Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΩΜΑΛΑ ΚΑΙ ...ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ!


     Σ' ετούτη την κοινωνία της θεσμοθετημένης πολιτειακής (διότι "Πολιτικής" ούτε κατά διάνοιαν...) ανωμαλίας, είπαμε να υπεισέλθουμε στην ουσία του περιρρέοντος σεναρίου και να τα κάνουμε ....μπάχαλο!


     Έτσι, σ΄ αυτή την Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας, "ξεχάσαμε" την αρμονία των "σινικών" ευτάκτων σχηματισμών που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωσή μας καθώς και το συναφές "τυπικό', επιλέγοντας άλλες διατάξεις τοξεύσεως εντελώς διαφορετικές από την κλασική Γραμμή Βολής!


      Πολύτιμος "αρωγός" του όλου μπάχαλου και η παράλειψη δύο αγαπημένων Μελών μας τα οποία έφτασαν στο προπονητικό σημείο ενώ ξέχασαν να περάσουν από την έδρα για να παραλάβουν ...Τόξα, φέρνοντας μαζύ τους τα εκ ...Κίνας εισαχθέντα βέλη τα οποία είχαν παραγγείλει  προς αξιολόγηση!



     Και όταν τους ρωτήσαμε πως θα τοξεύσουν τα νέα τους βέλη χωρίς Τόξο, η αγαπημένη μας Ζαμπίνε, απτόητη, μας έδειξε τον τρόπο...

     Βεβαίως, με την "λύση" του επιτόπιου χρησιδανείου Τόξων από τους άλλους Συνασκουμένους και οι δύο "άτακτοι" κατάφεραν, τελικώς, να τοξεύσουν, αλλά την επόμενη φορά καλόν είναι κανείς να μην ξεχνά να παραλαμβάνει ο ίδιος το Τόξο του από την έδρα της Ομάδος.


     Κι όχι μόνον ετόξευσαν αλλά και σε κάποια στιγμή ο Ιωάννης μας βρέθηκε και με ...δύο Τόξα ανά χείρας! 


     Ο λόγος γι αυτή την μπαχαλοποιητική εφαρμογή ήταν η "απλοποίηση" και "ρεαλιστικοποίηση" μιας προπονητικής προσεγγίσεως "πεδίου μάχης" ως εισαγωγή ημερίδων μακρών βεληνεκών και ο Ιωάννης ενεπνεύσθη από το γενικό κλίμα και να τον στα ...δέντρα!


     Το αποτέλεσμα; Χάλι μαύρο...!


     Τα βέλη κατέληγαν στα πλέον απίθανα σημεία του λόφου κι ευτυχώς που κανένα από αυτά δεν κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος όπου κάποτε, άλλος "συνάδελφος" ενέσπειρε τον πανικό δια του παιδικού Τόξου του. Και να τρέξιμο για το μάζεμα των "ξενιτεμένων" βελών...


     Και η τεχνική ακόμη και όσων προηγουμένως ήταν αρκετά καλή, τώρα...


     Μέχρι και το τρέξιμο χρησιμοποιήσαμε για την ανασυγκρότηση της διαλελυμένης ομαδικότητος αλλ΄ εις μάτην! 


     Γρήγορα επαληθεύσαμε ότι σε κάθε σοβαρή ανθρώπινη δραστηριότητα και, ειδικώς, στις Πολεμικές Τέχνες, εάν δεν επικρατεί το "αλφάδι" της τάξεως και της αρμονίας, το αποτέλεσμα θα είναι οικτρό!


     Ωστόσο, τα εισαχθέντα, πάμφθηνα, κινέζικα βέλη απεδείχθησαν ικανοποιητικά μόνον ως "πυρομαχικά" μικρών βεληνεκών και παρατηρήσαμε ότι οι απώλειες επί 80 τοξεύσεων ήταν η αποκόλληση μόνον ενός πυθμενίου!


     Επίσης ο φίλτατος Πολυδεύκης μας ενημέρωσε ότι το κατάστημα του κ. Ν. Παπαδάκη επισκευάζει με μεγάλη επιμέλεια και πολύ καλές τιμές βέλη που χρήζουν επισκευής.


     Και μπορεί τα "επιτεύγματα" αυτής της Προπονήσεως να ήσαν πενιχρότατα αλλά το ομαδικό κέφι κρατήθηκε σε υψηλότατα ...ντεσιμπέλ με τον Ιωάννη μας να κατεβάζει την αυλαία αυτής της σουρρεαλιστικής ...εκδηλώσεως με ένα ξέφρενο σπριντ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.