Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,  ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ...


     Αυτός ο Ιούλιος αφήνει πίσω του ένα ολοκαύτωμα με δεκάδες καρβουνιασμένους νεκρούς, αμέτρητες περιουσίες σε μορφή ...στάχτης, μία κοινωνία αυτοαφανιζόμενη αυτοθέλητα εμμένοντας στις, εγκληματικώς, λανθασμνένες πολιτικές επιλογές και έχοντας αναδείξει ,μία "κυβέρνηση" η οποία προσέλαβε 5.500 εποχιακούς πυροσβέστες με ουσιαστικά προσόντα ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% και ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΕΤΩΝ κλπ κλπ με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επιχειρήσουν καθόλου, κατά την διάρκεια του φονικού εμπρησμού. Και όπως ήταν φυσικό, εμείς που κομπάζαμε ότι κάποτε "πετάξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα", σήμερα πέσαμε απ΄'ο μόνοι μας στη θάλασσα για να σωθούμε από την πύρινη λαίλαπα που άναψε η βλακεία των κατοίκων αυτής της χώρας.


     Αντιθέτως στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και δη στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"  οι , εξ ιδρύσεώς της, πολιτικές, Πλατωνικές της επιλογές, διατηρούν την φυσιοκεντρικήν ευταξία με την συνεπαγόμενη ασφάλεια και πρόοδο των Μελών της, τα οποία παρά τον ισχυρό καύσωνα έδειξαν ότι δεν πτοούνται, εκτελώντας μιαν ακόμη δυναμική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας στον νοικοκυρεμένο χώρο τους. 


     Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το αυτονόητο, δηλαδή, ότι εκεί όπου κυριαρχεί η διανοητική ισορροπία ισορροπεί και το άτομο και το περιβάλλον του. Εκεί όπου κυριαρχεί η αρμονία εκεί ο Άνθρωπος εναρμονίζεται με την Φύση την οποία διακονεί, προστατεύει και, κυρίως, σέβεται ώστε μέσα σ΄ αυτή να αναπτύσσει την γόνιμη πολιτισμική του τροχιά.


     Αλλά αυτά τα διόλου μαζοκρατικά που οι πλείστοι -δυστυχώς γι  αυτούς...- δεν εννοούν, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" δείχνουν ότι τα κάνουν πράξη κι έτσι και στη τελευταία Προπόνησή τους, παρά τα όποια ελάχιστα κι ευνόητα λάθη που αποτελούν προνόμιο όλων των δρώντων, προχώρησαν ακόμη ένα βήμα μπροστά.


     Μπορεί να είναι θλιβερό να βλέπεις την αυτοκαταστροφικότητα των γύρω σου με ασύγγνωστες "επιλογές" που εκ προοιμίου προορίζονται να τους αφανίσουν, εν τούτοις είναι καθήκον σου να κάνεις τα πάντα ώστε όχι μόνον να επιβιώσεις αλλά και να διασφαλίσεις το "ΕΥ ζειν" της υπάρξεώς σου ώστε να μεταλαμπαδεύσεις Πολιτισμό.


     Και αυτό, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" δείχνουν ότι όχι μόνον το επιδιώκουν με την ομαδική τους προσπάθεια αλλά και το καταφέρνουν κατά τον αποτελεσματικότερο τρόπο.


     Είθε και οι άλλοι να ευημερούν όπως κι εμείς αν όμως οι άλλοι επιμένουν εμμονικώς στην αυτοκτονία τους άδοντες προ των ..."εμπιπραμένων οικιών τους", ας αποφύγουμε εμείς τον εμπρησμό των δικών μας "οικιών" οι οποίες αποτελούν οικητηρίους χώρους όχι μόνον ημών αλλά και του ιδίου του Πολιτισμού, όπως και ο "οικητήριος" χώρος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" ο οποίος κοσμεί τον επτανησιακό Πολιτισμό, τον κορυφαίο και δυστυχώς τον  μ ό ν ο   της σημερινής, ούτως ειπείν, ..."Ελλάδος". Διότι, εμείς και την αναπηρία σεβόμαστε και τον ανάπηρο, αλλά δεν βασίζουμε την ύπαρξή μας ούτε στην ...αναπηρία, ούτε στους ...αναπήρους διότι θεωρούμε ότι τα δικά μας, υγιή, "χέρια "είναι ικανά για ό,τι απαιτηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.