Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΜΥΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 
1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019


     Mε αρκετές συμμετοχές εντοπίων κατοίκων αλλά και κατοίκων από τις, γύρω, κοντινές περιοχές διεξήχθη με εντυπωσιακά αποτελέσματα η μυητική ημερίδα στην Παραδοσιακή Τοξοβολία που συνδιοργάνωσαν οι "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σχηματαρίου "Γεώργιος Σχηματάρης", στο Σχηματάρι, το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2019.


     Η συνδιοργάνωση ήταν ακόμη μία επιτυχής πρωτοβουλία του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", Εφιπποτοξότη Γεωργίου Σταυριανόπουλου - Ιφικράτη ο οποίος συνεργάστηκε για το επιτυχές τελικό αποτέλεσμα με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχηματαρίου "Γεώργιος Σχηματάρης" ερίτιμη κ. Άννα Λαζαράτου - Χαρέμη.


     Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" σ΄ αυτό το δύσκολο εγχείρημα υποστηρίχθηκε και από τον Εφιπποτοξότη και Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη, Μηνά Τσομπανιάν, καθώς και τους μαθητές του Μάριο και Μαρίνα.


     Παρά τις δυσκολίες της γρήγορης διδασκαλίας της Τοξοβολίας σε άτομα που ποτέ δεν είχαν ξαναπιάσει Τόξο, η άριστη συνεργασία και ο συντονισμός των παρόντων "Κενταύρων" έδειξε ότι τα πάντα μπορούν να ξεπεραστούν. 


     Και με την προσωπική παρέμβαση του Ιφικράτη όλοι κατάφεραν να τοξεύσουν και, κυρίως, να αντιληφθούν τον "μηχανισμό" και τις διαστάσεις της τοξεύσεως.


     Η σωρευμένη τεχνογνωσία των "Ελλήνων Κενταύρων" ως Σχολής Έφιππης Τοξοβολίας βοήθησε τα παρόντα Μέλη μας και τον επικεφαλής Ιφικράτη να λάβουν εξ αρχής τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε η όλη εκδήλωση να διεξαχθεί ομαλά, όπως και έγινε!


     Ο Μηνάς υπεστήριξε, κυρίως, τα μικρά παιδιά που προσήλθαν για να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Τοξοβολία και λόγω της ιδιαίτερης ικανότητός του να επικοινωνεί με τις, δύσκολες, μικρές ηλικίες και της αξιοπρόσεκτης ...υπομονής που διαθέτει. 


     Ικανότατος βοηθός ανεδείχθη και ο Μάριος ο οποίος, αν και νέο Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" επέδειξε ιδιαίτερην αυτοπειθαρχία μεταδίδοντας τα βασικά στους προσερχομένους με μεθοδικότητα, ευκρίνεια και ταχύτητα.


     Ο Μάριος εξελίσσεται σε έναν πραγματικό "Κένταυρο" με πρόταγμά του πάντοτε την πρόοδο των Συνασκουμένων του και αυτό είναι διαρκώς επισημαινόμενο στη συμπεριφορά του!


     Εκπληκτική και η Μαρίνα η οποία, παρά το νεαρότατο της ηλικίας της συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της μυητικής, αυτής, ημερίδος, ως υπόδειγμα τοξευτικής στάσεως και δράσεως, δίνοντας μιαν σωστή και ακριβέστατην εικόνα στους νεοφερμένους.


     Κατά την διάρκεια της ημερίδος ανεδείχθησαν εντυπωσιακά ταλαντούχοι χειριστές του Τόξου, όπως αυτός ο νεαρός μαθητής του Μηνά ο οποίος σε χρόνο μικρότερο των τεσσάρων λεπτών όχι μόνον "συνέλαβε" στάση και τεχνική αλλά και έδωσε τέλεια "εικόνα" τεχνικής.


     Κι έτσι ο πάντοτε ενθουσιώδης κι ευγενής Μηνάς  του έδωσε τα συγχαρητήριά του όπως επίσης συνεχάρη και τον παρόντα Πατέρα του νεαρού όχι μόνον για την τοξευτική ικανότητα του γιου του αλλά και για την εξαιρετική συμπεριφορά του η οποία ήταν εμφανής καθ΄ όλη την διάρκεια της ασκήσεώς του με τον Μηνά.


     Βεβαίως, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημερίδος πολλοί λιλιπούτειοι μαθητές του Μηνά χάρηκαν την Τοξοβολία, καθένας με τον δικό του τρόπο και πάντα με έναν χαμογελαστό Μηνά ο οποίος μας υπενθυμίζει ολοένα και εντονότερα την ωριμότητά του να γίνει ...πολύτεκνος!              


     Αρκετοί οι προσελθόντες, διαφόρων ηλικιών και των δύο φύλων παρέμειναν σε μία Γραμμή Βολής που άρχισε να λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ κοντά σε αυτήν άλλες μικρότερες ομάδες συν-ησκούντο ταυτόχρονα.


     Ο δυναμισμός της ημερίδος εμφανής στα τοξευτικά αποτελέσματα των επισκεπτών μας επί του στόχου, με την βοήθεια μιας διακριτικής και καθόλου καταπιεστικής παρεμβάσεως των παρόντων "Κενταύρων".


     Εντυπωσιακός και ο "δείκτης" αυτοπειθαρχίας των επισκεπτών μας οι οποίοι μας έπεισαν ότι ο μέσος Έλληνας μπορεί να ανταποκριθεί άριστα στην όποια "απαιτητική κατάσταση" όταν ο συντονιστής τον αντιμετωπίσει με ακρίβεια και λακωνικότητα κατευθυντηρίων οδηγιών.


     Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθήσαμε να προσέρχονται ενδιαφερόμενοι να τοξεύσουν ακόμη και μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξεως της ημερίδος αλλά οι "Έλληνες Κένταυροι" που δεν φορούν "ρολόι" στις δράσεις τους παρέτειναν ακόμη και για τους αργοπορημένους την διδασκαλία ώστε όλοι να χαρούν την Τοξοβολία.


     Οι  "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" και όλη η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" απευθύνει ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πολιτισκό Σύλλογο Σχηματαρίου "Γεώργιος Σχηματάρης" και, προσωπικώς, προς την ερίτιμη Πρόεδρό του, κ. Άννα Λαζαράτου - Χαρέμη για την δυνατότητα που μας έδωσαν να φέρουμε τους κατοίκους του πανέμορφου Σχηματαρίου κοντά στην Παραδοσιακή Τοξοβολία και τα οφέλη της, παραμένοντας πάντοτε στη διάθεσή τους για την επανάληψη της ωραίας αυτής εμπειρίας σε έναν τόπο τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.           


     Και ως Ομάδα, οι "Έλληνες Κένταυροι" παραμένουμε πάντοτε διαθέσιμοι να υπηρετούμε αφιλοκερδώς την υψηλή Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας με αποτελεσματικότητα σε κάθε τομέα της!



Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.