Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ...

ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ 
ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ...



     Περνάμε, πια, σε μιαν εποχή υψηλότερων καλοκαιρινών θερμοκρασιών με ό,τι αυτό σημαίνει για τους περιορισμούς δραστηριοτήτων "εφιδρώσεως", της Ιππασίας συμπεριλαμβανομένης. Αναθεωρήσεις ωραρίων υπαγορεύονται, περιστολή υπερδραστηριοτήτων, αλλά και ευφυέστερος εκπαιδευτικός σχεδιασμός προς επίτευξη αποτελέσματος στον βραχύτερο δυνατό χρόνο! Και η σκιά, πλέον, τόσο μα τόσο ...καλοδεχούμενη, μαζύ με την γαλήνη που επικρατεί πάντοτε στη Κοιλάδα μας τόσο για τα δίποδα όσο και τα τετράποδα.


     Έτσι κι αλλιώς, πάντοτε ιδανικές συνθήκες μαθημάτων επιτυγχάνονται στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" αφού η απόλυτη προτεραιότητα της ευημερίας του Ίππου συμπαρασύρει, επ΄ αγαθώ και το εμπλεκόμενο ανθρώπινο δυναμικό. Για χάρη του βασιλικού...


     Παρά ταύτα, τα πάντα διατηρούν την ισορροπία τους στους "Έλληνες Κενταύρους" και, πάνω απ΄ όλα, το αίσθημα ευγενούς αλληλεγγύης, όπως το μετέφερε ο Σταύρος μας με την προνοητική προσφορά κοινοχρήστων βελών για τους νεοπροσερχομένους Συνασκουμένους! Για άλλη μια φορά του είμαστε ευγνώμονες, όπως είμαστε πάντοτε ευγνώμονες σε όσους (και είναι πολλοί) συνεισφέρουν παντοιοτρόπως στην κοινή δράση της Ομάδος!


      Την δική της θέση διατηρεί και η ...κοκεταρία στην Ομάδα μας και είναι κάτι που μας αρέσει να το βλέπουμε στα εξαιρετικά θηλυκά μας τα οποία αποδεικνύονται και ικανότατες Αμαζόνες!


     Βεβαίως, σε εμάς κυριαρχεί η αλληλοβοηθητική διάθεση και φαίνεται παντού και συνεχώς όπου "Έλληνες Κένταυροι" με όλους να βοηθούν και να υποστηρίζουν όλους, από τον Σταύλο μέχρι τον Στίβο και, τελικώς, αυτή η αλληλοϋποστήριξη είναι ό,τι κάνει την υπεροχή στην Ομάδα μας!


      Και ο Σταύλος, πράγματι, είναι ο "ομφαλός" της συσπειρώσεως μιας Ομάδος σαν τη δική μας και με όλους να υπηρετούν τον Ίππο, ανεξαρτήτως αν αυτός έχει πάντα το βλέμμα και το νου στραμμένα στον δίποδο ...μπαμπά του, εντελώς ...ανθρωποποιημένος, εξοργίζοντας ακόμη και την αγαπημένη μας Ρία η οποία έχει "μυριστεί" το τι ..."παίζει".


     Πρώτη, σήμερα, η Αγλαία ωθήθηκε ...πονηρά στο να ξεπεράσει κάποιες εμμένουσες "αναστολές" διασχίζοντας θυμαροπούρναρα, όχι μόνον προς δική της "αποθεραπεία" επιφυλάξεων ισορροπίας αλλά και προς ...πελματοθεραπεία του Ίππου μας δοθείσης της αντιβακτηριακής επιδράσεως του θυμαριού στις οπλές του Ίππου. Κι έτσι χαρήκαμε σκηνές από την καμπανία της ...Τοσκάνης, με την ευγενή δέσποινα τροχάζουσα προς αποφυγή του απαρέσκοντος κυνηγού αλεπούδων (δεν παίρνουμε όρκο ότι δεν πάει σε rendez-vous με τον Andrea Bocelli...) με δύο δεσπόζουσες αλογοουρές, εκείνη την λευκή (συγγνώμη αλλά αυτή ...προηγείται) αλλά και την άλλη την εντυπωσιακή ξανθειά! Και το κάθισμα της δεσποίνης γεωμετρημένο όσο ποτέ (πουρνάρια ήθελε για να κάτσει άριστα...) δίνοντας το σύνθημα της ενάρξεως του κυρίως μαθήματός της.


     Στα πρόθυρα του καλπασμού η ευγενής δέσποινα Αγλαία η οποία τροχάζει άνευ στηρίξεως, με τα χέρια ελεύθερα και τα δύο πόδια του Ίππου της πολύ υψηλότερα από το έδαφος με έτοιμο και το τρίτο να ανυψωθεί οπότε... Ευτυχώς, η Αμαζόνα μας δεν το βλέπει από "επάνω", αλλά της το παρουσιάζουμε ...εικονογραφημένο ώστε να την προϊδεάσουμε για το τι την ...περιμένει!


     Όλα αλλάζουν επί τα βελτίω και η Αγλαία έχει αναπτύξει όχι μόνον άριστο κάθισμα αλλά και ευκαμψία που δεν είχε. Τώρα, πλέον, η Αγλαία πηδά αφιππεύουσα και μας δίνει εικόνα αθλήτριας ενοργάνου. Όλα κατακτώνται με μεθοδικότητα και χωρίς βιασύνη, ιδίως, εκεί όπου η ασφάλεια προέχει!


     Το γενικό "κλίμα" των μαθημάτων μας, όπου κυριαρχεί η γαλήνη, η ησυχία και η απουσία κάθε μορφής εντάσεως, συνεισφέρει ουσιαστικότατα σε μια συλλογικήν αυτοσυγκέντρωση, "κεφαλόσκαλο" προόδου κι αυτό αποτελεί εξαίρεση του τραγικού κανόνος των, εν γένει Ιππευτηρίων όπου επικρατούν φωνιασκίες, ανταγωνιστικές εντάσεις και, τώρα, με τη ραστώνη του καλοκαιρινού λίβα, η Κοιλάδα μας με τις σκιές των αιωνόβιων λιόδενδρών της θα αναδείξει περισσότερο την ωφελιμότητά της.


      Με χαλαρό παιγνίδι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και με πρωταγωνίστρια, σήμερα την υπέροχη δίχρονη που τρόχαζε στην αγκαλιά της Μητέρας της φωνάζοντας "πάλι!, πάλι!" κάθε φορά που ο Γλαύκος μας ανέκοπτε τροχασμό. Εικόνες υπέροχες για τις οποίες και μόνον αξίζει να υπάρχει μια Ομάδα σας αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων".

      Στο "final approach" του καλπασμού και ο Σταύρος μας, κατά την διάρκεια του μαθήματός του μας έδειξε ότι πλέον δεν έχει ανάγκη των υποβοηθητικών αναπροσαρμογών στάσεων και κινήσεων του Γλαύκου για να ευσταθήσει στο κάθισμά του, αλλά πλέον, διαχειρίζεται κατά βούληση του κάθε "κρίση ισορροπίας" κατά την διάρκεια της ιππεύσεώς του.  


     Χαιρόμαστε την ιππικήν αυτοπεποίθηση του Σταύρου γνωρίζοντας το, εκ τροχαίων, πολυτραυματικό παρελθόν του και βλέπουμε ότι ακριβώς αυτό τον κάνει προσεκτικότερο ώστε να αναπτύσσεται με ασφάλεια ως Ιππέας. 


     Ραγδαία και η πρόοδος της Μαίρης μας η οποία παρεσύρθη χωρίς να το καταλάβει από το παιγνίδι των ρίψεων και, αφού "κάθισε" υποδειγματικότατα, αφέθηκε στην γοητεία του έφιππου ...χορού!


     Πάντα υπάρχει κάποιο ..."κόλπο" για να "ξεκλειδώσουμε" εαυτούς και ...αλλήλους, για να βελτιωθούμε ακόμη κι εκεί που κάτι τέτοιο φαίνεται έως και αδύνατον. Κι όμως, αρκεί ένα ...παιγνίδι που φαίνεται ασήμαντο, όπως το πέταμα μιας μπάλλας.


     Τα δύσκολα, όμως, της σημερινής ημερίδος αφέθηκαν στους παιδικούς ώμους της λίαν συνεσταλμένης, ευγενέστατης, Βίκης μας η οποία κάθε φορά που ακούει την άσκησή της , ξεροκαταπίνει και αναλογίζεται εάν άκουσε καλά... Και τη φορά αυτή ο Εκπαιδευτής της της είπε να περιμένει έφιππη όσο όλη η Ομάδα απομακρύνονταν εγκαταλείποντάς την μόνη στο πουθενά των αγρών με τις ηνίες στα ...χέρια! Κι όλοι απομακρύνονταν κι απομακρύνονταν κι εκείνη απέμενε μόνη κι εκστατική έχοντας να διαχειριστεί για πρώτη φορά ολομόναχη τον Ίππο της επιστρέφοντας μέσα από φυσική δενδρόφυτη διαδρομή στο Σταύλο, ώρα σουρουπώματος.

     Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα ενός πιλότου είναι το «solo», όταν, δηλαδή, του επιτραπεί να πετάξει το αεροσκάφος του μόνος, χωρίς εκπαιδευτή και κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση του νέου Ιππέως ή της νέας Αμαζόνας που θα αναλάβει τον Ίππο χωρίς την βοηθητική παρουσία τρίτου. Κι αυτό το κατάφερε η Βίκη μας παρά το ότι το αθέατο «μάτι» του Εκπαιδευτή της παρακολουθούσε κάθε κίνησή της χωρίς η ίδια να το αντιλαμβάνεται. Η ασφάλεια των μαθημάτων της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» παραμένει συνεχής και αδιατάρακτη! Και ...εστι Ομάδος οφθαλμός ος τα πανθ' ορά!

     Η ζωή εν Σταύλω, εκεί όπου τα τετράποδα έχουν την πρώτη θέση στη ζωή μας ακόμη και στο αυτοκίνητο της Αγλαίας όπου, ανενόχλητα, εισέρχονται και αναπαύονται οι σκύλοι  της περιοχής, έτσι, χωρίς ..μάσκα ή φίμωτρο, για να παραμένουμε όλοι υγιείς και. κυρίως, ευτυχείς σε μια κοινωνία αρρωστημένη και φιμωμένη! Οσονούπω η «Ζωή εν τάφω» θα υπενθυμίσει στους νεκροζώντανους την κακομοιριά τους, ενώ, η ζωή εν Σταύλω θα συνεχίσει να προσφέρει στους υπολοίπους εμάς την χαρά της πνευματικής και σωματικής υγείας παρέα με αγαπημένα πλάσματα! Καθένας επιλέγει ό,τι του αξίζει!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.