Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ 
ΤΗΝ... 
...ALESSANDRA SCALA
[Πρόβα Ιππικού Θεάτρου]


     Kαι, επιτέλους, καταλήξαμε στην ιδανική σύζυγο του Μιχαήλ Μαρούλλου Ταρχανιώτη, όχι ως γραφείο ...συνοικεσίων αλλ' ως Σχολή Ιππικού Θεάτρου! Μια αναγεννησιακή Ιταλίδα ...δέσποινα, μεγαλοαστικής οικογενείας με αυθεντικό "sangue latino" και, κυρίως, επαγγελματία ηθοποιό! Σήμερα, υποδεχθήκαμε την αγαπημένη μας ...Δέσποινα η οποία γνώρισε από κοντά το "σχήμα" στο οποίο θα συμπρωταγωνιστήσει και λειτούργησε με τον Σκηνοθέτη μας Γιάννη Δρίτσα.


     Μετά από μία a prima vista γνώση του κειμένου, η Δέσποινα συντονίστηκε με τον Errik Nour και, δυο επαγγελματίες της σκηνής, δεν θα μπορούσαν παρά να φέρουν και το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και να ανελίξουν και όλο το "σχήμα"!


     Στη φιλόξενη "Σχολή Χατζιάρα"  απ΄ όπου η θέα του λιμανιού χαρίζει τις πιο χαλαρωτικές "εικόνες" του νυχτερινού Πειραιά, ο "Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης" ...χτίζεται μεθοδικά με το πλεονέκτημα της πιστώσεως χρόνου που μας δίνει το εξάμβλωμα των επικειμένων εκλογών.


     Πραγματική αγωγή ψυχής το περιεχόμενο αυτών των ομαδικών συναντήσεων, μας φιλοδωρούν στο τέλος κάθε βραδιάς με κείνο το "κάτι παραπάνω" στον χαρακτήρα και τις δεξιότητες. 


     Και μπορεί ξεκινώντας από την Αθήνα για να φτάσουμε στον Πειραιά να είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε ανάμεσα από τους "πεσμένους" στα πεζοδρόμια της Βικτώρια, αλλά φτάνοντας στις γαλήνιες αίθουσες της πειραιώτικης Σχολής, ...ανανήπτουμε κι επανερχόμεθα στα "ίσα" μας ανακαλύπτοντας την ομορφιά της ψυχικής υγείας που προσφέρει η Τέχνη.   


     Ωραίες συνεργασίες κι απόψε των Μελών του σχήματός μας!


     Θετικά αποτελέσματα ενσαρκώσεως χαρακτήρων και ρόλων.


     Και ξερός από τα γέλια στο πάτωμα, ο χορευτής και Δάσκαλος κλασικού χορού Errik Nour, βλέποντας μέσα από τους καθρέφτες της αίθουσας, τον, σχεδόν ...εβδομηντάχρονο, Ιδρυτή της Ομάδος να επιδίδεται ...κατά μόνας σε ..."ανοίγματα" στη ψηλή μπάρα. Τι να κάνουμε, κάποιοι δεν εννοούν να το πάρουν χαμπάρι ότι, ηλικιακώς, συντάσσονται, πλέον, με τους "εβδομήκοντα", επιμένοντας να παλιμπαιδίζουν...


     Διότι, πράγματι σε αυτό το υπέροχο περιβάλλον δεν μπορεί να μη "παρασυρθείς" από την ρυθμική αγωγή αφού όλα εδώ μέσα, σε αυτή σε καλούν...


     Όλοι οι παρόντες και πάλι έδωσαν τον καλύτερον εαυτό τους παρά τα όσα, καθένας, μετέφερε ως βαρύτατες βιοτικές υποχρεώσεις από το καθημερινό του πρόγραμμα..


     Ο Βασίλης ως πολιτική προσωπικότητα πλέον, ο Χρυσοβαλάντης ως φοιτητής προετοιμάζοντας την πτυχιακή του εργασία και ο Errik με δύο προγραμματισμένες παραστάσεις μπαλλέτου, αλλά και μιας ζωτικής για την χορευτική καριέρα του εξετάσεως. Η Δέσποινα, τέλος με όλες τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις "στη πλάτη" αλλά και με την υπέροχη προοπτική ενός μακρού ταξιδιού στην Ιαπωνία όπου θα απολαύσει ιαπωνικό Πολιτισμό! Όλοι υπέροχοι σ΄ ετούτη την λαμπρή "παρέα"!


     Και κατά την διάρκεια της πρόβας είναι απόλαυση να τους παρακολουθείς να αποδίδουν χωρίς να σκέπτονται το τι υποχρεώσεις τους περιμένουν βγαίνοντας από αυτή την αίθουσα...Τούτος ο ανιδιοτελέστατος μόχθος είναι που σε κάνει να αναγνωρίζεις ως πραγματικό "άνω θρώσκοντα" τον Άνθρωπο κι εκείνο το πρωτόγραμμα να το γράφεις με κεφαλαίο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.