Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΓΕΓΩΝΥΙΑ ΤΗΙ ΦΩΝΗΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΠΗΚΟΟΝ ΟΛΩΝ

 ΓΕΓΩΝΥΙΑ ΤΗΙ ΦΩΝΗΙ 

ΚΑΙ 

ΕΙΣ ΕΠΗΚΟΟΝ ΟΛΩΝ


    Γεγωνυϊα τή φωνή και εις επήκοον όλων, σήμερα, ο Βασίλης μας υπεβλήθη σε ένα "ιαματικό" και "καθαρτήριο" μάθημα το οποίο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του curriculum του Ιππικού Θεάτρου: Έφιππη Ανάγνωση!

     Η Έφιππη Ανάγνωση ρυθμίζει την αναπνοή του Ιππέως-ηθοποιού, αναπτύσσει την ικανότητα συνδυαστικού ελέγχου του Ίππου βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της χρήσεως των βοηθημάτων, ενδυναμώνει την ιππικήν αυτοπεποίθηση βελτιώνοντας και το κάθισμα, ενώ αποενοχοποιεί τις επιπτώσεις της παρουσίας ακροατηρίου εφ΄ όσον, όπως σήμερα, διεξάγεται ενώπιον ακροατών.

     Σίγουρα, ο Βασίλης δεν περίμενε για σήμερα την συγκεκριμένη άσκηση και η Φοίβη κατά τρόπον εξαιρετικό επέμεινε όπως θα έπρεπε ώστε να οδηγήσει παιδαγωγικότατα τον Βασίλη σε ατραπό πειθαρχίας, κάτι που τελικώς επετεύχθη.

     Προηγουμένως, πολύ σοφά, η Φοίβη και η εξαιρετική βοηθός της Ρία βοήθησαν τον Βασίλη να "στήσει" σωστά τον κορμό του βοηθώντας το αναπνευστικό του με την βοήθεια ενός βιβλίου στο κεφάλι ενώ διηύθυνε τον Ίππο του και το αποτέλεσμα, αν και πολύ σύντομο, ήταν λαμπρότατο.

     Ο Βασίλης ανέγνωσε έφιππος και εν κινήσει ένα κείμενο ανατολικής φιλοσοφίας.

     Αρχικώς, ο ...αιφνιδιασμένος και τρακαρισμένος, λόγω ακροατηρίου, Βασίλης, βιάστηκε να διεκπεραιώσει το ανάγνωσμά του ...εναγωνίως και με σβησμένη φωνή, όπως, άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Δυστυχώς, όμως, γι αυτόν ήταν παρών ο Ιδρυτής της Ομάδος ο οποίος έχει ιδιαίτερην αδυναμία στη διδασκαλία της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου και με την αλάστορα παρουσία του έδωσε στον Βασίλη να καταλάβει ότι δεν επρόκειτο να αφιππεύσει εάν δεν ...συνάρπαζε το ακροατήριό του με μία, τουλάχιστον, καθηλωτική και ...στεντορεία τη φωνή, ανάγνωση, όπερ και εγένετο!

     Δεν μας άκουσε μόνον το ακροατήριο αλλά κι ολόκληρη η Κοιλάδα και η φωνή του Βασίλη, ευκρινής και ακόμπιαστη απέδωσε το αναμενόμενο.

     Σήμερα ο Βασίλης με την φροντίδα της Φοίβης και της Ρίας στάθηκε άξιος και σε επίπεδο ...σκηνικό, με ό,τι αυτό σημαίνει. Και η ευφάνταστη σχεδίαση ενός ρηξικέλευθου ασκησιολογίου δείχνει πόσο αλματώδη πρόοδο όχι μόνον στο ιππικό επίπεδο αλλά και σε πλείστα οσα άλλα μπορεί να βοηθήσει έναν εκπαιδευόμενο σαν τον Βασίλη.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.