Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟ!

 ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟ!


     "Καθρέπτης" ατομικών κατακτήσεων, αλλά και υστερήσεων, κάθε εκπαιδευτική ημερίδα της Σχολής μας! Εν άλλαις λέξεσι, ακόμη μια ευκαιρία διευρύνσεως των πρώτων και θεραπείας των τελευταίων... 

     Κάθε εκπαιδευτική ημερίδα μας και μια ακόμη προσπάθεια που ξεκινά μέσα από τον Σταύλο και ολοκληρώνεται μέσα σ΄ αυτόν, με σεβασμό στον τετράποδο αλλά και ...δίποδο πληθυσμό του, κυρίως δε, στην ιδέα που εκπροσωπεί ανά τους αιώνες.

     Τούτη τη φορά, στόχος μας ήταν η "σφυγμομέτρηση" ψυχολογικών αδυναμιών και η, κατά το δυνατόν, παλινόρθωσή τους με εξατομικευμένες προσεγγίσεις επάνω στον άξονα μιας "κεντρικής" ασκήσεως, της εν κινήσει εγκαθιδρύσεως βέλους με την παράλληλη κραυγή, για την οποία, η Σχολή μας, δίνει μεγάλη σημασία ως πολεμικού όπλου και όχι, απλώς, παραγωγής ..."θορύβου". 

     Το πρώτο που μάθαμε σήμερα είναι ότι η Ιππασία έχει τις δικές της "στιγμές" για κάθε Ιππέα του οποίου η ψυχολογία εξαρτάται κι επηρεάζεται από αστάθμητους παράγοντες με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπει πάντοτε να αποδίδει το ίδιο ή και να τον κάνει να νομίζει ότι δεν μπορεί να καταφέρει κάτι που ...ήδη, σήμερα, ...κατάφερε και, μάλιστα, ικανοποιητικώς και με, υποδειγματικώς,  χ α λ α ρ έ ς  ηνίες.

     Επί παραδείγματι η Ρία μας καλπάζει με εξαιρετικό κάθισμα και χειρισμούς βοηθημάτων αλλά κάποια περιστασιακή ψυχολογική "παρεμβολή" την έκανε, σήμερα, να νομίζει ότι δεν μπορεί να καλπάσει ενώ ήδη ...εκάλπασε!

      Σχήμα οξύμωρο θα σκεφθεί κανείς, αλλά αυτά συμβαίνουν στην Ιππασία κι ευτυχώς που η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" χρησιμοποιεί τον φωτογραφικό φακό για να τεκμηριώνει την διδασκαλία της. 

     Κι ενώ ο φακός, σήμερα, κατέγραψε τους ικανοποιητικότατους και εκτενείς καλπασμούς της Ρίας, κατέγραψε επίσης και τις ..αναστολές της που ανέκοπταν, ακουσίως, την πηγαία θέληση καλπασμού του Ίππου της. Τα υπόλοιπα, ήδη ανελύθησαν προφορικώς στην Ρία διότι οι περιορισμοί της ηλεκτρονικής γραφής είναι δεδομένοι και στη δική μας Σχολή το μάθημα, κάθε μάθημα, συνεχίζεται και μετά την, τυπική, λήξη του, κάτι σαν ..."after sales service", προς όφελος του εκπαιδευομένου.

     Η Αγγελική κάθε φορά που εφιππεύει καταφέρνει να επικεντρωθεί στην εκτέλεση του ασκησιολογίου της και το επιτυγχάνει με έναν τρόπο αξιοθαύμαστο λόγω μιας εμφανούς αυτοπειθαρχίας που διαθέτει.

      Παρά τους φυσικούς της φόβους κι επιφυλάξεις (και ποιος δεν έχει, άλλωστε...) η διανοητική της τάξη την οδηγεί πάντοτε σε ευτυχή κατάληξη και την χαιρόμαστε κάθε φορά που μας υπενθυμίζει ότι ο μικρός το δέμας μπορεί να καταφέρνει τα ...μέγιστα!

     Ο Μάνος, σήμερα, απετέλεσε ένα "ξεχωριστό μάθημα μέσα στο μάθημα", όπως ήδη παρουσιάσαμε την σημερινή συμμετοχή του στην ημερίδα μας. 

     Ελάχιστη η ιππική του εμπειρία λόγω αρχαριότητος αλλά αλματώδης η πρόοδός του λόγω ισχυρτότατου ψυχισμού και, κυρίως, ζωοφιλικής "παιδείας" που τον βοηθά σημαντικότατα στη σχέση του με τον Ίππο.

     Μεθοδικότατη η Αγλαία μας έχει ένα μεγάλο προσόν που μια επιπόλαιη κρίση θα μπορούσε να το εκλάβει ως ...μειονέκτημα: Τους φόβους της από πτώσεις που είχε σε προηγούμενη βραχείαν απόπειρα να ασκηθεί στην Ιππασία σε άλλον Όμιλο, πριν ανακαλύψει την Σχολή μας στην οποία ιππεύει επί μήνες χωρίς καμία πτώση!

      Σήμερα η Αγλαία εξετέλεσε το ασκησιολόγιό της προσηλωμένη στις συνθέτουσες παραμέτρους ασφαλείας, χειρισμών βοηθημάτων αλλά και φωνής, παρατηρώντας την να αλλάζει τελείως όταν εφιππεύει αφήνοντας άμιππο τον παρορμητικόν εαυτό της και αναλαμβάνοντας επί του Ίππου μόνον τον αποτελεσματικότατο, ουσιώδη, χαρακτήρα της.

     Η Ιππασία είναι, κυρίως, παιδαγωγική διαδικασία και αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα μας!

     Mε ιδιαιτέρως ...ευχάριστη διάθεση ο Ιωάννης μας κατελήφθη να χαμογελά κάθε φορά που κράυγαζε ..."ΧΑ!" και όταν ρωτήθηκε για τον λόγο απεκάλυψε την θυμηδία που εξακολουθεί να προκαλεί η αντιθετικού νοήματος συνήχηση της πολεμικής μας κραυγής με τα αρχικά της ...πινακοθήκης των ηλιθίων η οποία παραμένει έγκλειστη ως ..."εγκληματική οργάνωση" εν πλήρη αδρανεία... Τι να κάνουμε, όμως, ενώ οι αρειμάνιοι κομπορρήμονες περί ..."αγώνος" συμβιβάζονται με το προσφερόμενο συσσίτιο του συστήματος, οι ταπεινοί αλογατάρηδες εξακολουθούν μαχόμενοι κατά ...δαίμονος εαυτού, οσημέραι βελτιούμενοι! 

     Αποτελεσματικότατος στο ασκησιολόγιό του και σήμερα ο Ιωάννης, κατάφερε εγκαίρως να συντονιστεί με τον Ίππο του και να χειρισθεί Τόξο και βέλος, ισορροπώντας άνετα κατά τις εγκαθιδρύσεις και τις συνακόλουθες κραυγές.

     Τον Ιωάννη τον χαιρόμαστε για την συνεχώς βελτιούμενη ευκαμψία του την οποία παρατηρούμε να αλλάζει τελείως το μέχρι τώρα άκαμπτο σώμα του, προσδίδοντάς του ευλυγισία.

     Ο αγαπημένος μας Σταύρος έχει διεκδικήσει με το χιούμορ του μια σιωπηρήν ασυλία έναντι των απίστευτων ...αταξιών του οι οποίες, όμως, μας ...εμπνέουν! Και σήμερα απεφάσισε να εφιππεύσει με ένα ιδιότυπο ...τσεμπέρι, πιθανώς, σαρκάζοντας το προστατευτικό, κλασικό, κράνος Ιππασίας το οποίο περιφρονεί, πάντως η Ελισσάβετ την οποία μας θύμισε ο Σταύρος. Ευτυχώς που το ...τσεμπέρι αφαιρέθηκε εγκαίρως για να συνεχισθεί το μάθημα του Σταύρου με τον οποίο ποτέ δεν είμαστε σίγουροι ότι τα έχουμε ...δει, όλα!    

     Παρά ταύτα, ο Σταύρος και αυτή την φορά ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του ασκησιολογίου και, ίσως, αυτή η, σταθερώς, ευδόκιμη κατάληξη των προσπαθειών του του αναγνωρίζει και το δικαίωμα ...ασυλίας στον διαρκώς ατακτούντα "βίο" του ως εκπαιδευομένου!

     Πάντοτε ευγνώμονες προς τον εξαιρετικόν Ίππο μας και προς τον ευγενή Ιππαγωγό που μας τον διαθέτει θα πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου ότι αυτό το τετράποδο πλάσμα είναι ο πραγματικός μας Δάσκαλος προς τον οποίο θα πρέπει να υποκλινόμεθα!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.