Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ


 ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ

 

     Απίστευτα καρποφόρες οι εκπαιδευτικές μας ημερίδες, ολοένα και περισσότερο καθώς προχωρούμε μέσα στον χρόνο. Σήμερα, μόνο, στη Κοιλάδα μας, καταφέραμε τα παρακάτω:

1.Σεμιναριακή προεξέταση μέλλοντος Εκπαιδευτή,          με βιντεοσκόπηση.

2.Πρώτη έξοδος με τροχαστική τόξευση.

3.Δύο εισαγωικά μαθήματα σε ισάριθμους πρωοείσακτους.

4.Δύο  πρώτες έξοδοι σε καλπασμό.

5.Ένα μάθημα εργοθεραπευτικής Ιππασίας (να είναι καλά η Φοίβη μας…).

6.Μία επανάληψη σεμιναριακού μαθήματος εφιππεύσεως δι εφάλσεως.

7.Εξατομικευμένη εκπαίδευση δώδεκα μαθητών.

8.Ένα ομαδικό πρόγραμμα σωματικής βελτιώσεως για πέντε Συνασκουμένους (να είναι καλά ο Μάνος μας…)

     Ε, δεν είναι και λίγα! Κι αυτό δεν είναι το ατομικό επίτευγμα κάποιου προσώπου, ενός Εκπαιδευτή, αλλά το αρμονικό αποτέλεσμα της συνεχούς συνεργασίας όλων των Μελών των «Ελλήνων Κενταύρων» οι οποίοι, με ομαδικό και πειθαρχημένο πνεύμα, καταφέρνουμε να προοδεύουμε συνεχώς και από κοινού, προετοιμαζόμενοι για τα καλύτερα που σχεδιάζουμε!

     Μία Ομάδα η οποία αρχίζει τη συλλογική προσπάθειά της μέσα από τον Σταύλο και ολοκληρώνοντάς την στο φυσικό έδαφος μιας Κοιλάδος της οποίας η πολυπροσματικότητα δεν αφήνει περιθώρια αδρανείας ή ανίας, προορίζεται να νικήσει σε μια κοινωνία καταδικασμένη στην ήττα της αποδοχής του εγκλεισμού και της απραγίας, της οποίας τα αγελαία μέλη αρκούνται στον αναμηρυκασμό των ίδιων μαρουλόφυλλων όπως και τα δικά μας πανέμορφα αιγοπρόβατα χωρίς όμως και να διαθέτουν την ίδια με τα δικά μας, φυσικότητα και ομορφιά!


     Με βοηθούς της την Ρία και τον Αντώνη, η Φοίβη ολοκλήρωσε ακόμη ένα επιτυχές μάθημα βοηθώντας τον Βασίλη μας να γίνει σύντομα ένας σωστός Εφιπποτοξότης!


       Ο Αντώνης μας εξέπληξε με την επιτυχία της προεξεταστικής του δοκιμασίας προοριζόμενος ως μελλοντικός Εκπαιδευτής, παρουσιάζοντας on camera την Εφίππευση δι' Εφάλσεως.


     Με περιεκτικότατο λόγο ο οποίος συνοδεύθηκε από ταυτόχρονη εντυπωσιακή πρακτικήν επίδειξη, αλλά και άψογη "σκηνική παρουσία", σε χρόνο μόλις τριών λεπτών και οκτώ δευτερολέπτων, ο Αντώνης κάλυψε κατά τον πληρέστερο τρόπο μία βασικότατη ιππική διδασκαλία προσφέροντας στους Συνασκουμένους του και στη Σχολή μας ένα οπτικοποιημένο βοήθημα διαρκούς αναφοράς, κάτι για το οποίο όλοι του είμεθα ευγνώμονες!  


     Eπιτυχέστατες και οι αρκετές, πρώτες, τροχαστικές τοξεύσεις και της Αγλαίας με την εκπαιδευτική τεχνική του "ακκορντεόν" και την βοήθεια της Ρίας, της Φοίβης και του Αντώνη τους οποίους ευχαριστούμε!


     Το πρώτο εκ των δύο σημερινών εισαγωγικών μαθημάτων, στον Κωνσταντίνο, έδειξε έναν ακόμη Συνέλληνα με ιδιαίτερες αντιληπτικές αλλά και σωματικές ικανότητες ο οποίος λειτούργησε έφιππος, αποτελεσματικότατα!


     Χαίρεσαι, πραγματικά, να συναντάς Συνέλληνες οι οποίοι έχουν "εγγεγραμμένη" την Ιππική στο "γονιδίωμά" τους, καταφέρνοντας, επί παραδείγματι, εξ αρχής μία εφίππευση δι΄ εφάλσεως, αφήνοντας, απλώς, το ένστικτό τους να τους κατευθύνει.


      Κι έτσι αναλογιζόμαστε την εγκληματικότητα ενός διαστροφικού συστήματος το οποίο έχει αποκλεισμένα άτομα με τέτοιες ικανότητες προκειμένου η Ιππασία να αποτελεί κλειστή κάστα ηλιθίων πλουτοκρατών οι οποίοι αρέσκονται σε εκδηλώσεις κοσμικών κυλικείων πολυτελών "ιππικών ομίλων"!


     Με την βοήθεια του Αντώνη μας ο Κωνσταντίνος, σήμερα τόξευσε σε βάδην κι ένιωσε το αρχικό στάδιο της Έφιππης Τοξοβολίας με ασφαλές κάθισμα κι επαρκή τεχνική.


     Και, πάντοτε με την βοήθεια του Αντώνη μας, κατάφερε σ΄ αυτή την πρώτη επαφή του και να τροχάσει!


     Συναρπαστικά τα εξαγόμενα και από το δεύτερο εισαγωγικό μάθημα στη Σμάρω, αυτή την φορά, παρατηρώντας ένα καταπληκτικό έφιππο πλάσμα να αντιδρά λες και όλα της τα χρόνια ασχολείται με την Ιππασία.


     "Ανέφελη" σχέση με τον Ίππο, πολύ καλός συντονισμός κινήσεων, υγιέστατες αντιδράσεις με πολύ καλό αυτοέλεγχο, όλα μέσα στο πλαίσιο της διδασκαλίας του Αντώνη ο οποίος σιγά-σιγά διεισδύει στο πνεύμα του Εκπαιδευτή πολύ πριν δώσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις του απλού Εφιπποτοξότη.


     Έχει ξανα-ειπωθεί ότι επιδιώκουμε, ακόμη και σε κάθε ατομικό μάθημα να εκπαιδεύονται πολύ περισσότερα άτομα κι αυτό το καταφέρνουμε σταθερά με τον καλό σχεδιασμό του περιεχομένου κάθε ημερίδος.


      Ωφελημένη και η Σμάρω κατέληξε κι αυτή στην Έφιππη Τοξοβολία σε βάδην ως μία "πρόγευση" της πολεμικής τέχνης μας.


     Και δεν θα ήταν δυνατόν για τον Αντώνη να μην αφήσει ανεκπαίδευτη και την μικρούλα Αλεξάνδρα, το ..."κολλητάρι" του, όπως την αποκαλεί και η οποία μέρα με τη μέρα γίνεται έφιππο ...αστέρι! 


     Τα μαθήματα Ιππικού Θεάτρου στο οποίο η Δέσποινα πρωταγωνιστεί την βοήθησαν μέχρι σημείου, σήμερα, να εκτελέσει τις πρώτες καλπαστικές εξόδους με άριστο κάθισμα και, επίσης, άριστη στάση κορμού, ποδών και, κυρίως, χειρών, όπως αποτυπώθηκε στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό του αρχείου μας!


     Στην αγαπημένη μας Δέσποινα ευχόμαστε τους καλύτερους "καλπασμούς" στη ζωή και στο Ιππευτήριο!


     Ικανοποιητικότατη και η πρώτη καλπαστική έξοδος του Αντώνη μας ο οποίος, προ καιρού, διαχειρίσθηκε επιτυχέστατα μιαν απρόβλεπτην έξοδο σε καλπασμό του Ίππου του και, παρά το ότι ο Αντώνης ως εκ των επαγγελματικών υποχρεώσεών του δεν έχει εμπειρία πολλών μαθημάτων και, δη, μαθημάτων Ιππικού Θεάτρου, ο καλπασμός του ήταν σταθερότατος.


     H Xαρά θα ήταν αδύνατον να μείνει άνευ καλπαστικού αντιδώρου και, βεβαίως, αφέθηκε και αυτή σε μία "γεύση" ...σνακ, καλπασμού!


     Σήμερα, ο Ιωάννης δεν ήρθε προετοιμασμένος να ιππεύσει, ωστόσο τον άρπαξε η ...τσιμπίδα για μία αιφνιδιαστική επαλήθευση του τελευταίου του ωραιότατου διευθυντικού χειρισμού του προηγουμένου μαθήματος. Δυστυχώς, ο αιφνιδιασμός του προξένησε "τρακ" με αποτέλεσμα να διατηρήσει καλή κλίση κορμού επί ανωφερείας και κατωφερείας αλλά να υστερήσει σε διεύθυνση. Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά σε όλους μας και θα πρέπει να διατηρούμε ψυχραιμία ακόμη κι όταν υφιστάμεθα ...αιφνιδιασμό!


     Και, βεβαίως, ο Μάνος ..."απήγαγε" μία πεντάδα Συνασκουμένων κατευθύνοντάς τους για σωματική βελτίωση στο βουνό, επιστρέφοντάς τους ανανεωμένους και ευτυχείς να μας λένε πόσο ωφέλιμο ήταν το προπονητικό πρόγραμμα που τους αφάρμοσε ο Μάνος.


     Μετά την επιτυχή αποστολή ..."Σω.Βε.", ο Μάνος μας, εισέπραξε και την δέουσα ...βαθμολογία, όπως η παραπάνω.


     Ένα ωραίο "πακέτο" εξετάσεων Εφιπποτοξότη ετοιμάζεται για τον Ιούνιο και για όποιον, φυσικά, μελετήσει και το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της Ομάδος διότι η θεωρία είναι το γερό θεμέλιο κάθε πρακτικής!


     Διότι, όπως είναι γνωστό μπορεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" να στέλνει με το ...ταχυδρομείο αναγνωρίσεις, αλλά στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η διαδικασία των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων είναι απαράγραπτη, γι αυτό, όσοι ενδιαφερόμενοι ας προετοιμάζονται. Όπως προετοιμαζόμαστε όλοι στους "Έλληνες Κενταύρους" για τα καλύτερα!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.