Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Στο καταπράσινο προαύλιο της παλιάς παραδοσιακής ταβέρνας της Καλαμάτας "Η ΚΡΗΝΗ" διεξήχθη η τελευταία εκπαιδευτική ημερίδα της Σχολής Τυφλών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας".


     Με την σοφή προνοητικότητα που τον διακρίνει, ο Αρχηγός του Παραρτήματος Αθανάσιος Ψωρομύτης, ανέθεσε αυτή την ημερίδα στα δύο Μέλη του Παραρτήματός του, Χρύσανθο Δρίτσα, ιδιοκτήτη του χώρου ο οποίος τον προσφέρει ευγενώς για τις δραστηριότητες της Ομάδος και στην Ιωάννα Μητροπούλου.


     Το ασκησιολόγιο που εφαρμόσθηκε δεν είχε τίποτε λιγότερο από ό,τι περιλαμβάνει ένα αντίστοιχο για την εκπαίδευση τοξοτών με κανονική όραση και περιείχε ακόμη και πάρθιες τοξεύσεις [προς τα πίσω] για τις οποίες το οπτικοακουστικό υλικό της ημερίδος "αποφαίνεται" άριστα.


     Οι δύο επικεφαλής ακολούθησαν την "φιλοσοφία" διδασκαλίας η οποία έχει ωριμάσει στη μοναδική αυτή Σχολή, η οποία λειτουργεί για τρίτο χρόνο και έχει, ήδη, αναγνωρισθεί και προβληθεί διεθνώς από το μεγαλύτερο, στο είδος, ξένο περιοδικό.


     Με ιδιαίτερη επιμέλεια διδασκαλίας, οι δύο επικεφαλής της ημερίδος Συνασκούμενοι, Χρύσανθος Δρίτσας και Ιωάννα Μητροπούλου, όχι μόνον διεκπεραίωσαν άψογα τα απαιτητικότατα καθήκοντά τους αλλά και συνεισέφεραν στο όλο πρόγραμμα της εκπαιδεύσεως τυφλών τοξοτών της, παγκοσμίως, μοναδικής αυτής Σχολής, πολύτιμα συμπεράσματα με το περιεχόμενο των δύο αναλυτικών αναφορών τους προς τον Αρχηγό του Παραρτήματος.


     Αποτελεί ιδιαίτερη Τιμή η λειτουργία της Σχολής Τυφλών Τοξοτών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" όχι μόνον για την Καλαμάτα και την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον Κόσμο, αφού παραμένει η μόνη στο είδος της και φωτεινός "φάρος" για την ανάπτυξη ουσιαστικής έρευνας η οποία, μέσω της Τοξοβολίας, μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη του ενστίκτου των τυφλών συνανθρώπων μας των οποίων η καθημερινότητα έχει ιδιαίτερην ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.