανταπεξήλθε θετικά και με ασφαλές "κάθισμα".


     Το μάθημα ολοκληρώθηκε με συγκεκριμένη διαδρομή καλπαστικής εξόδου με τόξευση σε επανάληψη με τα αποτελέσματα που φαίνονται στο βίντεο.


     Ο Παντελής προσεγγίζει ολοταχώς την ημέρα των εξετάσεών του. Από την αυτοπειθαρχία του ίδίου στο να επικεντρωθεί και στη θεωρητική μελέτη εξαρτάται το πότε η Ομάδα μας θα αποκτήσει ακόμη έναν Εφιπποτοξότη. Η πράσινη ...διφθέρα τον περιμένει στο γραφείο του όχι να την αποστηθίσει αλλά να την "συλλάβει" κατ΄ ουσίαν...


     Ωστόσο ο παππούς απόλαυσε και σήμερα μία ωραιότατη βόλτα με την μοτοσυκλέτα του Παντελή, κάτι που είχε καιρό να χαρεί... Παρακαλούνται οι διαθέτοντες μοτοσυκλέτα να του προσφέρουν κάπου-κάπου το κάθισμα του συνεπιβάτη διότι, παρά την ηλικία του, η σέλλα εξακολουθεί να τον συγκινεί πολύ περισσότερο από το κάθισμα ενός οχήματος, εξαιρέσει του πιλοτηρίου ενός αεροπλάνου! Αδυναμίες είναι αυτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.