Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΜΕ, ΕΝΤΕΛΩΣ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ...

 ΜΕ, ΕΝΤΕΛΩΣ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ...


     Μια πολεμική τέχνη δεν μπορεί να είναι μια ανέμπνευστη διαχειριστική διεκπεραίωση ζωής και θανάτου διότι, αν δεν είναι  τ έ χ ν η , δηλαδή, "αρχιτεκτονική", "μουσική", "ζωγραφική", "χορός", "θέατρο" κλπ δεν είναι ...τίποτε!

     Κι όσο κι αν η δική μας πολεμική τέχνη έχει συγκεκριμένο πλαίσιο, εκείνο των λαών της στέπας αλλά, κυρίως, των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως, εμείς στους "Έλληνες Κενταύρους", αδίστακτοι καθώς είμαστε, καταφέρνουμε να της δίνουμε ευρύτερες όσο και τολμηρές "διαστάσεις" φέρνοντάς την κοντά ακόμη και στον ...Juan D'Arienzo με την ορχήστρα του, ή, στη φωνή του   ...Alberto Echagüe που αν και δείχνουν τόσο ξέταιροι και μακρινοί, εν τούτοις, υπογραμμίζουν την κοινή παράμετρο της αρμονίας και του λυρισμού στην Τέχνη και στον Πόλεμο. 

     Διότι, αν μία πολεμική τέχνη δεν διαθέτει αρμονία και λυρισμό είναι μια γραφειοκρατική χειρωναξία και, κάτι τέτοιο, δεν αξίζει για τους "Έλληνες Κενταύρους"!

     Κι όλα τούτα τα εντοπίσαμε και στην παρούσα εκπαιδευτικήν ημερίδα όπου κάποια καταφέραμε, κάποια δεν καταφέραμε και κάποια νομίσαμε ότι δεν καταφέραμε ενώ τα καταφέραμε, χωρίς να νομίσουμε ότι καταφέραμε κάτι που δεν καταφέραμε! Κι αυτό το τελευταίο είναι το πλεονέκτημά μας, έστω κι αν κάποιοι στο τέλος στενοχωρούνται, μέχρι να δουν την φωτογραφία τους καταφέρνοντας κάτι που νόμισαν ότι ...δεν κατάφεραν! Κανένα πρόβλημα, στο τέλος όλοι είναι ωφελημένοι έχοντας προοδεύσει!

     Με τον πλατωνικό "Λάχη" ανά χείρας ο Σταύρος μας πως θα μπορούσε να αποφύγει τον φακό που σήμερα τον "τσάκωνε" να κραδαίνει απειλητικώς το ...αγχέμαχο;

     Πως, ο Σταύρος μας να αποφύγει την γοητεία εκείνης της πλατωνικής διατυπώσεως σύμφωνα με την οποία "η Οπλομαχία αποτελεί για κάθε άνδρα εξάσκηση πολέμου που τον κάνει πιο ανδρείο και πιο θαρραλέο" (Λάχης, Β');

     Kαι πως να ξεπεράσει και την άλλη πλατωνική ρήση που θεωρεί την άσκηση στα όπλα ως αναπόσπαστο μέρος της τέλειας σωματικής αγωγής κάθε ελεύθερου πολίτη, προτιμώντας, μάλιστα, την "εν όπλοις μάχη" ακόμη και αντί της πάλης ή των άλλων βαρέων αθλημάτων (Νόμοι, Ζ, ιζ');

     Όμως, μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Σταύρος μας σήμερα, χωρίς καν να το καταλάβει, προσομοίωσε τόξευση στα πρώτα λίγα αλλά, όντως, καλπαστικά του, προετοιμαζόμενος για το "επόμενο βήμα", ασχέτως εάν κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν την σχέση, π.χ., του "θεάτρου" με την πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας!


     Διακριτικά και από τη σκοπιά του, ο Εκπαιδευτής, ασπολαμβάνει όλα τούτα τα οποία ο ίδιος δρομολογεί με τον τρόπο του και χαίρεται που οι εκπαιδευόμενοί του τα ...ανακαλύπτουν με τον δικό τους! 

     Μια ομαδική διάδραση η οποία, τηρώντας την βασική προϋπόθεση της ασφαλείας της εκπαιδεύσεως, ωθεί κάθε φορά και πιο μπροστά όλους τους Συνασκουμένους, αλλά και τους ίδιους τους Ίππους τους οποίους χειριζόμαστε.

     Κάπως έτσι, χαιρόμαστε το "ένα, ψηλότερο σκαλί" για όλους και στον καθένα με τη σημασία του...

     ...Διότι, καμιά βιασύνη δεν δικαιολογείται προκειμένου να δούμε "γρήγορα αποτελέσματα" ικανοποιώντας την αδημονία μας όταν, συχνά, παρεμβάλλεται μια άλλη προτεραιότητα από εκείνη που νομίζαμε.

     Παρ΄ όλα αυτά, το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο παραμένει στο επίκεντρο της ζωής μας κι έτσι, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας για να απολαύσουμε ένα τσάι, πάλι η Έφιππη Τοξοβολία μας γεμίζει, ενώ τα φλυτζάνια μας αδειάζουν.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.