Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, αναδείξεις νέων Εφιπποτοξοτών, μια δραστηριότητα χειμαρρώδης και καταιγιστική, κυρίως ποιοτική αλλά και ποσοτική, για μιαν Ομάδα η οποία ενδιαφέρεται πρωτίστως για την παιδαγωγική και δευτερευόντως για την εκπαιδευτική "ουσία" των Μελών της. έτσι, πραγματικά, δεν προλαβαίνουμε να αναρτούμε ειδήσεις για τις δράσεις μας με αποτέλεσμα να ακούμε ...παράπονα από φίλους μας στο Facebook ότι ...πιάστηκε το χέρι τους μη προλαβαίνοντας να μας κάνουν ..."like" στις αναρτήσεις μας. Όμως, μια Ομάδα που επιδιώκει να παραμένει σοβαρή στην αποστολή της, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε συνεχή και πολυσχιδή δράση.


     Πέραν, λοιπόν, των όσων πολλών κι ενδιαφερόντων εκτάκτων έλαβαν χώρα στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" κατά το τελευταίο σαββατοκύριακο, δεν παρελείφθησαν και οι τακτικές ομαδικές Προπονήσεις στην Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και την Σπαθασκία, όπως προβλέπει το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας.


     Έτσι, στη Γραμμή Βολής με Αρχηγό τον Γεώργιο, οι παραταχθέντες Τοξότες μας ακολούθησαν ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα από τον Ακάδημο με πολλές ωφέλιμες τοξευτικές ασκήσεις.


     Ανεξαρτήτως ηλικιών, όλοι οι συμμετασχόντες κατάφεραν από την πρώτη στιγμή να "διασυνδεθούν" και να ομογενοποιηθούν ως "Ομάδα" εκτελώντας τα παραγγέλματα του Αρχηγού Βολής με ακρίβεια.


     Τώρα, μετά από πολύ καιρό αποκαλύπτεται πόσο ωφέλιμη είναι η τήρηση της αρμονικής διατάξεως την οποία, κάποτε, μας συνέστησαν οι μακρυνοί Δάσκαλοί μας και η σωστή διάταξη των Τοξοτών.


     Έτσι, ο φωτογραφικός φακός αλλά και κάθε παρατηρητικό "μάτι", εντός ή εκτός Γραμμής Βολής, μπορεί να εκτιμήσει παραμέτρους που άγουν στην ευστοχία δια της κατακτήσεως της αρμονία βολής, κάτι που αποτελεί για την Σχολή μας ιδιαίτερο προπονητικό "κεφάλαιο".


     Ζωτικός ο ρόλος του Αρχηγού και όλων των Στελεχών της Ομάδος στην όλη εξέλιξη, πλέον, κάθε Προπονήσεως και ειδικώς οι διακριτικές παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου βοηθούν κατά πολύ την ανέλιξη των τοξοτών, όπως στην τελευταία κατά την οποία δίδαξε τον μικρό Αχιλλέα ώστε να καταρρίψει τους δύο πρώτους ιπτάμενους στόχους του.


     Επίσης, η πιστή τήρηση του Σχολείου Σιωπής, πλέον θεωρείται αυτονόητη από όλους με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο "ανθρωπομάνι" σε ένα Πεδίο Βολής να μη παράγει τον οιονδήποτε ήχο.


     Κάθε φορά στην τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας η πρόοδος είναι εμφανής σε όλους και αυτό το επαληθεύει κάθε συγκριτική "αναδρομή" προς τα πίσω.


     Επιδίωξή μας η σταθερή ανοδική πορεία των Τοξοτών μας με την καταβολή κάθε ενδεδειγμένης φροντίδος από πλευράς της Ομάδος και του εκπαιδευτικού Επιτελείου της με επικεφαλής τον Ακάδημο.


     Ανελισσόμενη και η τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση Σπαθασκίας την οποία διευθύνει ο Πρωτεσίλαος.


     Μετά την επαφή του με τον διεθνή Μετρ Γεώργιο Ζαχαρόπουλο, ο Πρωτεσίλαος δείχνει ακόμη περισσότερο να κατευθύνει τους προπονουμένους του σε ρεαλιστικότερο πλαίσιο ξεφεύγοντας από τα "γνωστά" χορογραφικά "σκηνικά" που χαρακτηρίζουν τις κοινές Σχολές Σπαθασκίας.


     Αυτή τη φορά στο δικό μας Οπλομαχητικό Πεδίο οι σπαθισμοί και οι ζεύξεις ήσαν ακόμη ρεαλιστικότερεςκαι η όλη κίνηση των Συνασκουμένων έδειχνε στόχευση "στο ψαχνό" και όχι στη αντίπαλη Σπάθη.


     Μαζική η προσέλευση, αλλά χωρίς να χάνεται η προαπαιτούμενη ομαδική ακρίβεια.


     Σε κάθε περίπτωση, το ανοιχτό υπαίθριο "τοπίο" στο οποίο λειτουργούμε ως Ομάδα, ευνοεί παρόμοιες διαχειρίσεις με άνεση και ρεαλιστικότητα εδάφους -όπως σε πεδίο μάχης- ενώ η καθαρή φύση ενισχύει την όρεξη για δουλειά.


     Ο νομικός ή και "Κοντοτιέρος" όπως αυτοπροσδιορίζεται, Γεώργιος, γνωστός φανατικός φιλόμουσος με πολύ "προχωρημένη" αισθητική άποψη, κατάφερε να πρωτοτυπήσει και πάλι.


     Με ευγενή πρωτοβουλία του, προμήθευσε την Ομάδα με ένα προηγμένης τεχνολογίας υπερ-μπάσο ηχείο ανοικτού χώρου, ώστε να μπορούμε να απαολαμβάνουμε προκλασικές-αναγεννησιακές συνθέσεις εν ώρα Προπονήσεων.


     Ενθουσιασμένος ο αρχηγός και ο Υπαρχηγός με την προσφορά του Γεωργίου περιεργάσθηκαν το ηχείο το οποίο, σε λίγο, όλοι απολαμβάναμε με τις άριες του Philippe Jaroussky να πλημμυρίζουν μελωδικά την Κοιλάδα.


     Κάπως έτσι, με άσκηση, τρέξιμο, μάθηση και εκπαίδευση, πέρασαν κι αυτό το Σάββατο έντεκα ολόκληρες ώρες στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", κυρίως με αγάπη, αλληλοσεβασμό και ωφέλεια ψυχής, πνεύματος και σώματος για όλους μας. Απλά ...μαθηματικά, για όσους επιδιώκουμε ποιότητα ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.