Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΖΕΝΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΜΕ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ


     Ζενική η τακτική ατομική Προπόνηση των δύο κορυφαίων Στελεχών των «Ελλήνων Κενταύρων» η οποία απέδωσε τα μέγιστα σε μία διαδραστική «γεωμετρία» τεσσάρων αμφιδρόμων συνεργειών, δύο Ανθρώπων και δύο Ίππων, με επωφελές «χίασμα».  


     Αν και αυτή η Προπόνηση είχε, αρχικώς, σχεδιασθεί αρκετά περίπλοκη, λαμβάνοντας υπ΄ όψη την αναγκαιότητα συμπεριφορικής αναπροσαρμογής και ειδική διδασκαλία υπερπηδήσεως του ενός εκ των Ίππων ο οποίος θεωρείται «ανίκανος» για τον συγκεκριμένο σκοπό, η εξ αρχής ζωτική αυτοσυγκέντρωση μέχρι …διαλογιστικού επιπέδου των δύο προπονουμένων επέτυχε την τάχιστη αυτοσυγκέντρωση και των δύο Ίππων, απλοποιώντας τελικώς το προπονητικό πρόγραμμα και συμπτύσσοντας.


     Η τακτική διασυνδέσεως των δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων των Ίππων που ακολουθήθηκε εξ αρχής, η «κατ΄ ακολουθία» [tandem] και η «πλευρά με πλευρά» [side by side] τηρουμένου του προβλεπόμενου ασκησιολογίου,  απεδείχθη λίαν τελεσφόρος με αποτέλεσμα σε χρόνο dt ο Ίππος από τον οποίο δεν προέκυπτε προσδοκία υπερπηδήσεως εμποδίου να υπερπηδήσει με προσεκτικό υπολογισμό του σημείου απογειώσεως και συντονισμένη αναδίπλωση των εμπροσθίων, μάλιστα δε, εμπνέοντας τέτοιαν εμπιστοσύνη υπερπηδήσεως στον ικανότατο Ιππέα του ώστε αυτός να υπερπηδά και άνευ χρήσεως ηνιών..


     Πέραν αυτών, οι δύο προπονούμενοι, εξαιρετικοί Ιππείς, ο Αρχηγός μας Κωνσταντίνος και ο Υπαρχηγός μας Μάριος, υπεβλήθησαν και σε κάποιες ασκήσεις ρυθμικής αγωγής ιδιαίτερης δυσκολίας καταφέρνοντάς τα με την ακρίβεια η οποία φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί. Και όταν η ρυθμική αγωγή γίνεται πράξη στο δυσκολότατο "πεδίο" της Ιππικής με τέτοιο αποτέλεσμα, απολαμβάνουμε σκηνές όπως αυτή που "αποτύπωσε" στο πέρασμά του μόνον το Ιππικό, στις πλέον ηρωικές "στιγμές" του και για την οποία είναι υπερήφανη η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Βεβαίως, σε μία Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας μια τέτοια τακτική Προπόνηση δεν θα ήταν δυνατόν να μην περιλαμβάνει και προπονητικήν εφαρμογή αυτής της υψηλής Πολεμικής Τέχνης.


     Σήμερα, τα δύο Στελέχη μας κάλπασαν και τόξευσαν χρησιμοποιώντας σέλλα, δικαίωμα το οποίο κάθε διαπιστευόμενος Εφιπποτοξότης αποκτά κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.


     Η σέλλα που χρησιμοποιήσαμε δεν ήταν η παραδοσιακή Σκυθική της Ομάδος, αλλά μία κοινή, δυτικής Ιππικής, διότι τέτοιες είναι οι σέλλες οι οποίες χρησιμοποιούνται, συνήθως, σε αγωνιστικές διοργανώσεις Έφιππης Τοξοβολίας στις οποίες προσβλέπουν, πλέον, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός μας.


     Και τα δύο Στελέχη μας -και σήμερα- έδωσαν για μιαν ακόμη φορά "εξετάσεις" στον απαιτητικότατο Προπονητή τους ο οποίος τους βαθμολόγησε με άριστα. Τέτοια αποτελέσματα εντός Ιππευτηρίου, όμως, δεν αποτελούν εκπλήξεις αλλά τον κανόνα της καθημερινότητος των "Ελλήνων Κενταύρων", με περίσκεψη, σύνεση και, κυρίως, σεβασμό στην ευημερία του Ίππου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.