Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ANTE PORTAS

 ANTE PORTAS


     "Προ των πυλών", όχι ο Αννίβας, αλλά η στιγμή κατά την οποία δύο μαθητές μας είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στις πρώτες καλπαστικές τοξεύσεις τους!

     Ο Αντώνης και η Ρία, ξεκινώντας από το "μηδέν" ο πρώτος και από την εμπειρία της ως αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής η δεύτερη, σήμερα κάλπασαν με "ελεύθερες χείρες" κάτι που σημαίνει ότι πλέον μπορούν να αναλάβουν σε καλπασμό Τόξο και να τοξεύσουν.

     Όμως, στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου επιδιώκεται η ασφάλεια και η τελειότητα κανείς δεν βιάζεται και η προσπάθεια του Εκαπιδευτή τους για την ακόμη καλύτερη βελτίωση και των δύο, συνεχίζεται!

     Σ΄ αυτή την εξαμελή (συμπεριλαμβάνεται πάντοτε ο Ίππος και ο Εκπαιδευτής) ημερίδα Συνασκουμένων (και όλοι συν-ασκούνται!) και στο δίωρο του χρόνου της, τα "επιτεύγματα" ήσαν, όντως, λαμπρά όπως, άλλωστε, έδειξε και ο ενθουσιασμός όλων όπου, όλοι, ενθουσιάστηκαν με τις επιτυχίες όλων, όπως συμβαίνει πάντα στην μη ανταγωνιστική και ομόψυχην οικογένεια των "Ελλήνων Κενταύρων"!

     Η Φοίβη "γεύθηκε" τις πρώτες συναρπαστικές "μπουκιές" καλπασμού, υποβοηθούμενου από τον Αντώνη ο οποίος αναδεικνύεται στον καλύτερο ...συραγωγέα της Σχολής μας.

     Αλλά, η Φοίβη, με την πολύ καλή ισορροπιστική της στάση, υπεβλήθη επιτυχέστατα και στην δοκιμασία της εκσφενδονίσεως κατά τον καλπασμό, όπου, αναγκαστικώς, ήταν υποχρεωμένη να στηρίζεται μόνον με το ένα χέρι και αυτό το κατάφερε θαυμάσια! 

     Αλματώδην υπέρβαση (ίσως και ...τερατώδη) πέτυχε και η Βίκη τροχάζοντας με την βοήθεια του Αντώνη κι εκσφενδονίζοντας μπαλλάκι αφήνοντας, όμως και τα δύο χέρια ελεύθερα!

     Για όποιον έχει παρακολουθήσει τις προόδους της Βίκης κάτι τέτοιο φαντάζει έως και απίστευτο, αλλά, όντως, επετεύχθη και αυτό χάρη στην αυτοκυριαρχία και αυτοπειθαρχία της Βίκης η οποία, πλέον, εισέρχεται σε ένα άλλο "σκεπτικό" διαχειρίσεως κρίσεων που την κάνει πολύ πιο αποφασιστική κι εύστοχη!

     Όπως ήταν φυσικό, η δυναμική της σημερινής ημερίδος ανέδειξε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις δυνατοτήτων στους παρόντες εκπαιδευομένους εμπνέοντάς τους για τα ...καλύτερα.

     Έτσι, τους είδαμε σε ένα ξέφρενο αυτοσχεδιασμό Γυμνιππευτικής (Voltige) κατά τον οποίον απεκάλυψαν μιαν εύστοχην ακροβατικήν "αντίληψη".

     Απεκαλύφθη και πάλι ότι η φύση και το περιεχόμενο της εκπαιδεύσεως της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" ενθαρρύνει την ανακάλυψη ισορροπιστικών "μονοπατιών" που άγουν όχι απλώς στην κατάκτηση της ακροβατικής Γυμνιππευτικής αλλά και της Djikitovka.

     Όταν δε, λέμε ...Djigitovka το ...εννοούμε, διότι σήμερα απολαύσαμε και τον Αντώνη και την Ρία να διανύουν ικανό μήκος με τον Ίππο σε βάδην και τους ιδίους όρθιους επάνω του να τον διευθύνουν.

     Ήταν δε τόσο άνετη η στάση και των δύο ώστε επεχείρησαν και διηύθυναν χρησιμοποιώντας μόνον το ένα χέρι και τούτο με άνεση!

     Και, όχι απλώς με άνεση αλλά και με αστραπιαία ταχύτητα εκτελέσεως των εντολών του Εκπαιδευτή τους ώστε ο φωτογραφικός φακός απετύπωσε ...αιωρούμενες ακόμη τις ηνίες ενώ ο Αντώνης "εγκατέλειπε"  τον εν κινήσει Ίππο του, κατόπιν εντολής αφιππεύσεως του Εκπαιδευτή. Μοναδικό τεκμήριο εκπαιδευομένου που  ε κ τ ε λ ε ί   α μ έ σ ω ς  την οδηγία του Εκπαιδευτή του!  

     Πολεμική Σχολή, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και καμία σχέση με τις μαζώξεις πασιφιστών όπου, με το πρόσχημα της δήθεν "ειρήνης", ο ένας ανταγωνίζεται και υποβλέπει τον άλλο με το οικτρό αποτέλεσμα που παρατηρούμε στην ευρύτερη "κοινωνία" των ηλιθίων! Γι αυτό και καταφέρνουμε να λειτουργούμε επί 16 ολόκληρα χρόνια, διαπλάθοντας τρόπο ζωής, τρόπο σκέψεως και καθαρές συνειδήσεις απολαμβάνοντας την διαρκή πρόοδο, αλλά και τα χαμόγελα, όλων των Μελών μας! Δεν είναι και λίγο...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.