Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

"ΠΟΛΕΜΩΝ" Ή ΠΑΙΔΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

"ΠΟΛΕΜΩΝ", Ή, ΠΑΙΔΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ


     Ένα ασκησιολόγιο που βαθμολογεί την φυσική αντοχή σε συνάρτηση με την ισορροπία και την χρήση όπλου είναι απαραίτητο σε κάθε σοβαρή Σχολή πολεμικής τέχνης και η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» επιμένει να είναι μία τέτοια.

     Σήμερα, χωρίς κανένα προσχεδιασμό, οι «Έλληνες Κένταυροι» αφορμώμενοι από μία άσκηση που είχε την πρωτοβουλία να επιδείξει ο Μάνος μας, … «παρεσύρθησαν» σε ένα πολύωρο παιγνίδι παιδιών πολέμου αποδεικνύοντας ότι, όντως, είναι μαθητές μιας πολεμικής σχολής προικισμένοι με όλες τις δεξιότητες αλλά και την αντοχή που απαιτεί η Έφιππη Τοξοβολία.

     Η Κοιλάδα μας, σήμερα, γέμισε με «πυρ και κίνηση» τα δύο συνθέτοντα τον πόλεμο μέρη και οι μαθητές μας αφέθηκαν ελεύθεροι σε έναν ξέφρενο αυτοσχεδιασμό ο οποίος όχι μόνον τους βαθμολόγησε με άριστα αλλά και κατέδειξε ότι μπορούν, πράγματι, να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο σωμασκητικό πεδίο.

     Συμπτίπτοντας με το πνεύμα του “μητρικού” μας Οργανισμού «Kassai», οι «Έλληνες Κένταυροι» αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην άριστη φυσική κατάσταση των μαθητών μας, θεωρώντας την ως το πρώτιστο εφόδιο για την επιτυχή άσκηση της Έφιππης Τοξοβολίας.

     Άλλωστε, για τον λόγο αυτό στο παρελθόν είχαμε αναθέσει στον άριστο Δάσκαλο Νίκο Καπλατζή το εσωτερικό μας Σχολείο «ΠΟΛΕΜΩΝ» για την ανάπτυξη των μαθητών μας, δυστυχώς όμως ο αιφνίδιος θάνατος του Δασκάλου μας ανέκοψε εκείνο το λαμπρό, όσο διήρκεσε, πρόγραμμα.

    Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» διαθέτει αρκετούς μαθητές (πολύ περισσότερους απ΄ ό,τι στο παρελθόν) με ιδιαίτερες γνώσεις αλλά και εμφανείς ικανότητες στο πεδίο της σωμασκίας και είναι εμφανής η δυνατότητα της συνεχίσεως ενός δυναμικού προγράμματος επ΄ αυτής της κατευθύνσεως με ίδια μέσα.

     Αυτό απέδειξε και η σημερινή, άτυπη, ημερίδα παιδιών πολέμου την οποία, αφ΄ εαυτού τους ενεπνεύσθησαν και διεξήγαγαν οι μαθητές μας κατά τον καλύτερο τρόπο, με ενστικτώδη τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας της ακεραιότητός τους αλλά και προκειμένου να ωφεληθούν.

     Η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» ενθαρρύνει κάθε θετική πρωτοβουλία των μαθητών της και η παιδαγωγικότητά της, την οποία προτάσσει στο έργο της, υπαγορεύει την παντί τρόπω υποστήριξη κάθε θετικής πρωτοβουλίας πέραν καθιερωμένων «κλισέ», αποδεδειγμένου ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ομαδική πρόοδος την οποία όλοι οι «Έλληνες Κένταυροι» επιδιώκουμε.

     Ήδη, αφήνοντας ελεύθερη την «στρόφιγγα» ροής έργου, άτομα ικανά μέσα από την Ομάδα μας «υποψιάσθηκαν» και ανέλαβαν υπευθυνότητες αναπληρώσεως του κενού που άφησε πίσω του ο αείμνηστος Δάσκαλος Νίκος Καπλατζής.

     Στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» αποφεύγουμε τα λόγια υποβοηθώντας την σκέψη να παραγάγει έργο και βλέπουμε ότι αυτό καρποφορεί και εν προκειμένω!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.