Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ      Οι επιστήμες της Ανθρωπολογίας, της Φυλολογίας, της Γενετικής, της Ευγονικής, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας κλπ, ως ανθρωπιστικές «επιστήμες», βασίζονται σε επιστημονική τέκμαρση  και όχι σε …πατριωτικά «ξεφωνητά» ή άλλα συναισθήματα τα οποία είναι γνωστά ως στείρος «σoβινισμός». Η ευνόητη αγάπη προς την Φυλή, την Πατρίδα και το Έθνος μας, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μεταλλάσσεται σε μίσος και καταφρόνηση και απαξίωση, προς την «άλλη» Φυλή, την «άλλη» Πατρίδα και το «άλλο» Έθνος, ανεξαρτήτως των ιστορικών γεγονότων που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει, αλλά τα πάντα θα πρέπει να αποτιμώνται με την επιστημονική τέκμαρση που προϋποθέτει η σοβαρότητα της περιστάσεως.

     Η έλλειψη στοιχειώδους Παιδείας –και δη εθνικής- στη σημερινή Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, διαιρεί τον λαό της σε δύο κύρια «ρεύματα»: σε εκείνο των αρνητών κάθε εννοίας Φυλής, Πατρίδος και Έθνους και σε εκείνο των ακρίτως και ανοήτως φωνασκούντων «υπέρ» αυτών, με αποτέλεσμα, η Φυλή, η πατρίδα και το Έθνος μας να καταφρονούνται από τους αρνητές τους και να γελοιοποιούνται από τους –επίσης, ανοήτως- «υμνητές» τους. Διότι, πάντοτε τα όρια της επιγνώσεως του «μέτρου» είναι υπόθεση Παιδείας, κάτι το οποίο εδώ και πολλές «γενιές» απουσιάζει από τούτο τον τόπο.

     Οι «Έλληνες Κένταυροι» στη δωδεκάχρονη πορεία τους φροντίζουν να παιδαγωγούν τα Μέλη τους με αγάπη προς την Φυλή, την Πατρίδα και το Έθνος μας, αλλά και με τον οφειλόμενο σεβασμό προς όλους τους άλλους λαούς όπου και αν αυτός τους ανήκει, είχαμε δε την χαρά να διαγράψουμε από την Ομάδα μας άτομα τα οποία επέδειξαν συμπεριφορές σοβινιστικής υστερίας όχι εκ λόγων «πολιτικής ορθότητος» αλλά διότι πιστεύουμε ότι παρόμοιες συμπεριφορές θίγουν τα δικά μας εθνικά Δίκαια, πάντοτε κηδόμενοι περί αυτών.

     Οι διαγραφές αυτές μας δικαίωσαν ως εκ της συμπεριφοράς των διαγραφέντων οι οποίοι, εξερχόμενοι της Ομάδος μας έδωσαν ...ρεσιτάλ γελοιότητος όπου και αν βρέθηκαν, από την Τουρκία όπου επέδειξαν ...Παγκράτιο [φορώντας σαγιονάρες και με ιαπωνοκινεζικές 'φιγούρες' που έκαναν τους Τούρκους να γελάσουν...], πλαστογραφώντας επίσημο Ιστολόγιο ξένης Ομοσπονδίας προκειμένου να εμφανίσουν εαυτούς ως ...διεθνείς παράγοντες, εκδιωκόμενοι  περιφρονητικώς από επίσημη διοργάνωση ελληνικής Ομοσπονδίας όπου προσήλθαν απρόσκλητοι παριστάνοντες τους ..."ειδήμονες", "αναβιώνοντας" το Ιππικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου με σέλλες ...western, παραστρατιωτικά παντελόνια παραλλαγής, κλπ κλπ..

     Έτσι, με φλάμπουρα τον κούφιο σοβινισμό, οι ιθαγενείς "ελληναράδες" κατάφεραν να εξομοιωθούν με τους "εκείθεν" ..."ομολόγους" τους, εν σοβινιστική γελοιότητι, Σκοπιανούς, οι οποίοι, το ίδιο απαίδευτοι και κακαίσθητοι, κατάφεραν να αυτο-εξευτελίζονται και να ευτελίζουν τον όμορφο τόπο τους με σκηνές άπειρης θυμηδίας.


     Προσφάτως, τα ίδια αυτά άτομα, οι διαγραφέντες "ελληναράδες",  θεώρησαν ότι ο σοβινισμός θα μπορούσε να "στοκάρει" το κενό της ανυπαρξίας τους και βρέθηκαν στη Νορβηγία για να εξευτελίσουν την Ελλάδα μέσα σε μία διεθνή διοργάνωση η οποία είχε ως σκοπό την προβολή και ανάδειξη του έργου της Βουλγαρικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας η οποία επέτυχε σημαντικές προόδους και ανακαλύψεις σπουδαίων Θρακικών θησαυρών στο Βουλγαρικό έδαφος.  Ας δούμε, όμως, πως καταγράφει στο προσωπικό Ιστολόγιό του τα γεγονότα, ένα πρώην μέλος της "παρέας" τους ο οποίος απεχώρησε έχοντας ίδια γνώση της πΥότητος των προσώπων:
Ο γιαλαντζί πατριωτισμός 
και η…δικαίωση των κομιτατζήδων! (sic)

     Τελικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι όχι μόνο η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας αλλά και η μανία του Ρωμιού για προβολή μπορεί να δημιουργήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

     Ο αμφιλεγόμενος στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε σε κάποια δίκη του: «..ποιος Ρωμιός δε θέλει να γίνεται ντόρος για το όνομά του;». Η μανία λοιπόν κάποιων Ρωμιών αναβιωτών για προβολή έβαλε και πάλι την ιστορία της χώρας μας με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο.

     Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Βουλγαρική Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει διεξάγει μεγάλες ανασκαφές και έχει φέρει στην επιφάνειά ένα μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών τάφων Θρακών βασιλέων στην νότια Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα διεθνή νόμιμα όλα αυτά αποτελούν ιδιοκτησία του Βουλγαρικού Δημοσίου. Για να προβάλουν τη χωρά τους και να προωθήσουν τον τουρισμό τους οι Βουλγαρικές Αρχές διοργάνωσαν μια έκθεση με τον τίτλο «Legends in Gold, Thracian Treasures from Bulgaria», ήγουν «Θρύλοι από Χρυσό, Θρακικοί Θησαυροί από τη Βουλγαρία». Για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν αντικείμενα από 12 Βουλγαρικά Μουσεία και η έκθεση άρχισε μια παγκόσμια περιοδεία.

     Το μουσείο του Μπέργκεν στη Νορβηγία είχε την έμπνευση να καλέσει αναβιωτές για να είναι πιο εντυπωσιακή η παρουσίαση της έκθεσης. Κάλεσε λοιπόν κάποιους Ρωμιούς αναβιωτές που έχουν μια μια μακρά παράδοση κακοποίησης της ελληνικής ιστορίας στο Εξωτερικό όπως στην Τουρκία και τη Ρωσία παλιότερα. Οι απίθανοι αυτοί τύποι αφού οργανώθηκαν «στο γόνατο» και επέλεξαν μεταμφιέσεις που θα συναγωνίζονταν επάξια τις υπερβολές της πάλι ποτέ «Τσινετσιτά» του περασμένου αιώνα αποβιβάστηκαν στην Νορβηγία για να βοηθήσουν στην προώθηση της…Βουλγαρίας. (sic) Φυσικά παρέλειψαν να διαβάζουν την αφίσα της διοργάνωσης που αναφέρει ξεκάθαρα ότι η έκθεση είναι για Bulgaria Treasures, ήγουν  Θησαυροί Βουλγαρίας. Μάλλον δεν ήξεραν… Αγγλικά! Αλλά όπως έχω ξαναγράψει, άλλο ιστορική αναπαράσταση και άλλο τουρισμός πολυτελείας (high end tourism)     Κατόπιν οι Ρωμιοί έβγαζαν απρόσεκτα φωτογραφίες. Η φωτογραφία εδώ είναι από τη νορβηγική ιστοσελίδα της έκθεσης «Legender i gull» και η λεζάντα γράφει: «Bulgarere i Bergen er kjempe stolte!» ήγουν: Οι Βούλγαροι έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι! (sic). Φυσικά κάθε Νορβηγός που τη βλέπει όλους Βούλγαρους θα τους θεωρεί γιατί η Ελληνική σημαία δεν φαίνεται κάπου ή μήπως κάνω λάθος.     Κι όταν οι επισκέπτες που έφταναν φυσικά θαύμαζαν «βουλγαρικούς θησαυρούς» και κάποια Βουλγάρα μετανάστρια μίλησε στα παιδιά της για αυτό, οι Ρωμιοί αναβιωτές της είπαν ότι αυτά είναι Ελληνικά. Προκλήθηκε λογομαχία που πήρε διαστάσεις και οι υπεύθυνοι του Μουσείου «πακετάρισαν» τους Ρωμιούς κακήν κακώς και είπαν ότι θα γίνει διοικητική εξέταση για το ζήτημα. Οι αγγλόφωνες βουλγαρικές σελίδες βεβαία βρήκαν ευκαιρία να μιλήσουν για «άξεστους Έλληνες».

     Έξοχα θα αναφωνήσουν οι απανταχού «Ελληναράδες», καλά τους κάνανε και υπεράσπισαν την κληρονομιά μας! Μόνο για ποια υπεράσπιση μπορεί να μιλήσει κάποιος που σιγοντάρισε ένα έθνος επήλυδων, με το οποίο έχουμε πολεμήσει τον περασμένο αιώνα, και το βοηθά να παρουσιάζει αντικείμενα της Ελληνιστικής Περιόδου σαν να ήταν δικά του; Μα καλά το ΔΣ των αναβιωτών, που διαθέτει ακόμα και Μυκηναινολόγο, πως δέχτηκε την πρόταση χωρίς να εξετάσει τα δεδομένα; Μέλη του με εμπειρία σε θέματα ασφάλειας δεν εξέτασαν τις “κακοτοπιές”; Αν διαφωνούσαν με τις βουλγαρικές θέσεις γιατί δε φρόντιζαν ώστε οι Νορβηγοί να υπογραμμίσουν την ελληνικότητα αν όχι όλων, τουλάχιστον κάποιων αντικειμένων;.

     Είναι γνωστό ότι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αν επιδείξεις συμπεριφορά ούγκανου χάνεις το δίκιο σου και απλά ρεζιλεύεις τη χώρα σου. Αν σε προσκαλούν κάπου όπου διαφωνείς με τη θεώρησή τους για το πολιτιστικό δρώμενο , ή δεν πας καθόλου ή απλά σε περίπτωση που πας γιατί σου βάζουν τα έξοδα κάνεις ότι.. σου λένε! Επίσης καλό είναι να μην πηγαίνουν κάπου άτομα με ανεπαρκή μόρφωση και ανεπαρκέστερη γνώση ξένων γλωσσών.

     Θλίβομαι στη σκέψη ότι οι κομιτατζήδες στον άλλο κόσμο θα γελάνε με τα χάλια μας αλλά θλίβομαι περισσότερο γιατί οι αρνητικές προβλέψεις που είχα κάνει το 2015 σχετικά με την πορεία της αρχαιοελληνικής ιστορικής αναβίωσης στο εξωτερικό επαληθεύονται με τόσο άσχημο τρόπο.

     Το “Αιδώς Αργείοι” που είχα γράψει το 2014 μάλλον πέφτει σε ώτα κωφών. Μήπως πρέπει να γράψω “Αιδώς ..Κομιτατζήδες”… Έλεος πια!


Από το Ιστολόγιο:     Μακράν ημών, λοιπόν, παρόμοιες συμπεριφορές, γνωρίζοντας ότι ο σοβινισμός βλάπτει σοβαρά τον φορέα του διότι, αντί του επιθυμητού αποτελέσματος, μπορεί να δικαιώσει ακόμη και ...κομιτατζήδες.

     Η σύνεση, συνωδά τη επιστημονική τεκμάρσει και τη απομακρύνσει παντός σοβινισμού, είναι ό,τι καλύτερο για την ανάδειξη των Δικαίων της Φυλής, της Πατρίδος και του Έθνους, εκεί όπου αυτά πράγματι υπάρχουν, αλλά τούτο προϋποθέτει ΠΑΙΔΕΙΑ ψυχής και πνεύματος την οποία κάθε πατριώτης θα πρέπει να επιδιώκει ώστε να μπορεί να ερμηνεύει και να αποτιμά δικαίως τον Κόσμο, προκειμένου να μπορεί να κάνει το ίδιο και για τα ίδια Δίκαια. Μόνον έτσι θα μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι γι αυτό που εκπροσωπούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.