Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


     Οι δραστηριότητες της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" διεξάγονται μόνον σε φυσικούς χώρους, ιδιωτικό όπως είναι το Ιππευτήριο για τις ιππικές δραστηριότητες ή δημόσιο για την Τοξοβολία. Και, αναλόγως του εκάστοτε προπονητικού περιεχομένου της Τοξοβολίας, επιλέγεται και διαφορετικός δημόσιος χώρος κατά κανόνα στο κέντρο των Αθηνών.


     Η οικολογική αλλά και η ουμανιστική συνείδηση των "Ελλήνων Κενταύρων" μας υποχρεώνουν να αντιμετωπίζουμε με πολύ σεβασμό τόσο την χρήση των δημοσίων χώρων όσο  και να προνοούμε για την ασφαλή και ανεμπόδιστη διακίνηση των περαστικών όπου και αν προπονούμεθα στην Τοξοβολία με κανόνες που προβλέπονται στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς Λειτουργίας της Ομάδος (δημοσιευμένους και ανηρτημένους στις Ιστοσελίδες μας).


     Ο σεβασμός του περιβάλλοντος αλλά και της ασφαλείας των διερχομένων, όπου και εάν δραστηριοποιούμεθα, περνά μέσα από πυκνά "φίλτρα" τα οποία απαγορεύουν το κάπνισμα, την μεταφορά φαγητού ή ποτού (πλην ποσίμου ύδατος) ακόμη και την χρήση φορητού τηλεφώνου προς αποφυγήν περισπασμού της προσοχής, με εντεταλμένο υπεύθυνον Αρχηγό Βολής (Τοξοβολία) ο οποίος μεριμνά για την αποφυγή κάθε δυσαρέστου!


     Οι απαιτήσεις ενεργειακού περιβάλλοντος, συχνά, μας οδηγούν σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους για την επιτέλεση της προπονητικής εξασκήσεώς μας κι εδώ είμαστε πολλαπλασίως περισσότερο προσεκτικοί κι ευλαβείς.


     Έτσι, μετά το πέρας κάθε προπονητικού προγράμματος των "Ελλήνων Κενταύρων" σε δημόσιο χώρο, πίσω μας, δεν αφήνουμε τίποτε άλλο παρά έναν χώρο καθαρότερο απ΄ ό,τι τον βρήκαμε αφού, πάντοτε, πριν ξεκινήσουμε την Προπόνησή μας καθαρίζουμε με επιμέλεια την περιοχή θεωρώντας ότι σε έναν βρώμικο χώρο δεν μπορεί να υλοποιηθεί ένα "καθαρό" εργασιακό πρόγραμμα!


     Και με την τακτικήν αυτή, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ωφελείται επί 14 συνεχή χρόνια ωφελώντας και το περιβάλλον το οποίο αποτελεί τον φυσικό χώρο μας!


     Μια απλή "δόση" παρανοίας χρειάζεται ο άνθρωπος για να ...βγάλει τα μάτια του και τα καταφέρνει με πολλούς τρόπους, είτε καταστρέφοντας το περιβάλλον του, είτε τον ίδιο τον εαυτό του, απαρνούμενος τα οφέλη του "όποιου", φυσικού ή κοινοτικού "περιβάλλοντος". Όσοι, οι εντός των "Ελλήνων Κενταύρων" εμμένοντες, όχι μόνον δεν σκεφτόμαστε να ..."βγάλουμε τα μάτια μας" αλλά επιδιώκουμε και την συνεχή ανέλιξη της οξύνσεως της "οράσεώς" μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.