Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΤΑ ΚΡΕΙΤΤΩ


     Ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης έχει συνυφάνει την θετικήν έκπληξη με την ίδια την ύπαρξη και την καθημερινότητά του. Και δεν μας εκπλήσσει μόνον με την εξαιρετική σχεδίαση των δράσεων του Παραρτήματός του αλλά και με την αλτρουιστική συμπεριφορά του. Τελευταίο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς του η ευγενής δωρεά ενός αντιτύπου του σπανίου βιβλίου "Το Μονοπάτι του Πολεμιστή", σε χειροποίητη βιβλιοδεσία Ιαπωνικής τεχνοτροπίας από την καλλιτέχνιδα βιβλιοδέτιδα κ. Μαρίνα Κοντζιάλη.


     Στην εκπληκτικήν αυτήν, έκδοση, μας αποκαλύπτεται η φιλοσοφία του Ιάπωνος πολεμιστή και η σημαντικότητα της αφομοιώσεώς της από τον καθένα μας ώστε να ανελιχθούμε σε ωριμότερα και πλέον ενάρετα πλάσματα. Στη συνοδευτική επιστολή ο ευγενέστατος Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης εκφράζει ευχές προόδου για την Ομάδα μας και σημειώνει:


     Αυτό το έντυπο Έργο Τέχνης συνοδεύεται από πανέμορφες Ιαπωνικές ξυλογραφίες και άλλες αισθητικότατες εικονογραφήσεις, αλλά πάντοτε κυρίαρχες παραμένους οι επιλογές των ξυλογραφιών του ιερού "τέρατος" Utagawa Hiroshige (歌川 広重), o οποίος συγκινεί ιδιαιτέρως τον Ιδρυτή της Ομάδος από τις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν τον μυούσε στην Ιαπωνική σκέψη και τέχνη ένας διακεκριμένος παρεπιδημών στην Αθήνα, ευγενής Ιάπων, αείμνηστος πλέον αλλά πάντοτε "παρών" εν μέσω των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Συνασκούμενε Χριστόφορε οι ευγνώμονες ευχαριστίες όλων μας σε συνοδεύουν και το ανεκτίμητο περιεχόμενο του υπέροχου δωρήματός σου, θα "προσφερθεί" βαθμηδόν από των σελίδων του Ιστολογίου μας, σε όλους τους Συνασκουμένους μας. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.