Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΤΕΤΡΑΘΕΜΕΛΑ 
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ:
ΨΩΜΙ, ΚΡΑΣΙ, ΦΩΤΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ


     Η Γυμνιππευτική είναι μία σειρά απαιτητικών ασκήσεων πάνω στην ράχη του ίππου ή στο πλάι αυτής. Είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να αποκτήσει κανείς ένα κάθισμα χωρίς να εξαρτάται από την χρήση αναβολέων σέλας και ηνιών, διατηρώντας την ισορροπία του ανά πάσα στιγμή.


     Η Μαριλένα με την Χρυσούλα δύο μαθήτριες της Σχολής μας ζήτησαν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε αυτήν την απαιτητική τέχνη και έτσι ο Αρχηγός της Ομάδος μελέτησε προσεκτικά το παρακάτω βιβλίο, έτσι ώστε να εντρυφήσει στις γνώσεις του και να τις μεταφέρει στις δυο κοπέλες.


     Όμως, επειδή στην δικιά μας Σχολή δεν αρκούμαστε μόνο στις θεωρητικές γνώσεις, ο γράφων φρόντισε προτού τις μεταδώσει να τις εφαρμόσει κιόλας.




     Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένας κατάλληλος Ίππος γι αυτήν την δουλειά. Ο Ίππος θα πρέπει να διατηρεί έναν σταθερό βηματισμό καθ’ όλη την διάρκεια εκτελέσεως των ασκήσεων και να παραμένει απόλυτα ήρεμος με ο,τιδήποτε και αν συμβαίνει στην ράχη του. Πριν εκπαιδεύσουμε τον Ίππο όμως θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως έχουμε επιλέξει και τον κατάλληλο, θα πρέπει να είναι μεσαίου ύψους με φαρδιά και πλατιά ράχη. Έτσι, αφού ο Αρχηγός της Ομάδος μας βεβαιώθηκε για την καταλληλόλητα του Ίππου,


με την βοήθεια του Υπαρχηγού Μάριου και Εφιπποτοξότη Γεώργιου ξεκίνησαν να μεταδίδουν τις γνώσεις τους στα απαιτητικά αυτά κορίτσια.


       Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να μάθει κανείς πριν προχωρήσει σε δυσκολότερες ασκήσεις είναι να εφιππεύει και να αφιππεύει σωστά. Για την σωστή επίτευξη αυτών είναι απαραίτητο να μάθει ο αναβάτης να ‘’παίρνει’’ τα βήματα του Ίππου του όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Στην εφίππευση είναι σημαντικό να πηδήξει πρώτα προς τα μπροστά πριν πηδήξει προς τα πάνω, ειδάλλως κινδυνεύει η φορά του Ίππου να τον φέρει στο πίσω του μέρος.

α.ΣΩΣΤΟ

β. ΛΑΘΟΣ
     Μόλις βρεθεί στην ράχη του Ίππου θα πρέπει αμέσως να πάρει την σωστή στάση με τα πόδια να κρέμονται προς τα κάτω.


     Στην αφίππευση ο Ιππέας θα πρέπει να προσγειωθεί με μέτωπο κατά την φορά που κοιτάει ο ίππος και στο ύψος των μπροστινών ποδιών του Ίππου, ειδάλλως παραμονεύει ο κίνδυνος που αναφέραμε προηγουμένως.


     Επειδή όμως οι δυο κοπέλες με την εξαιρετική αντίληψη και κιναισθησία που τις διακατέχει δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στο να κάνουν κτήμα τους αυτά που οι Εκπαιδευτές τους τις μετέφεραν



     Προχωρήσαμε στην επόμενη άσκηση. Ανύψωση του σώματος και περιστροφή σε ανάποδο κάθισμα.




     Για την σωστή επίτευξη αυτής της άσκησης ο Ιππέας θα πρέπει να σηκώσει το κάτω μέρος του σώματος του.


     Περιστρέφοντας τον κορμό του και αλλάζοντας θέση στα πόδια του με το δεξί να παίρνει την θέση του αριστερού και το αντίστροφο, μία διόλου εύκολη άσκηση που απαιτεί υψηλή επιδεξιότητα και πάλι οι δύο αυτές μαθήτριες μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτασαν τάχιστα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


     Ένα μεγάλο Εύγε από μέρους του Ιδρυτή της Ομάδος, του Αρχηγού, του Υπαρχηγού και όλων των Μελών της Ομάδος μας προς σε αυτά τα δύο λαμπρά κορίτσια και σύντομα περιμένουμε να τις απολαύσουμε και στις εξετάσεις τους.


     Επιπλέον, οι δύο νέοι μαθητές μας κατάφεραν να διευθύνουν τον Ίππο τους με κλειστά μάτια, αποενοχοποιώντας φόβους και αντιλαμβανόμενοι ότι η όραση του Ίππου μπορεί να υποκαταστήσει με επιτυχία την ανθρώπινη κατά την Ιππασία.



     Η εκτέλεση των ασκήσεών τους μας έπεισε για ακόμη δύο ικανά Μέλη στην Οικογένεια των Ελλήνων Κενταύρων.



     Η Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας που ακολούθησε με Αρχηγό Βολής τον Υπαρχηγό της Ομάδος μας Μάριο Ευθυμιάδη ήταν, όπως πάντοτε, μια ακόμη ευκαιρία εκτονώσεως και εφαρμογής του Σχολείου σιωπής.



     Με ασκήσεις στατικές και κινητικές το προβλεπόμενο πρόγραμμα τηρήθηκε όπως έπρεπε και αυτή τη φορά.



     Ο επίλογος της ημερίδος αυτής 'γράφτηκε' με την Προπόνηση Σπαθασκίας υπό τον Πρωτεσίλαο.



     Ευτυχείς και πάλι, για όλη την επόμενη εβδομάδα, με "μπαταρίες" φορτισμένες, προετοιμαζόμαστε για το επόμενο Σάββατο, 21η Οκτωβρίου οπότε και θα έχουμε εξετάσεις συραγωγήσεως όπως από καιρό έχουν αναγγελθεί.




Κωνσταντίνος Δαμιανάκης
Αρχηγός Ομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.