Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΑΙΩΝΙΑ ...ΦΥΣΙΟΚΡΑΤΙΑ


     Τα πραγματικά σπουδαία πράγματα δεν "στραφταλίζουν" και δε ντύνονται με απστράπτουσες, φωσφοριζέ, πούλιες. Μπορεί να είναι ένα μικρού σχήματος, βιβλίο, όπως αυτό, με 352 "σοφές" σελίδες, πανόδετο και ταπεινό, που εκδόθηκε στη Γερμανία του 1939, του μοιραίου έτους που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, γραμμένο για να παιδαγωγεί τις οικογένειες και με τα έσοδα των πωλήσεών του να προορίζονται για την ενίσχυση ενός ειδικού προγράμματος ενισχύσεως του λαού κατά την διάρκεια του χειμώνα. Τίτλος του "Η ΑΙΩΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ", εμπνευσμένος από την παραδοσιοκρατική θέαση της χώρας στην οποία εκδόθηκε και στο λαό της οποίας ήταν αφιερωμένο. Ο συγγραφέας του παρέλειψε διακριτικά να αναφέρει το όνομά του στο εξώφυλλο, όταν και ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" ξέχασε (ναι, ξέχασε!) κι εκείνος να αναγράψει το όνομά του στο εξώφυλλο του εκπαιδευτικού εγχειριδίου της Ομάδος μας, όταν προ χρόνων το συνέγραψε και το εξέδωσε. "Συμπτώσεις" μέσα στον χρόνο...


     Η προέλευση του βιβλίου αυτού είναι συγκινητική διότι προέρχεται από την Βιβλιοθήκη ενός από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της Ευρώπης και, βεβαίως, της Γερμανίας την οποία οι βάρβαροι σύμμαχοι μετά την είσοδό τους στην ηττημένη χώρα κατέκλεψαν κι εσύλησαν: Την Βιβλιοθήκη του ιστορικού κάστρου του Wewelsburg, όπου εκαλλιεργείτο η φιλοσοφική Παιδεία και ο υπερβατικός εσωτερισμός.


     Το μικρό αυτό βιβλίο αποθεώνει  τον Άνθρωπο εντάσσοντάς τον μέσα στην φυσική του κοιτίδα, την ίδια την Φύση και τους κανόνες της. Σ΄ αυτές τις 352  "σοφές" σελίδες τα δύο φύλα, από την γέννηση μέχρι τον θάνατο, αναπτύσσονται, και συνυπάρχουν αρμονικά σύμφωνα με την φυσική πρόνοια, χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς δυσαρμονίες, χωρίς διαστροφικές αφυλότητες και παρά φύσει εκτροπές, τηρώντας αυτό που κάνει τον Άνθρωπο ευδαίμονα και όλβιο: την φυσική τάξη. 


     Αυτό το ταπεινό βιβλίο μας ξαναθυμίζει το μεγαλείο της μητρότητος η οποία, στις μέρες μας, περιφρονείται με παρένθετες διαστροφές και "άφυλα" πλάσματα τα οποία,  στα δεκατέσσερα,για να παρακολουθήσουν μία τηλεοπτική ταινία χρειάζονται γονική συγκατάθεση, ενώ για να αλλάξουν το φύλο τους  μπορούν να το κάνουν με μία απλή δήλωσή τους.


     Η αξία μιας πολυμελούς οικογενείας της οποία τα μέλη διατηρούν μεταξύ τους συνεκτικούς δεσμούς, η οικιακή θαλπωρή  και τα συναισθήματα αγάπης μεταξύ συγγενών, θεσμοί που σήμερα θεωρούνται ..."ακατανόητα" και "ξεπερασμένα", σ΄ αυτό το βιβλίο προβάλλονται με τον πρέποντα σεβασμό και αποτιμώνται ως ζωτικές δικλείδες ατομικής και κοινωνικής ευτυχίας.


     Ένα αφιέρωμα στη Φυσιοκρατία ως συμπαντικού νόμου και πλαισίου ζωής, το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, ένα "παράθυρο" στην υγεία του Κόσμου οι σελίδες του για μία Κοινωνία όπου το αρσενικό και το θηλυκό διατηρούν τον φυσιοκεντρικό ρόλο τους χωρίς ιδιοπαθή μπασταρδέματα και παρά φύσει αλλοιώσεις...


     Πράγματι, η εκπληκτική εικονογράφησή του με χαρακτικά υψηλής αισθητικής, μιας υψηλής Αισθητικής η οποία υπήρξε και το γενικότερο "σήμα κατατεθέν" εκείνης της Γερμανικής ιστορικής περιόδου, μας μεταφέρει από μόνη της τα "μηνύματα" για ένα εθνικό και κοινωνικό "ευ ζειν"  ενός λαού που επιλέγει το "ζειν" αντί του "θνήσκειν".


     Αλλά, όταν επιλέγεις το "ευ ζειν" υπό την σκιά εκείνων των διεστραμμένων νοσούντων οι οποίοι μεθοδεύουν τον θάνατο των Κοινωνιών ο κουρνιαχτός του πολέμου παραμένει η μόνιμη απειλή των αγαθών προσδοκιών  κάθε λαού με διακύβευμα την ύπαρξή του. 


     Παρά ταύτα, στις ίδιες σελίδες υμνείται προφητικά και η Πολεμική Αρετή ως διαχρονική φυσιοκεντρική Αξία για την τελική νίκη της Ανθρωπότητος και των λαών οι οποίοι ποτέ και υπό καμία συνθήκη δεν θα πάψουν να αναζητούν το δικαίωμα της φυσικής επιβιώσεως κι εξελίξεώς τους όσο και εάν, εκ των πραγμάτων, είναι υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν με τους διαστροφικούς τοκογλύφους της παραφυσικής "οικονομίας".  Γι αυτό και η νίκη του αγαθού είναι το μόνο βέβαιο!


     Για την αποθησαύριση του συγκεκριμένου βιβλίου από την διεθνή αγορά και την ευγενή προσφορά του στην Βιβλιοθήκη της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και πάλι οφείλουμε χάριτες στον εξαιρετικό φίλο και πολλαπλώς συμπαραστάτη των "Ελλήνων Κενταύρων", Ιστορικό, κ. Γεώργιο Κοτζάμπαση. Και αυτό το μικρό αλλά ισχυρότατο έντυπο vade mecum, ολοκληρώνοντας τον "κύκλο" του κι επιστρέφοντας στην κοινότητα συγχρόνων φυσιοκεντριστών ομοδόξων με "Εκείνους" απ΄ όπου ξεκίνησε ένα "ταξίδι" πριν 73 ολόκληρα χρόνια, θα εμπνέει με διδάγματα υγιούς κοινωνικού βίου, διδάσκοντας ότι στο τέλος, έστω και μετά από περιπλάνηση οκτώ, σχεδόν, δεκαετιών, τα "πραγματα" αποκαθίστανται φυσιοκεντρικώς, αφού κανείς δεν μπορεί να σταθεί αντιμέτωπος με την ίδια την Φύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.