Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

"ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΟΥΛΛΟΣ ΤΑΡΧΑΝΙΩΤΗΣ"
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ - ΣΚΗΝΙΚΑ


     Μία ευτυχής συγκυρία μας επέτρεψε να έχουμε ήδη αποκτήσει και σε μεγάλη ποσότητα, τα αναγκαία υφάσματα για την ραφή των ενδυμασιών των ηθοποιών του θεατρικού μας έργου "Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης".


     Το υλικό που έχουμε, πια, στα χέρια μας είναι "ευθυγραμμισμένο" με την "εικόνα" των υλικών της εποχής στην οποία αναφέρεται το έργο μας και, περιέργως πως, είναι αρκετά παλιό, χρονολογούμενο από τις αρχές του 20ού αιώνος ...ιταλικής κατασκευής!


     Έτσι, όλα συνάδουν προς την πρόθεση των συντελεστών του έργου να αποδώσουν με ειλικρίνεια, λιτότητα αλλά και εναργή παραστατικότητα το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο εκείνου του "καιρού", χωρίς μοντερνισμούς, πλατειασμούς, φαμφάρες και φλυαρίες, όπως συνηθίζονται στις συρμώδεις παραγωγές.


     Η όλη σκηνογραφική μελέτη και, ειδικώς, η μελέτη των κοστουμιών βασίσθηκε από τον πονήσαντα στο έργο του Albrecht Dürer αλλά και σε μία εγκυρότατη βιβλιογραφία από την οποία αντλήθηκαν ζωτικές πληροφορίες για την ένδυση και υπόδηση της πρώιμης και μέσης Αναγεννήσεως. Και, ήδη, ξεκινά η ραφή των ενδυμασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.