Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ "ΧΗΜΕΙΟ" ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Θερμή σύσταση προς τα Μέλη της Ομάδος μας 
να το μελετήσουν, να το κατανοήσουν
 και να εφαρμόσουν 
τις συστάσεις του!


     Γνωστό είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί ένα "Χημείο" συνεχούς λειτουργίας όπου διαρκώς παράγονται χημικές ενώσεις οι οποίες συντηρούν και επηρεάζουν από γεννήσεως μέχρι θανάτου την ζωή του ατόμου.


     Οι παραγόμενες χημικές ενώσεις με θετικές ή και αρνητικές επιπτώσεις για την ζωή και την υγεία του Ανθρώπου επισυμβαίνουν με την επίδραση πολλών παραγόντων μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση κατέχει ο ...νους!


     Το κάθε τι που βλέπουμε, που αισθανόμεθα, που ακούμε, που σκεπτόμαστε, που ερμηνεύουμε, που ανταποκρινόμεθα, ή κρίνουμε προκαλεί μία έκκριση ορμονών των αδένων και μία μηχανική συνεπαγωγή μυικών αντιδράσεων. Πως συμβαίνει αυτό; Πως το σώμα ανταποκρίνεται στην διερμηνεία την οποία κάνουμε δια του νου μας σε κάθε εξωτερικό ερέθισμα που δεχόμεθα;


     Η επιστήμη θεωρεί ότι τα νεύρα μεταφέρουν ηλεκτρικά μηνύματα και τις ορμόνες χημικά μηνύματα. Μεταδίδουν τις απαραίτητες πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την ρύθμιση των μεταβολικών λειτουργιών όλων των οργάνων και κυττάρων. Μέσω του υποθαλάμου, οι σκέψεις και τα συναισθήματα διεγείρουν νεύρα και αδένες κατά διάφορους τρόπους. Το ακουστικό τύμπανο υποδέχεται τις δονήσεις του ήχου και τον καθιστά αντιληπτό και διανοητικώς ερμηνευόμενο. Αναλόγως, οι διακυμάνσεις του φωτός μέσω του αμφιβληστροειδούς του ματιού μεταλλάσσονται σε εικόνες στον εγκέφαλο. 


     Μπορούμε να εκλάβουμε τον υποθάλαμο ως ένα σύνολο υπερευαίσθητων μεμβρανών παρόμοιων με το ακουστικό τύμπανο ή τον αμφιβληστροειδή αλλά με πολύ πιο περίπλοκη δραστηριότητα. Στον υποθάλαμο, οι διανοητικές και συναισθηματικές δονήσεις έχουν μια τέτοιαν επίδραση ώστε να προκαλούν ορμονικές εκκρίσεις και διεγέρσεις νεύρων. Ο βαθμός εντάσεως των συναισθημάτων και η ποικιλία των σκέψεων καθορίζουν την ποσότητα και το είδος των παραγομένων ορμονών. 


     Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι ορμόνες που παράγουμε στον οργανισμό μας εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους και είναι ανάλογες της εντάσεως και του είδους των σκέψεων και των συναισθημάτων που παράγουμε ανά πάσα στιγμή. Τα νεύρα ενεργοποιούν αδένες και όργανα κατά διάφορους τρόπους και οι αδένες παράγουν ορμόνες με διάφορους τρόπους που μεταβάλλουν την ρευστή "χημεία" και ουσιαστικώς τον έλεγχο κάθε φυσιολογικής δραστηριότητος στο σώμα μας. 


     Εν ολίγοις, έχει αποδειχθεί επιστημονικώς ότι το σώμα μας αποτελεί ...προέκταση της ενσυναισθήσεώς μας.


     Εν συνάψει, κατανοώντας τον βαθμό στον οποίο οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το σώμα μας, αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο απαραίτητο είναι να εστιάζουμε στην διανοητική και συναισθηματική προσοχή ώστε η καθημερινότητά μας να υποστηρίζει θετικά την ίδια την ζωή μας και τους σκοπούς μας με θετικότητα. Και αν εστιάζουμε προς θετικές κατευθύνσεις η ζωή μας θα είναι θετική, αν εστιάζουμε προς αρνητικές η ζωή μας θα είναι αρνητική. Από τις επιλογές μας εξαρτάται η απόλαυση της ζωής μας ή η τελική μας απογοήτευση! 


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η καθόλου λειτουργία της κατατείνει στην εστίαση προς θετικές κατευθύνσεις για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά αυτό δεν αποτελεί πανάκεια αλλά υποστηρικτική πλαισίωση της επιτακτικής ανάγκης καθενός εκ των Μελών της να εστιάζεται εξατομικευμένα προς ανάλογες θετικές κατευθύνσεις, άλλως το αποτέλεσμα θα είναι αμφιλεγόμενο!                                      

                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.