Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΚΑΙ ΕΚ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΕΡΡΥΗ ΤΑ ΚΡΕΙΤΤΩ


     Στην Ουγγαρία είναι και θα παραμένει, "ριζωμένη" η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" θεωρεί ως Τιμή της την πίστη της στις επιλογές της! "Η Τιμή μου ονομάζεται Πίστη" έγραφαν στις λάμες των εγχειριδίων τους οι Ιππότες της Ιστορίας και αυτό είναι πεποίθηση και των "Ελλήνων Κενταύρων" οι οποίοι εμμένουμε σταθερά σε ό,τι επιλέγουμε, Αξίες, Ανθρώπους, Πλάσματα, ή, πράγματα.. Έτσι, κάποια από τα Μέλη μας ετοιμάζονται να μεταβούν σε λίγες ημέρες στην Ουγγαρία για να παρακολουθήσουν ειδικό Σχολείο Έφιππης Τοξοβολίας, ή, αν θέλετε, εις απόλαυση "οσμής ευωδίας πνευματικής", "θυμίαμα" σε ό,τι μας καθιστά καλύτερους στο εφιπποτοξοτικό αντικείμενο! 


     Αυτή την ημέρα οι άνεμοι ήσαν ισχυροί και τα ρεύματα του Ευρίπου ακατάστατα. Παρά ταύτα, η σκέψη μας λίαν ανεπηρέαστη από την περιρρέουσα ...ακαταστασία και η διαδρομη με το τρένο που σε λίγη ώρα σε μεταφέρει στην υπέροχη Χαλκίδα ειδυλλιακή, με αποτέλεσμα να φτάνεις πολύ πιο ξεκούραστος εκεί παρά διανύοντας με τρόλεϋ την διαδρομή Κολιάτσου-Παγκράτι.


     Σήμερα είχαμε την χαρά να καλωσορίσουμε και δύο νέα Μέλη στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", τον Κωνσταντίνο που ήρθε από την Θεσσαλονίκη ειδικώς για να εκπαιδευθεί εδώ και τον χαλκιδαίο Φραγκίσκο ο οποίος περνά τις διακοπές του στον τόπο του, σπουδάζοντας στην Κύπρο.


     Η κυρίως εκπαίδευση της ημέρας ξεκίνησε στο Ιππευτήριο με την εκγύμναση του Αρχηγού του Παραρτήματος ο οποίος ξεκίνησε με μιαν ωραία εφίππευση δι' εφάλσεως.


     Οι υψηλές εποχιακές θερμοκρασίες έθεσαν τις δικές τους δυσκολίες αλλά, όχι ανυπέρβλητες.


     Και δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι εκείνο το ..."practice, and practice, and practice...!" συνιστά σταθερή Αξία για κάθε μορφή προόδου.


     Ο Κωνσταντίνος στο εισαγωγικό μάθημά του υπήρξε πολύ καλύτερος από κάθε ...ενθουσιώδη προσδοκία διότι εκτελούσε αμέσως ό,τι του εζητείτο χωρίς διάθεση "ροκανίσματος χρόνου" και με στρατιωτική συνέπεια, στοιχεία που ευνοούν την ιππικήν εκπαίδευση!.


     Μπορεί η προσωπική ζωή του ως επιστήμονος αλλά και εργαζομένου να μην προάγει διόλου τον φυσικό τρόπο ζωής που απαιτεί η ιππική αλλά, ο Κωνσταντίνος, κατάφερε να αυτοσυγκεντρωθεί γρήγορα και να ανταποκριθεί χωρίς δυσκολία στις υψηλότατες απαιτήσεις αυτού του πρώτου εισαγωγικού μαθήματος, χωρίς καμία προηγούμενη σχετικήν εμπειρία.



     Καθαρό μυαλό και αγαθή διάθεση απεδείχθησαν για άλλη μια φορά υπέρτερα "γιατρικά" της σωματικής δυσκαμψίας που συνεπάγονται για κάθε παιδί τα πάμπολλα χρόνια σπουδών και φοιτητικών ...θρανίων που εφευρέθηκαν για να ακυρώνουν την ανθρώπινη ...φυσιολογία!


     Και να που ο Κωνσταντίνος καλείται να ανορθωθεί επί του Ίππου σε μία κατάσταση ισορροπίας που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα εκαλείτο να αντιμετωπίσει... Κι όμως, το καθαρό μυαλό κι η αγαθή διάθεση ανακαλούνται στο προσκήνιο και ο άθλος ξεκινά !


     Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά και το "ορθοστάδην", η καταληκτική άσκηση του νεο-εισαγομένου στην Ιππική, καταγράφεται από τον φακό.


     Και όταν ο Κωνσταντίνος εκτελεί το τελευταίο άλμα εγκαταλείψεως του Ίππου προσγειούμενος επί του εδάφους έχει αποκτήσει την πρώτη "συνείδηση" της αναγκαστικής αφιππεύσεως (σχέση ύψους και βαθμού πτώσεως) πριν, στο επόμενο μάθημα συνεχίσει με την εκμάθηση, εν μέσω άλλων, του σημαντικού κεφαλαίου της ασφαλούς πτώσεως υπό πάσα συνθήκη, κάτι στο οποίο η εκπαίδευση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" δίνει έμφαση εξασφαλίζοντας μηδενικό δείκτη ατυχημάτων κατά την διάρκεια της 14χρονης λειτουργίας της.


     Αψευδής "μάρτυρας" της επιτυχούς καταβολής προσπαθείας η "στάμπα" του ιδρώτος του Ίππου στην περισκελίδα του Ιππέως κάτι που επιβεβαιώνει τον κόπο και το θετικό αποτέλεσμα κάθε γυμνιππευτικού μαθήματος.


     Και η συνέχεια, στο γνώριμό μας περιβάλλον, έξω από τα σκιερά τείχη του φρουρίου Καράμπαμπα, όπου και η προγραμματισμένη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Σ΄ αυτό το ενεργειακότατο φυσικό περιβάλλον τα Τόξα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" ξαναβρίσκουν τη "φωνή" τους βελτιώνοντας το ένστικτο όσων βρίσκονται στη Γραμμή Βολής.


     Αποτελεσματικότατος, σαφέστατος και ευγενέστατος, ως "Έλλην Κένταυρος" ο Μάριος ανέλαβε την εισαγωγή του Κωνσταντίνου ο οποίος και εδώ, από την πρώτη στιγμή έδειξε να "απορροφά" τάχιστα κάθε εκπαιδευτική υπόδειξη!


     Το ίδιο δεκτικότατος και ο Φραγκίσκος ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στις οδηγίες του Αρχηγού του Παραρτήματος τις οποίες, χωρίς καμία δυσκολία, αναπαρήγαγε στη Γραμμή Βολής.


     Έτσι, η εικόνα αυτής της Γραμμής Βολής δεν είχε κανένα "σημάδι" ατελείας όπως συμβαίνει συχνά, όταν συμμετέχουν αρχάριοι!


     Και παρά το ότι ο ...βιαστικός Αρχηγός του τοπικού Παραρτήματος ήθελε να δει από την πρώτη στιγμή ...πρωταθλητές του αρχαρίους μαθητές του ορίζοντας τοξεύσεις από μέσες αποστάσεις (!) εν τούτοις η ομαδική ευστοχία βαθμολογήθηκε ως αρκετά υψηλή.


     Κι όταν είσαι εδώ, σε ένα από τα πλέον ιστορικά σημεία της Πατρίδος μας, δεν μπορεί παρά να χαίρεσαι την κάθε γωνιά και την θέα από κάθε φυσικό άνοιγμα!


     Και, βεβαίως, δεν μπορεί να παραλείψεις το οίκοθεν νοούμενο δώρημα αισθήσεων από μία επίσκεψη στο εσωτερικό και στο εξαιρετικό Μουσείο του φρουρίου της Χαλκίδος, ασχέτως εάν αμέτρητες φορές το έχουμε απολαύσει ελπίζοντας να το απολαύσουμε ...περισσότερες.


     Εξυγιαντικό των αισθήσεων το εσωτερικό του ιστορικού φρουρίου το οποίο, ευτυχώς, σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση!


     Και πάντοτε υπέροχο το εσωτερικό του Μουσείου του όπου τα δημιουργήματα της τέχνης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και της εξαίσιας Ενετικής Πολιτείας κυριαρχούν.


     Και επιμένουμε στον όρο "Ενετική Πολιτεία" και όχι "Ενετική δημοκρατία" όπως οι αστοιχείωτοι "μεταφράζουν" κατά το ...δοκούν διότι ο όρος "Republica" ουδεμία σχέση έχει με το "democrazia". Άλλωστε, για ποια "δημοκρατία" μιλάμε όταν τον Δόγη, αρχηγό της Ενετικής Πολιτείας δεν τον εξέλεγε ο "λαός" αλλά το Συμβούλιο των 12 ευγενών, προερχομένων από αριστοκρατικές οικογένειες"; 


     ούκας" λοιπόν, ο επικεφαλής της Ενετικής Πολιτείας, όπως "Δούκας" (Duce) και o 40ός Πρωθυπουργός της Ιταλίας Benito Mussolini! Γι αυτό άλλωστε και η Ενετική Πολιτεία, η οποία ουδέποτε υπήρξε "δημοκρατία" ανέδειξε λαμπρό οικουμενικό Πολιτισμό όπως τα αριστοκρατικά -και μόνον- καθεστώτα!


     Και με το αποχαιρετιστήριο πρόσωπο του Ενετικού Λέοντος, αφήσαμε πίσω μας το υπέροχο περιβάλλον του φρουρίου της Χαλκίδος για να βρεθούμε στα πεπραγμένα αθλίων γραικύλων οι οποίοι, ξεδιάντροπα και ιταμά, ακούμπησαν τους κάδους των σκουπιδιών τους (διότι μόνον σκουπίδια παράγουν...) μπροστά στην Σημαία μας η οποίας μας αποχαιρετούσε περήφανη αλλά και θλιμμένη από την ατίμωση των παρακατιανών ξενόφερτων νεογραικύλων που θεωρούν ότι η αναμάσηση της "τσιχλόφουσκας" της "δημοκρατίας" τους χορηγεί ..."συγχωροχάρτι" ακόμη και για το κακούργημα της περιϋβρίσεως του εθνικού συμβόλου!


     Όμως, για εμάς, τους "Έλληνες Κενταύρους" πάντα υπάρχει η δυνατότητα του διαχωρισμού μας από τους ελεεινούς βαρβάρους ώστε να διατηρούμε το βλέμμα μας απαλλαγμένο κάθε ασκήμιας και, εν προκειμένω αφήσαμε πίσω μας την Σημαία μας όπως εμείς την θέλουμε και την εννοούμε, υπερήφανη να κυματίζει στις επάλξεις της Ιστορίας, όχι μόνον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης!


     Στην πόλη της Χαλκίδος, σε όλο το γύρω περιβάλλον, τα 'ρεύματα" ανήσυχα και ταραγμένα,με τον πορθμό να διασχίζεται από σκάφη και την εποχή από τα δεινά ενός αστοιχείωτου όχλου που σύρεται και πάλι στον εκλογικό εκβιασμό της επανεκλογής ιδίων τυράννων!


     Η λίμναση, το βάλτωμα, σαν αυτό που "περνά" έξω από το παράθυρο του τραίνου καθώς εγκαταλείπουμε την Χαλκίδα, αναπαριστά υπαινιγμό της περιρρέουσας κοινωνικής και εθνικής πραγματικότητος, όμως, εμείς είμαστε "γεμάτοι " και ευδαίμονες διότι ακόμη μία ωφελιμότατη εκπαιδευτική (ψυχών και σωμάτων) ημερίδα συνασκήσεως με ομαίμους, ομοψύχους και ομοδόξους ολοκληρώθηκε με επιτυχία δίκην προαναγγελίας καλών καγαθών εξελίξεων στην Ουγγαρία, μετά από λίγες ημέρες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.