Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΝΑΙ!... ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΞΕΥΣΕ ΕΦΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ!

 ΝΑΙ!... 

...ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΞΕΥΣΕ ΕΦΙΠΠΟΣ 

ΚΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ!


     Τα μαθήματα του αγαπημένου μας Συνασκουμένου Βασίλη των οποίων το περιεχόμενο ορίζει η πανεπιστημιακή εργoθεραπεύτρια Φοίβη Σπέη, προσελκύουν πάντοτε πολλούς "ακροατές" διότι αποτελούν ιππική διδασκαλία χρησιμότατη σε όλους μας. Και η χρησιμότητα αυτής της διδασκαλίας απεδείχθη και σήμερα, κατά την δεκάτη συνεδρία κατά την οποία ο Βασίλης, για πρώτη φορά, τόξευσε έφιππος και εν κινήσει, υπογραμμίζοντας τον θρίαμβο της ανθρώπινης θελήσεως!

      Κανείς δεν ήξερε ότι σήμερα η μεθοδικότατη Φοίβη θα έφερνε τον Βασίλη στο προσδοκώμενο σημείο της Έφιππης Τοξοβολίας, ξεπερνώντας τους, αρχικούς, εντονότατους φόβους και αρνήσεις του μαθητή της που έδειχναν αδύνατο ένα τέτοιο αποτέλεσμα...

     Έτσι, κανείς δεν κατάλαβε από την εισαγωγή αυτής της συνεδρίας τι είχε κατά νου η ακούραστη Φοίβη, με την επιστημονική της γνώση, αλλά και το ανθρώπινο συναίσθημα με το οποίο αγκαλιάζει και τιμά το "περιβάλλον" της!

     Απαρέγκλιτη η προθερμαντική εισαγωγή του Βασίλη προς αποφυγή μυοσκελετικών βλαβών από το ασκησιολόγιο που θα ακολουθούσε και, μάλιστα, με τοξεύσεις και η Φοίβη ποτέ δεν παραλείπει τα αυτονόητα.

     Με σταθερούς βοηθούς της την Ρία και τον Αντώνη, η Φοίβη υπέβαλε τον Βασίλη σε ένα ευφυέστατο προθερμαντικό πρόγραμμα στο οποίο, λόγω της προβλεπόμενης χρήσεως Τόξου, μερίμνησε ώστε αντί του καθιερωμένου "λάστιχου έλξεων", να διατεθεί, ευφυέστατα, μια ...πετσέτα, ώστε να προθερμανθούν οι μυικές δυνάμεις συνδρομής των τοξεύσεων του Βασίλη.

      Και, φυσικά, ο, πλέον, λίαν συνεργάσιμος Βασίλης ολοκλήρωσε την προθερμαντική του εισαγωγή χειριζόμενος την πετσέτα κατά τις υποδείξεις της Φοίβης.

     Πολύ σχολαστικά, ο Βασίλης ταυτιζόμενος και πάλι με τον Ίππο τον οποίο, κάποτε, δεν ήθελε ούτε καν να πλησιάσει, έδωσε στη Φοίβη το ..."πράσινο φως" να του εμπιστευθεί το Τόξο!

     Βοηθώντας τον η Φοίβη να ξεπεράσει και το τελευταίο ψήγμα φόβου, κερδίζοντας τον ψυχολογικό παράγοντα, ο Βασίλης επεχείρησε την κατάκτηση του εργασιοθεραπευτικού οφέλους της Έφιππης Τοξοβολίας με ένα πρόσωπο "φωτισμένο" από αυτοπεποίθηση, μια αυτοπεποίθηση η οποία, σκοπός της όλης διαδικασίας, είναι να τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή!

      Και υπ΄ αυτές τις ευοίωνες προϋποθέσεις ο Βασίλης ξεκίνησε την εφιπποτοξοτική δράση του, ισότιμος, πλέον, με όλους εμάς τους "Έλληνες Κενταύρους" που τον καμαρώσαμε μαζύ με την Φοίβη, την Ρία και τον Αντώνη!

     Ο Βασίλης, διευθύνοντας τον ανενστόμιστο και ανεπίσακτον Ίππο του χωρίς ηνίες και, ταυτοχρόνως, χειριζόμενος το Τόξο του λειτούργησε επί του φυσικού πεδίου ως τέλειος Εφιπποτοξότης τοξεύοντας πολύ περισσότερα βέλη από οποιονδήποτε συνήθη εκπαιδευόμενο και κέρδισε επάξια τον τίτλο του "Έλληνος Κενταύρου" ισάξιος με τα 500 ...τόσα Μέλη της Ομάδος μας!

     Καλωσήλθες Βασίλη μας και, τώρα, ξεκινά ο "δρόμος" του πρωταθλητισμού σου! Διότι, η ζωή δεν περιορίζεται και το απέραντό της ανοίγεται μπροστά σου και στους "Έλληνες Κενταύρους" στοχεύουμε πάντα ψηλά!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.