Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ 
ΜΑΘΗΤΩΝ
ΤΗΣ 
ΣΧΟΛΗΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


   Ημερίδα εκπαιδεύσεως και προόδου μαθητών της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" η σημερινή, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και με εξίσου υψηλές επιδόσεις όλων!


     Όπως είναι γνωστό, όλοι οι μαθητές της Σχολής Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων", είτε αναλαμβάνουν εφίππους ρόλους, είτε αμίππους, υποχρεωτικώς εκπαιδεύονται στην Ιππασία αλλά και στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες και σήμερα, τρεις από τους συντελεστές της προετοιμαζόμενης παραστάσεως "Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης" βρέθηκαν στο Ιππευτήριο "δια τα περαιτέρω"!


     Ο Ραφαέλο Μαφφέι (επιστήθιος φίλος του Ταρχανιώτη) κατά ...κόσμον Βασίλειος Ζομπανάκης, προετοίμασε τον λατρευτό Ίππο μας ιπποκομώντας τον με πολύ προσοχή!


     Και όταν εμφανίσθηκαν και οι δύο στην έξοδο από την φάτνη είχαν, ήδη, "δέσει" την σχέση τους!


     Με τις κλασικές διαδικασίες "διασυνδέσεως" Ίππου και Ιππέως. ρυταγώγηση, τρέξιμο κλπ, ξεκίνησε το μάθημα του Βασιλείου στον στίβο του Ιππευτηρίου, προ της εφιππεύσεως του μαθητή, όπως προβλέπεται από το εκπαιδευτικό σύστημα της Σχολής μας στην οποία δεν φειδόμεθα χρόνου και κόπου, επιμένοντας στην ποιότητα, η οποία εγγυάται την ασφάλεια των Ίππων και των μαθητών μας! 


     Αν και ο συγκεκριμένος Ίππος ήδη είναι εξοικειωμένος με το Τόξο και την Τοξοβολία, λόγω του ειδικού σημερινού περιεχομένου της εκπαιδεύσεως του Βασιλείου επανελάβαμε την εξοικειωτική διαδικασία ώστε να μην υπάρχει ούτε καν υποψία αντιδράσεως του Ίππου μας με την Έφιππη Τοξοβολία που θα ήταν ο "πυρήνας" του μαθήματος του Βασιλείου! Και, για λόγους μυήσεως του μαθητή μας σε αυτή την διαδικασία την εμπιστευθήκαμε στον ίδιο με τον Ίππο, όπως προβλέπεται, παντελώς ελεύθερο ελέγχου!


     Ως πολεμική Σχολή και τηρώντας τις παραδόσεις της στρατιωτικής Ιππικής, η εφίππευση του μαθητή μας έγινε δι΄ εφάλσεως! Σε μιαν Ελλάδα όπου τα σκύβαλα της πολιτικής "ορθότητο" έχουν καταργήσει ήδη από την δεκαετία του '80 το, πάλαι, ένδοξο Ελληνικό Ιππικό, οι "Έλληνες Κένταυροι" συνεχίζουμε τις στρατιωτικές παραδόσεις του και είμαστε ευτυχείς διότι στην καθημερινή εκπαίδευσή μας ξαναζούν γενναίοι Ιππείς του Ελληνικού Ιππικού, όπως ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Βαλκανιονίκης Φώτης Μπράβος, Εκπαιδευτές (μαζύ με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Kassai Lajos) του Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων". Μπορεί το σώμα των ενστόλων δημοσίων υπαλλήλων να έχει εκπέσει σε συντεχνία θεραπαινίδων hot-spots, όμως, στους "Έλληνες Κενταύρους" η στρατιωτική παράδοση διατηρείται και θα διατηρείται όπως αρμόζει στο γένος του Ξενοφώντος!


     Προ ενάρξεως του κυρίως ιππευτικού προγράμματος εξετέλεσε με επιμέλεια τις προβλεπόμενες διατατικές ασκήσεις ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει Τόξο, κάτι το οποίο ουδέποτε προηγουμένως είχε κάνει. Σήμερα, στο δεύτερο μάθημά του, ο Βασίλειος για πρώτη φορά θα κρατούσε Τόξο και θα τόξευε χωρίς ποτέ πριν να του έχει κανείς δείξει την διαδικασία και αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε αντιμετωπίσει και ο σημερινός Εκπαιδευτής του όταν, πολλά χρόνια πριν, εφίππευε για πρώτη φορά στην Σχολή του Οργανισμού "Kassai" 


     Ο Βασίλειος αφέθηκε να ανακαλύψει μόνος του την γοητεία του εφίππως τοξεύειν και δεν του έγινε ουδεμία προκαταρκτική υπόμνηση. Επί τούτου δεν ενημερώθηκε ούτε καν για την αποφυγή του ενστικτώδους κλεισίματος των ποδών κατά την τόξευση, κάτι που εγκυμονεί ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής επιταχύνσεως του Ίππου με ό,τι τούτο δύναται να επιφέρει! Ο συγκεκριμένος Ιππέας με την εμπειρία του ως αυτοδιδάκτου παρέχει εχέγγυα πολλών ικανοτήτων και η ρηξικέλευθη εκπαίδευση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι ασφαλέστατη αλλά διόλου "υπερπροστατευτική" διότι μόνον έτσι εξασφαλίζει της θετική πρόοδο των μαθητών της όπως και στην περίπτωση του Βασιλείου ο οποίος σήμερα βρέθηκε δύο φορές σε κατάσταση πλήρους ασταθείας αλλά κατάφερε επιτυχέστατα όχι μόνον να παραμείνει επί του Ίππου αλλά και να τον βοηθήσει να εμπιστευθεί περισσότερο τον άνθρωπο!


      Μετά τους πρώτους αδόκιμους χειρισμούς του Βασιλείου του δόθηκαν οι απαραίτητες "κατευθύνσεις" για την ορθή χρήση του Τόξου και της τεχνικής του, κάτι που Βασίλειος εφήρμοσε προσεκτικά καταφέρνοντας ακόμη και να ανταποκριθεί υπό κίνηση συγκρατημένου καλπασμού.


     Το τελικό αποτέλεσμα του σημερινού μαθήματος του Βασιλείου ήταν το ...αναμενόμενο με τον Ιππέα πλήρως αποδεκτό από τον Ίππο κάτι που φαίνεται από τον υπερήφανο ανοιχτό διασκελισμό του τετραπόδου χωρίς επιφυλάξεις, τα αυτιά του που δείχνουν ηρεμία αλλά και προσήλωσή του στις εντολές του Ιππέως και, τέλος, με την συσπείρωση χαλαρή αλλά και επαρκή για την κίνηση. 


     Επόμενος μαθητής ο ...αρχιερέας της παραστάσεώς μας, κατά ...κόσμον Χρυσοβαλάντης Τσακάλης και πραγματικό ...τσακάλι ΚΑΙ στη γκρίνια επί παντός ...επιστητού, όμως, σήμερα μας εξέπληξε όλους διότι όχι μόνον δεν γκρίνιαξε για το ο,τιδήποτε, αλλά και επέδειξε έναν εξαιρετικό μαθητή ο οποίος εξετέλεσε άψογα ό,τι του ζητήθηκε!  


     Με την βοήθεια του Βασιλείου αρχικώς, ο Χρυσοβαλάντης, βρήκε γρήγορα τον "εαυτό" του και ξεκίνησε το διατατικό του πρόγραμμα ώστε να αποκαταστήσει "καλό κάθισμα".


     Το σημερινό πρόγραμμα του 19χρονου Χρυσοβαλάντη μας προέβλεπε βελτίωση του "καθίσματος" και, συνάμα, της σχέσεώς του με τον Ίππο, ήτοι, βελτίωση της ιππικής αυτοπεποιθήσεώς του και του αισθήματος ισορροπίας του.


     Η αυτοσυγκέντρωσή του είναι πάντοτε εγγύηση των προσπαθειών του (και όχι μόνον γι αυτόν...) και σήμερα κατάφερα να ιππεύσει αυτοσυγκεντρωμένος από την πρώτη στιγμή με αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα.


     Πράγματι, σήμερα που δεν είχε καμία διάθεση για ...γκρίνια, το μάθημά του ήταν λίαν καρποφόρο με πλήρην επίτευξη του αρχικού στόχου.


     Και όταν αφίππευσε ο ...αρχιερέας μας ήταν, πραγματικά, "άλλος άνθρωπος" κάνοντας, έτσι, την ωραιότερην, ουσιαστικήν, "είσοδό" του στην Ιππασία.


     Τελευταίο πρόσωπο της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος για τους μαθητές της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου μας η Αλεσάντρα Σκάλα, ή, κατά ...κόσμον, Δέσποινα Μπόνου, η αμφιλεγόμενη μεν ...σύζυγος του Ταρχανιώτη αλλά και μία επαγγελματίας ηθοποιός με εξαιρετική Παιδεία η οποία σε λίγο θα έχει το προνόμιο να μελετήσει ιαπωνικό Πολιτισμό στην ίδια την Ιαπωνία!


     Η αγαπημένη μας Δέσποινα, σήμερα, έκανε το ...ντεμπούτο της στην Ιππασία ερχόμενη για το εισαγωγικό της μάθημα αφού στην παράστασή μας θα ιππεύει και μάλιστα ...κατάφρακτη και ήδη από τον Κύκλο προσεγγίσεως φάνηκε ότι ο αυτοπειθαρχημένος χαρακτήρας της εξασφαλίζει σταθερή και γρήγορη πρόοδο!


     Εντονότατη η ευαρέσκεια που επέδειξε προς τη παρουσία της ο ίππος μας και το εισαγωγικό μάθημα συνεχίσθηκε με την προβλεπόμενη ρυταγώγηση.


     ιοικητικός" χαρακτήρας η Δέσποινα, αλλά και ευφυέστατη, τα κατάφερε ...μια χαρά ώστε να παρασύρει σε διεύθυνση από του εδάφους τον Ίππο, κάνοντάς τον να νομίζει ότι ...εκείνος την διηύθυνε.


     Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με την αρχική υποστήριξη του Βασιλείου, η Δέσποινα διηύθυνε τον Ίππο της μαθαίνοντας να τον σταματά και να τον στρίβει διατηρώντας ένα πολύ καλό ως "πρωτόλειο", "κάθισμα".


     Σύμφωνα με την προοδευτική διαδικασία του μαθήματος, η Δέσποινα οδήγησε τον Ίππο της διερχόμενη από το μέσον των βαλβίδων και παρά το ότι ο Ίππος επέμενε να θέλει να την οδηγήσει εκείνος στην φάτνη του για να ...φάει!


     Χωρίς να ενδώσει καθόλου στην επιμονή του ζώου η Δέσποινα κατάφερε να το πείσει να συνεχίσει το μάθημα και η ίδια να διέλθει υπεράνω βαλβίδων χωρίς χέρια με άνεση και χάρη ...χορεύτριας!


     Αν παρακολουθούσε αυτό το μάθημα ο Δάσκαλος  κλασικού χορού Αλέξανδρος Χατζιάρας πολύ θα χαίρονταν την στάση της έφιππης Δέσποινας η οποία, από την πρώτη κιόλας επαφή της με τον Ίππο δεν έδωσε απλώς την εικόνα μιας Αμαζόνας αλλά μιας έφιππης χορεύτριας με όλη την χάρη μιας κόρης της Τερψιχόρης!


     Με μία δυναμικότατη στρατιωτική αφίππευση το λεπτεπίλεπτο κορίτσι ξαναβρέθηκε στο έδαφος μετά την ολοκλήρωση του μαθήματός της, πολύ πιο ...ανάλαφρη απ΄ ότι όταν είχε εφιππεύσει! Κλασική κατάληξη κάθε μαθήματός μας η ενδυνάμωση της αυτοπεποιθήσεως αλλά και του σώματος του μαθητή μέσα από τις ευχάριστες διαδικασίες ενός εφίππου "παιγνιδιού" που καταφέρνουν καλή διάθεση και καλότατην αιμάτωση και στη περίπτωση της Δέσποινας το διάπλατο χαμόγελό της μετά το μάθημα ήταν και πάλι η καλύτερη αποζημίωση του Εκπαιδευτή!


     Ευεργετικότατο το μπάνιο μετά τα μαθήματα αυτής της πολύ ζεστής ημέρας και ο Ίππος δεν σταμάτησε να εκδηλώνει την ευγνομοσύνη του προς τους μαθητές του και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη Δέσποινα η οποία του ανταπέδιδε τις φιλοφρονήσεις! Σε μία Σχολή όπου δεν επιτρέπεται καμία μορφή εξαναγκασμού ή βίας, οι σχέσεις είναι πάντοτε εναρμονισμένες όπως ακριβώς και αρμονικό είναι το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα!


     Εν τω μεταξύ, αταυτοποίητα alien έκαναν την εμφάνισή τους στον Σταύλο των "Ελλήνων Κενταύρων" και ο νεαρός παραγωγός ταινιών τρόμου Deathor Othell Rogue της «S.A.S Othell Rogues Productions» βρίσκεται με το συνεργείο του απ΄ έξω για να βιντεοσκοπήσει τους εξωγήινους που απειλούν τα αγαθά τετράποδα που σταυλίζονται στο εσωτερικό του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.