Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΡΙ ΚΑΠΕΛΟΥ ΙΠΠΑΣΙΑΣ 
ΤΟ ...ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!


     Από την φίλη αναγνώστρια του Ιστολογίου μας κ. Άννα Κ. λάβαμε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα, αναφορικώς με  προηγούμενη ανάρτησή μας: 

     Αγαπητοί κύριοι Κένταυροι έπρεπε να έρθει η αραπίνα από την Αγγλία για να δούμε στη σχολή σας να ιππεύετε με καπέλο ιππασίας. Κάλιο αργά που είδαμε να πέρνετε μέτρα ασφαλείας επιτέλους. Είδατε τη κοπέλα που έφερε το καπέλο της από μια χώρα όπου όλοι κρατάνε το νόμο ακόμα και η βασίλισα ιππεύει τηρώντας τους νόμους και τους κανονισμούς 
Άννα. Κ.

      Αγαπητή κ. Άννα Κ.,

      Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα που θίγετε, το θέμα του "καπέλου Ιππασίας" αλλά θα αναφερθούμε και πάλι με αφορμή το μήνυμά σας.

     1. Καμία "αραπίνα" δεν ήρθε από την Αγγλία αλλά μία μαθήτρια εξαιρετική, ευφυέστατη, ευγενέστατη και αξιαγάπητη της οποίας το όνομα είναι Λάουρα! Εάν επιμένετε σε... "χρώματα δέρματος" καιρός να αναθεωρήσετε! 

     2. Στην Σχολή μας δεν απαγορεύουμε ούτε παρεμποδίζουμε την χρήση οποιουδήποτε μέσου προστασίας επιλέγει αυτοβούλως ο μαθητής μας ή ο οιοσδήποτε ιππεύων, αντιθέτως, η Σχολή μας διαθέτει πάνω από δέκα καπέλα Ιππασίας διαφορετικών μεγεθών και τύπων, προς (δωρεάν) δανεισμό σε όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει.Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η μαθήτριά μας δεν έφερε το καπέλο της από την Αγγλία αλλά δανείστηκε από εμάς αυτό που φόρεσε.

     3. Η μαθήτριά μας επέλεξε να φορέσει καπέλο Ιππασίας διότι, όπως η ίδια μας διευκρίνισε, το (αγγλικό) ασφαλιστικό της συμβόλαιο για την περίπτωση ιππικού ατυχήματος ισχύει μόνον εάν φορά καπέλο Ιππασίας.

      4. Η Σχολή μας εκπαιδεύει στην ασφαλή εγκατάλειψη του Ίππου τους μαθητές μας με αποτελεσματικότατον ενεργητικό τρόπο (συγκεκριμένη διδασκαλία) και δεν αρκείται στον παθητικό τρόπο αμφιλεγόμενης "προστασίας" που υπόσχεται η χρήση καπέλου Ιππασίας και το οποίο, μετά την δική μας διδασκαλία κρίνεται άχρηστο.

     5, Έχετε πολύ λανθασμένη άποψη  κ α ι για το πως ιππεύει η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία ιππεύει μόνον με  ...μ α ν τ ή λ α (και, συχνά, ωτοασπίδες ψύχους) χωρίς ποτέ να φορά καπέλο Ιππασίας, προφανώς, διότι έχει εκπαιδευθεί με τον δικό μας τρόπο εγκαταλείψεως του Ίππου ο οποίος, συνήθως, δεν διδάσκεται σε Σχολές Ιππασίας διότι ελάχιστοι τον γνωρίζουν! Να και κάτι που λίγοι έχουν προσέξει! Μη φαντασθείτε ότι η Ελισάβετ ...περιφρονεί την ασφάλειά της ή θέλει να ...αυτοκτονήσει! Αφιερωμένες για σας οι ακόλουθες φωτογραφίες της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ η οποία δεν φορά ποτέ καπέλο Ιππασίας αλλά μαντήλα:
     Δυστυχώς, η περιορισμένη ιππική γνώση στη χώρα μας και η άρνηση των ιθαγενών ενασχολουμένων με την "Ιππασία" να μελετήσουν και να ερευνήσουν τα ουσιώδη κεφάλαιά της επιφέρει την άγνοια  η οποία επικρατεί στους ελλαδικούς "ιππικούς" χώρους και περικλείει κινδύνους όπως το να επαφίεσθε στο καπέλο Ιππασίας για να προστατευθείτε σε περίπτωση ατυχήματος. Και εμείς θα είμαστε πάντα στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου να μάθει  α σ φ α λ ή  Ιππασία, μετά ..."καπέλου" ή άνευ, διατηρώντας επί 14 χρόνια σταθερά μηδενικό, τον δείκτη ατυχημάτων της Σχολής μας.

     Με εκτίμηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.