Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     H παράλληλη εξάσκηση του επικεφαλής των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας» Χριστόφορου Κασφίκη με την πολεμική τέχνη του Aikido και η πρόσφατη συμμετοχή του σε ένα τριήμερο σεμινάριο του έδωσε την θετικότατην έμπνευση να μεταφέρει κάποια ωφέλιμα στοιχεία της διδασκαλίας που δέχθηκε στους Τοξότες μαθητές του με δεδομένο ότι όλες οι πολεμικές τέχνες συνδέονται μεταξύ τους.


     Η ροή των κινήσεων σε μία πολεμική τέχνη, δηλαδή, η φυσικότητα και πλαστικότητα, καθώς και ο μη «εκβιασμός» που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις κινήσεις του ασκουμένου ήταν ένα επιμέρους ζήτημα της διδασκαλίας του σεμιναρίου και αυτό μετεφέρθη και στους Συνασκουμένους της Κερκύρας.


     Κι έτσι, όλες οι κινήσεις που περιέχει η τόξευση, η όπλιση, το άνοιγμα και η άφεση, με την εμπλοκή όλων των απαιτούμενων μυικών ομάδων έγιναν με φυσικότητα και χωρίς εντάσεις κάτι που είχε το όφελος της μειώσεως του κόπου και της διευκολύνσεως του ενστίκτου να κερδίσε την προτεραιότητα που του αρμόζει. 


     Μία ακόμη άσκηση-«προϊόν» του σεμιναρίου μετεφέρθη από τον επικεφαλής του Παραρτήματος στους μαθητές του, εκείνη της οξύνσεως του ενστίκτου με δύο Τοξότες ιστάμενους κατά μέτωπον να ακολουθούν μια διαδικασία η οποία άγει στην υπέρβαση της περιφερειακής οράσεως και τοξεύουν συγχρονισμένα με «οδηγό» το ένστικτο. Σοφός Εκπαιδευτής, ο Χριστόφορος και πάντοτε κηδόμενος της προόδου των Συνασκουμένων μας "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται πολύ ευτυχείς απολαμβάνοντας την ευρύτητα γνώσεων του επικεφαλής τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.