Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

 ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ


     Είτε καθίσεις σε ένα μικρό, απόμερο, ζαχαροπλαστείο για να απολαύσεις το κέικ με το τσάι σου, είτε στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" για να γυμνασθείς, οι κουβέντες περιττεύουν και το συναίσθημα ζωγραφίζει τις "εικόνες" που εσύ θέλεις να χαίρεσαι μέσα στη σιωπή μιας απέραντης αρμονίας.

     Ενώ ο κόσμος βυθίζεται στη τραγική μεταπολεμική του περιδίνηση την οποία, ο ίδιος, επέλεξε για να συντριβεί, είναι προνόμιο εσύ να εξακολουθείς να ανυψώνεσαι καλλιεργώντας το πνεύμα και το σώμα σου, παράγοντας Πολιτισμό!

     Σήμερα, η Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ξεχείλισε από πληρότητα εφιπποτοξοτικής δράσεως καλύπτοντας όλα τα επίπεδα μιας πολεμικής τέχνης και, κυρίως, δείχνοντας ότι αυτή η μοναδική Ομάδα σκαπανέων Πολιτισμού, έχει πλήρη συνείδηση του "ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" που αποτελεί και την δική μας επίθεση, ως καλύτερη άμυνα, στους επίβουλους των υπάρξεών μας που μας κυκλώνουν με ...σύριγγες και ...μπατονέτες!

     Η ποιότητα αλλά και ο αριθμός των Μελών της Ομάδος μας με την ωριμότητα αλλά και τις ικανότητες των προσωπικοτήτων που την συνθέτουν έχουν αναγορεύσει τις εκπαιδευτικές ημερίδες μας σε σχολεία ενάρετου και υγιούς βίου εν μέσω των ερειπίων που μας περιβάλλουν, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα των αξιακών επιλογών μας και το ιδρυτικό όραμα των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Και, μπορεί, στη Κοιλάδα μας να μη σερβίρεται κέικ με τσάι, αλλά η παρουσία του Ίππου και του Τόξου πολλαπλασιάζει το αισθησιακό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιτευχθεί σ'  εκείνο το μικρό και απόμερο ζαχαροπλαστείο που, όπως κάποτε, μας το περιέγραψαν τόσο λυρικά οι στίχοι του Ernst Neubach με την μουσική του Fred Raymond.

     Διότι, εδώ στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όπως κάθε φορά, έτσι κι αυτό το Σάββατο, η εξάσκηση στην αρχέγονη πολεμική τέχνη της 'Εφιππης Τοξοβολίας, παρέμεινε μέσα στο αυθεντικό της πλαίσιο, όπως θα το ήθελε ο Δάσκαλός μας Kassai Lajos.

     Ένα πλαίσιο περιγραμματικό της ευγενούς αγριότητος παμπάλαιων πολεμιστών που μετενσαρκώνονται σε μιαν εποχή που αποπνέει υποταγή και αλλοτρίωση! Και, σήμερα, η Χαρά μας ξανακάλπασε για να μας θυμίσει ότι η δική μας θύελλα, τελικώς, θα νικήσει τη δική τους νεκρική ακινησία.

     Ώρες ατελείωτες, σήμερα, στη Κοιλάδα, με ένα πρόγραμμα το οποίο, πια, δεν το σχεδιάζει κάποιος Εκπαιδευτής αλλά αναδεικνύεται μέσα από την ομαδική στροφορμή και την συμπίπτουσα διάθεση όλων των παρόντων να ανακτήσουν το οξυγόνο που μας στερεί ένα τρισάθλιο σύστημα.

     Είναι δε χαρακτηριστική η διάδρασή μας με τους επιβούλους των υπάρξεών μας, αντιμετωπίζοντας την απειλητική τους μεθόδευση με το πλέον αποτελεσματικό όπλο, την οξυγόνωσή μας, κάτι που καταφέραμε κι αυτό το Σάββατο που όλαν ξεκίνησαν με τον αγαπημένο μας Μάνο να εμπνέει σε ισορροπιστικές υπερβάσεις επάνω στο καταπράσινο, ανοιξιάτικο γρασίδι.


     Κι από εδώ άρχισαν όλα τα υπέροχα σε τούτη την εκπαιδευτικήν ημερίδα διότι η σπίθα είναι η απαρχή κάθε πυρκαϊάς!


     Mία προπονητική ημερίδα σχεδιασμένη επί τη βάσει της υπαράριθμης προσελεύσεως που αποτελεί κανόνα για κάθε Σάββατο και για την οποία υπάρχει πάντοτε η πρόνοια της γενικής ωφελείας ανεξαρτήτως αριθμών...


     Επανάληψη ασκησιολογίου προηγουμένων ημερίδων για όσους δεν το παρηκολούθησαν αλλά και ανάπτυξη για εκείνους που πρέπει να προχωρήσουν.


     Βήματα "μετρημένα" μέσα στους θυμαρόθαμνους για τους λόγους που είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, βήματα βάδην, τροχαστικά, αλλά και καλπαστικά.


     Ένα αγαθό πείραμα "Milgram", χωρίς δεσμοφύλακες και κρατουμένους, αλλά με Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους, παρακολουθήσαμε εκεί στη μοσχοβολιά του θυμαριού και βαθμολογήσαμε τη πρόοδο όλων των παρισταμένων. 


     Υπό την σιωπή μιας απέραντης αρμονίας η οποία δεν χρειάζεται θορύβους για να είναι απολαύσιμη, όλοι παρατηρήσαμε ...όλους και για άλλη μια φορά χαρήκαμε αυτή τη σπουδαία "χημεία" της Ομάδος μας όπου όλοι προσπαθούν και όλοι τα καταφέρνουν.


     Και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και η πρωτοείσακτη Γκάμπη την οποία σήμερα καλωσορίσαμε, με τα όσα κατάφερε στο εισαγωγικό της μάθημα.


     Η Γκάμπη δε χρειάστηκε τίποτε περισσότερο από μια πέτρα να ισορροπεί στο κεφάλι της (δεν είχαμε πρόχειρο βιβλίο...) για να βελτιώσει λίγο την κάμψη του αυχένος της όπως και τα κατάφερε, ειδάλλως θα λέγαμε ότι ήταν προετοιμασμένη για να χαρεί τον Γλαύκο μας. 


     Και όλη η σημερινή δράση μας έδωσε την ίδια χαρά που μας δίνει η φυσιολογική θερμοκρασία των περιοπλίων του Ίππου μας που μας απαλλάσσει από κάθε φόβο ενδινυχίτιδος, όπως και η ιδανική εικόνα της υφής της κοπριάς του Γλαύκου μας που δείχνει ότι όλα σ΄ αυτόν λειτουργούν κατά φύση!

     Και μόνον αν είσαι αλογατάρης μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η φυσιολογική εικόνα των κοπράνων του Ίππου σου, ίσως η συναρπαστικότερη εικόνα που μπορείς να κρατήσεις από μιαν ιππικήν εμπειρία.


     Πολλά βήματα μπροστά και κανένα πίσω για μας, εν μέσω μιας κοινωνίας αδρανοποιημένης σαν τις χορδές των Τόξων των Γενουατών στη μάχη του Κρεσύ οι οποίες, βρεγμένες από την ισχυρή βροχή, τους υπεχρέωσαν σε οπισθοχώρηση! Γι αυτό και εμείς, εν μέσω "ραγδαίου όμβρου", σαρώνουμε τις συγκυρίες και παραμένουμε ολόρθοι!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.