Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

"ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΕΣ" ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ 
ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


     Με τον Αρχηγό της Ομάδος μας Εφιπποτοξότη Κ. Δαμιανάκη  να έχει αναλάβει την πρωινή ...βάρδια της Σχολής μας στο Ιππευτήριο, παρά τον καύσωνα, ο στίβος μας για μια ακόμη καλοκαιρινή ημέρα ήταν γεμάτος μαθητές των "Ελλήνων Κενταύρων", με πρώτη την Γεωργία η οποία φαίνεται να αναπτύσσει ιδιαίτερη σχέση με τον Sepp ο οποίος είναι ολοφάνερο ότι ...γητεύτηκε από τους τρόπους της ευγενέστατης ηθοποιού και χορεύτριας στα χέρια της οποίας και ...αφήνεται.


     Ο Αρχηγός μας προχώρησε την Γεωργία σε ασκήσεις Γυμνιππευτικής που είναι φυσικό να "ταιριάζουν" στη νεαρή κλασική χορεύτρια.


     Κωνσταντίνος, Γεωργία και, υπεράνω όλων, ο επιβήτιορας Sepp, μάλλον συνθέτουν θίασο ιππικού θεάτρου και η προσπάθεια αυτό δείχνει... 


     Ο Χρήστος μπήκε στα δύσκολα και με την ζωηρή φοραδούλα ξεκίνησε να "ιδεάζεται" στον ανακουφιστικό τροχασμό.


     Δυναμικός αλλά και γαλήνιος χαρακτήρας, ο Χρήστος άσκησε μιαν ευγενική επιβολή στο -επίσης- δυναμικό τετράποδο μεταφέροντας, όμως, την ευγένεια του χαρακτήρος του στο καλόγνωμο ζώο, εκτελώντας με στρατιωτικήν ακρίβεια όλες τις ασκήσεις αυτού του πρώτου εισαγωγικού μαθήματος στον δυσκολότερο -για τον Ιππέα- βηματισμό του Ίππου που είναι ο ανακουφιστικός τροχασμός.



     Εκείνο που χαιρόμαστε σε αυτόν τον μαθητή είναι ο απολύτως στρατιωτικός ..."ψυχισμός" του ο οποίος προτάσσει ένα πρωσσικό χαμόγελο πίσω από το οποίο κρύβει αμέτρητα ...καντάρια αυτοπειθαρχίας που τον βοηθούν να διεκπεραιώνει με επιτυχία τα ...δυσκολότερα.


     Η αγαπημένη μας Αμαλία ήταν η επόμενη επί της ...φοράδας για να "ραφινάρει" τα του ανακουφιστικού τροχασμού και τα της ισορροπίας επί των αναβολέων.


     Έμπειρη Αμαζόνα η Αμαλία μας λείπει από την Ομάδα διότι διαμένει μονίμως στην Κρήτη, όμως κλέβει "ημέρες" για να βρεθεί μαζύ μας και να την χαρούμε στην "συντήρηση" των δεξιοτήτων της στο Ιππευτήριο.


     Με άριστη ιππικήν αντίληψη και, βεβαίως, υψηλήν αυτοπειθαρχία, η Αμαλία και αυτή την φορά κατάφερε να ανταποκριθεί στο πρόγραμμά της χωρίς να κουράσει τον Ίππο της και χωρίς να κουραστεί και η ίδια.


     Ό,τι της ζητήθηκε από τον Εκπαιδευτή της το εξετέλεσε, όπως πάντοτε, άριστα και αυθωρεί με τον Ίππο χαλαρό και πειθήνιο.



     Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η Αμαλία, μας αποχαιρέτησε με καλπαστικούς κύκλος ακριβείας, χαραγμένους λες με ...διαβήτη και με εναλλαγές από εδραίο κάθισμα σε ανόρθωση ισορροπίας επί των αναβολέων. Της ευχόμαστε καλήν επάνοδο στην Οικογένειά της και γρήγορα και πάλι κοντά μας.


     Τελευταία της ημέρας η Χρυσούλα μας η οποία "κατευθύνθηκε" στην ανάπτυξη "ποιοτικότερου" και διαρκέστερου καλπασμού. Παρά τον καύσωνα και με ό,τι αυτό συνεπάγεται -και, βεβαίως, παρά την γκρίνια της που προέρχεται από την τελειομανία της...- και ποιοτικότερος και διαρκέστερος καλπασμός επετεύχθη με τον Sepp του οποίου η διάθεση δεν βοηθά πάντα τον μαθητή και αυτός είναι και ο λόγος που τον καθιστά εξαιρετικό Δάσκαλο μιας και τα "κουρδισμένα αλογάκια" δεν αναδεικνύουν Ιππείς υψηλού επιπέδου.


     Και τούτη η εκπαιδευτική ημερίδα έκλεισε με μία μοναδικήν απόλαυση: την χαρά της πρώτης ιππεύσεως της τρίχρονης φοραδούλας Σόνιας από την "τροφό" της Αγγελική, μιαν εμπειρότατην αναβάτιδα του Σταύλου του εξαιρετικού Προπονητή Δημήτρη Κυριακίδη.. Καλό "ταξίδι" στον χώρο της Ιππασίας, αγαπημένη Σόνια.


     Στο τέλος και αυτής της ημέρας, μαθητές και Εκπαιδευτές ήσαν κάθιδροι αλλά οι Ίπποι στεγνοί, όπως πάντοτε, με την εφαρμογή της διαλειμματικής ασκήσεως. Παρά ταύτα, το απαραίτητο δροσιστικό μπάνιο τους άξιζε για άλλη μια φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.