Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΓΕΥΣΗ ...ΣΑΒΒΑΤΟΥ


     Εν όψει των εξετάσεων συραγωγήσεως του Σαββάτου, σήμερα, ο Κωνσταντίνος ανέβηκε για μία πρόβα-πρόγευση με τη μαθήτριά του Αμαλία...


     Εκπαιδευτής και μαθήτρια δούλεψαν με ...σκονάκι [αλλά δεν πειράζει διότι στη κρυπτεία -και όχι μόνον...- ο τολμών νικά...] και τα κατάφεραν μια χαρά. Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρεται να τα καταφέρουν και οι υπόλοιποι το Σάββατο και σήμερα τους έκανε μια καλή προετοιμασία...


     Ακολούθησε ο γιος της Αμαλίας που δεν κρατιέται όταν έρχεται στο Σταύλο και θέλει απαραιτήτως μία βόλτα με τη μαμά του η οποία, σήμερα, το πέρασε και από βαλβίδες... Άλλες μάνες τα παρκάρουν στους "παιδικούς σταθμούς", η Αμαλία τον εξοικειώνει με τον Ίππο και τη Φύση... 


     Για την Αμαλία ούτε λόγος που δεν θα χαίρονταν τη ράχη του Sir Oswald Mosley με τον οποίο έχει και μακροχρόνια ...γνωριμία.


     Και, βεβαίως, ούτε λόγος και για τον Κωνσταντίνο που δεν θα κάρφωνε και τα 15 βέλη του στο στόχο [όλα σε άριστη συγκέντρωση εντός στόχου] εφιππεύοντας με πλήρη οπλισμό ανά χείρας δίκην ...Μογγόλου σε ...ταινία εποχής.


     έρας" ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" πάνω στη ράχη του Ίππου του δεν καλπάζει αλλά ...πετάει.


     Kαι αντί επιλόγου, η ημερίδα έληξε με επανάληψη της συραγωγήσεως προς εμπέδωση της δεξιότητος για το Σάββατο, αυτή τη φορά με ένα ζωηρότατο Ιππάριο το οποίο, μάλλον, βρήκε το μάστορά του στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου.


     Και όχι μόνον στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου αλλά και στο πρόσωπο της Αμαλίας το ζωηρό Ιππάριο βρήκε τη ...μαστόρισσά του.


     Πανευτυχής και σήμερα ο παππούς, ανάμεσα στα εγγονάκια του και με το δισεγγονάκι στους ώμους δε μπορεί παρά παρά να ευγνωμονεί τη τύχη του για την όμορφη και δημιουργική καθημερινότητα τόσων, αλλά κυρίως  τ έ τ ο ι ω ν   "απογόνων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.