Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΔΙΑΕΡΙΑΥΕΡΙΝΗΧΕΤΟΙ


     Τουτέστιν, οι νηχόμενοι (κολυμβώντες) μέσα στα ρεύματα του αέρος και, ενίοτε, στις μεσημβρινές αύρες... Λέξη ενταφιασμένη στο μνήμα του χρόνου μαζύ με ό,τι Ελληνικό και πατρώον. Όμως, στους "Έλληνες Κενταύρους" τα Ελληνικά ουδέποτε θάπτονται και η λέξη αυτή ζωντάνεψε σε μιαν ιδιαίτερη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην οποία εξελίξαμε ένα κεφάλαιο κλασικού προπονητικού ασκησιολογίου το οποίο έχουμε, πλειστάκις, υλοποιήσει με διαφόρους Συνασκουμένους, μελετώντας το όχι μόνον τοξευτικώς αλλά, κυρίως, κινησιολογικώς, έχοντας εντοπίσει σ΄ αυτό μεγάλα οφέλη κιναισθητικής βελτιώσεως. 


     Εκεί όπου καλλιεργείται η ευταξία του πνεύματος συνωδά τη αρμονία του περιβάλλοντος, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", "εκεί" είναι εφικτή και η εξαγωγή συμπερασμάτων προόδου μετά από κάθε πρακτικήν εξάσκηση, κατόπιν των αποτελεσμάτων της οποίας βελτιώνεται η ψυχή, ο νους και το σώμα!


     Επιτομή επιθετικής τοξευτικής εφορμήσεως, η συγκεκριμένη άσκηση, αναπτύσσει στο έπακρο την καταδρομική ψυχολογία του Τοξότη ανυψώνοντας σε ακραία κορύφωση το ένστκτό του κατά την διάρκεια μιας "φάσεως" κατά την οποία το σώμα βρίσκεται σε μία βαρυτική τροχιά, ο νους κατατετμημένος στην τήρηση των ενδεδειγμένων χειριστικών τεχνικών ενώ, παραλλήλως, είναι προσηλωμένος επί του στόχου εγκαταλείποντας όλα τα υπόλοιπα στο θείον ένστικτο το οποίο, τελικώς, θα τοποθετήσει και το βέλος επί του στόχου.


     Την συγκεκριμένη άσκηση την επαναλαμβάνουμε συχνά, κάθε φορά με επιμέρους βελτιώσεις παρατηρώντας Συνασκουμένους διαφορετικών σωματοδομών και ικανοτήτων, εν δράσει. Την φορά αυτή, όμως, θελήσαμε να την προεκτείνουμε και προς το πεδίον της κιναισθησίας με δύο Συνασκουμένους διαφορετικών ηλικιών (με απόσταση σχεδόν πενήντα χρόνων...) διαφορετικών ταμπεραμέντων, διαφορετικών σωματοδομών, διαφορετικών ικανοτήτων διαφορετικών..., διαφορετικών..., γενικώς, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ! Τούτη την φορά επιδιώξαμε και τον κινητικό συντονισμό και, να! τι πετύχαμε...


     Και αυτό που πετύχαμε ας μη φανταστεί κανείς ότι αποτελεί εφαρμογή μόνον της ενστικτώδους Τοξοβολίας! Αντιθέτως! Αυτό που πετύχαμε συνιστά παράμετρο και της Ιππικής κατά την ελεγχόμενη βαρυτική πτώση μετά από ελεγχόμενη εγκατάλειψη Ίππου, δηλαδή, ακρογωνιαία συνισταμένη της ασφαλείας της Ιππεύσεως.


     Και αν αναρωτηθεί καείς για την  ε υ σ τ ο χ ί α  του αποτελέσματος θα αφήσουμε το φωτογραφικό τεκμήριο να απαντήσει: 100% και με τα έξι βέλη επί του στόχου!!


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν αρκείται σε ακαδημεικές θεωρητικολογίες αλλά ερευνά συστηματικότητα στην καθημερινή πρακτική της Ομάδος μας κάθε τι σχετικό με την Ιππική και την Τοξοβολία και τα πορίσματά της δεν τα προορίζει προς αναμάσηση σε συνάξεις "θεωρητικολογούντων" ...συνέδρων, αλλά τα παρουσιάζει συνεχώς μέσα από τις σελίδες του παρόντος Ιστολογίου προς υποβοήθηση κάθε ενδιαφερομένου. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" επενδύοντας τις προσπάθειές μας στο απτό όφελος των Μελών και μαθητών μας. Κι έτσι συνεχίζουμε ως ενδιαεριαυερινήχετοι εκεί όπου άλλοι ...μπουσουλάνε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.