Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

AΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ"


     Μπορεί το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" να έχει ανοίξει πολλά "μέτωπα" ωραίων δραστηριοτήτων αλλά δεν παραλείπει και την διεξαγωγή των τακτικών εβδομαδιαίων Προπονήσεών του που προορίζονται για την ομαδικήν ανάπτυξη των τοξευτικών δεξιοτήτων των Μελών του.


     Στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού κάστρου Καράμπαμπα, της Χαλκίδος, στο γνώριμο και ενεργειακότατο φυσικό τοπίο και αυτή την εβδομάδα διεξήχθη η Προπόνηση των Χαλκιδέων Συνασκουμένων μας.



     Όπως σημειώνει ο Αρχηγός του Παραρτήματος, Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος-Ιφικράτης στο Ιστολόγιο των "Ελλήνων Κενταύρων" Χαλκίδος":



     «Για άλλη μια φορά οι Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος έδωσαν το δυναμικό παρόν στην τακτική προπόνηση, αυτήν την φορά υιοθετώντας ένα διαφορετικό είδος στόχων.

     Εκκινώντας πάντα με τις καθιερωμένες βολές, λειτουργώντας ως προθέρμανση για την μετέπειτα πορεία της προπονήσεως, τοξεύσαμε τόσο σε πλαγία, όσο και γονυπετείς εξισορροπώντας σώμα και πνεύμα. Η στάση αυτή πέραν αυτού μας εισάγει στην κάλυψη η οποία κρίνονταν σημαντική κατά την διάρκεια του πολέμου - ας μην ξεχνάμε ότι ασκούμαστε σε μια αρχέγονη πολεμική τέχνη η οποία επικρατούσε επί χιλιετίες σε όλη την υφήλιο και κυρίως σε Ασία και Ευρώπη.

     Το επόμενο βήμα ήταν η τόξευση επί μεμονωμένων στόχων για κάθε ασκούμενο. Πέραν της αύξησης δυσκολίας που συνίστατο στην μικρότερη επιφάνεια του στόχου, οι ασκούμενοι όφειλαν να τοξεύσουν σε στόχο που δεν βρίσκονταν στην ίδια ευθεία με αυτούς, πραγματοποιώντας ένα "ανακάτεμα" μεταξύ τους. Το βήμα αυτό, όσο και απλό αν φαίνεται σε ένα πρώτο στάδιο, δημιουργούσε "σύγχυση στόχου", κάτι το οποίο οφείλαμε να ξεπεράσουμε.

     Και αυτό επετεύχθη με την εν κινήσει τόξευση όπου κάθε μέλος κλήθηκε να τοξεύσει σε έναν μόνο στόχο που αντιστοιχούσε σε καθένα, ανά την σειρά προτεραιότητας. Και τι πιο βέβαιο από την επιτυχία αυτού καθώς η σύγχυση στόχου ξεπεράστηκε και η τόξευση σε εναλλάξ στόχους επετεύχθη!»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.