Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 
6α ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2018


     Με ιδιαίτερη χαρά η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι" αποδεχόμαστε την άκρως τιμητική πρόσκληση των Συνελλήνων διοργανωτών των "6ων Παναθηναίων 2018" προς Τιμή της πολιούχου των Αθηνών θεάς Αθηνάς Παλλάδος. Ευγνώμονες προς την "Ιερά Φιλενθέων Ιστίη" τον Οργανισμό των φιλενθέων Συνελλήνων, οι Έλληνες Εφιπποτοξότες θα παραστούμε να συνεορτάσουμε την δημόσια περιφορά του ιερού πέπλου της πολιούχου μας. Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες "Έλληνες Κενταύρους" έστειλαν τα παρακάτω Στελέχη της Ομάδος μας:
     λληνες αεί εσμέν" και ως Έλληνες τιμούμε πατρώους Θεούς αποστρεφόμενοι "εισαγόμενα" αλλότρια δογματικά δεκανίκια. Και ως "Έλληνες Κένταυροι"  αποδεχόμεθα με ευγνωμοσύνη την πρόσκληση της "Ιεράς Φιλενθέων Ιστίης" για την συμμετοχή μας στον πάνδημο συνεορτασμό της πολιούχου των Αθηνών, θεάς Αθηνάς μετά των ομαίμων, ομοδόξων και ομοθρήσκων Συνελλήνων, υπό την σκέπη της αρχαίας λατρείας όχι απλώς των Ελλήνων αλλά της Ανθρωπότητος, τον Παρθενώνα. Σε τούτη την τελετουργική πομπική κατάνυξη όπου θα καταλάμψει η άσβεστη λάμψη της πατρώας των Ελλήνων θρησκείας μέσα στην αθηναϊκή νύκτα ο συμβολισμός θα είναι αγλαός, όπως η κατίσχυση του εθνικού φωτός επί του αλλοδόξου περιρρέοντος σκότους.

Έστωσαν οι Θεοί αρωγοί ημών!

Αριστοτέλης Ηρακλέους Καλέντζης
 Ιδρυτής των Ελλήνων Κενταύρων"
Πρόεδρος Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας"      Οι "Έλληνες Κένταυροι" αποδεχόμαστε με χαρά την ευγενή πρόσκληση της  «Ιεράς Φιλενθέων Ιστίης» προκειμένου να τιμήσουμε την Πολιούχο Αθηνά, την Μάκαιρα Θεά, στις 25 Ιουλίου 2018 και να αποδώσουμε και εμείς τον ελάχιστο φόρο Τιμής. Είναι το λιγότερο, να θυμηθούμε την Ιστορία μας και τον πλούτο της κληρονομιάς, που τόσο ένδοξα μας κληροδότησαν οι προπάτορες μας. Αγαπητοί Συνέλληνες της «Ι.Φ.Ι.», συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που έχετε αναπτύξει τόσα χρόνια και τιμάτε τις Ελληνικές μας παραδόσεις διότι χάρη στην Ελληνική κοσμοθέαση και φιλοσοφία που οι παραδόσεις αυτές διαιωνίζουν, μιλούμε ακόμα και την Ελληνική γλώσσα.

Με χαρά μας θα συμμετάσχουμε στην εορτή των Ελλήνων!
  
Κωνσταντίνος Δαμιανάκης. 
Αρχηγός της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων".     ια ακόμη μια χρονιά οι Έλληνες Κένταυροι θα βρίσκονται στην γιορτή των Παναθηναίων για να τιμήσουν την πολιούχο της πόλεως των Αθηνών, θεά Αθηνά Παλλάδα. Μετά λύπης μου ενημερώνω ότι δεν θα καταφέρω να παρεβρεθώ διότι θα απουσιάζω εκτός Αθηνών. Στέλνω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου στους συμπολεμιστές μου που θα συμμετάσχουν στην πομπή των Παναθηναίων. Αδέλφια, σε μια εποχή ξενολατρίας, φιλοευρωπαϊσμού και χριστιανικού ζητωπατριωτισμού είναι χρέος μας να υποστηρίξουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τα έθιμα και τις προγονικές μας αξίες. Μεγάλη τιμή λοιπόν στην Ιερά Φιλενθέων Ιστίη που για έκτη χρονιά αναλαμβάνει την διοργάνωση των Παναθηναίων. Σας ευχαριστώ φίλοι μου για την συνεχή προσφορά σας στον πολιτισμό, για την ανάδειξη της ιστορίας των Αθηνών, για τη φιλοξενία και την υποστήριξη που έχετε δείξει στην Ομάδα μου τόσα χρόνια και για την αγάπη που μου δείξατε κάποτε φιλοξενώντας με στον υπέροχο χώρο σας για να ανακαλύψουμε μαζύ τα μυστικά της Ιλιάδος.

Έρρωσθε και μάχεσθε !

Γεώργιος Μυλωνόπουλος,
Υπαρχηγός Ομάδος"


   
  "Καλήν επιτυχία εύχομαι για μια ακόμη μια φορά στους αδελφούς Έλληνες Κενταύρους για την συμμετοχή τους στα Παναθήναια,! Τιμή μεγάλη! Ευχαριστούμε ολόθερμα τους διοργανωτές και εύχομαι να επιδράσει η Παλλάδα στην Σοφία του λαού ώστε όλοι να θυμηθούμε ότι η Παλλάς είναι κυρίως πολεμική θεότητα. Ολόθερμες ευχές από την Αγγλία στην οποία διαμένω εδώ και δύο χρόνια. 

Γένοιτο !

Δημήτριος Π. Χρήστου - Αρπάλυκος
Εφιπποτοξότης, τ. Αρχηγός Ομάδος, Εκπαιδευτής."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.