Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΠΑΘΑΣΚΙΑΣ


     Οι Σπαθιστές των "Ελλήνων Κενταύρων" ολοκλήρωσαν σήμερα την σειρά των μαθημάτων Σπαθασκίας που μας προσέφερε ο Οπλοδιδάσκαλος Γεώργιος Ζαχαρόπουλος ο οποίος διδάσκει στην Σχολή "Marxbrüder Guild Hellas" 


     Διατηρώντας την σταθερή "δομή" των μαθημάτων του, ο διεθνής Μετρ Γεώργιος Ζαχαρόπουλος ολοκλήρωσε την διδασκαλία του με αυτό το μάθημα προς τα Μέλη της Ομάδος μας συνθέτοντας τον ωραιότερο "επίλογο" με μία εισαγωγική διδασκαλία στην Έφιππη Σπαθασκία.


     Οι Συνασκούμενοί μας, κοντά στον εξαιρετικό, αυτόν, Οπλοδιδάσκαλο ωφελήθηκαν εμφανέστατα, αποκτώντας άνεση και αρμονία σπαθισμών αλλά και τεχνικών πολύ ωφελίμων και σε εφαρμογή της Σπάθης από την ράχη του Ίππου.


     Ακούραστα αναλυτικός, ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, διατηρεί το πνεύμα των μαθητών του επικεντρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο και, όπου διδάσκει, μια ροή θετική κατακλύζει τον χώρο.


     Το ίδιο συνέβη και σήμερα, με τους μαθητές του να επιτυγχάνουν καταφορές και ζεύξεις αποκτώντας ενσυναίσθηση ακόμη και έφιππης εφαρμογής μέσα στην Αίθουσα των Όπλων.


     Όμως, ο Οπλοδιδάσκαλος Γεώργιος Ζαχαρόπουλος έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: Δεν επιτρέπει στους απλούς θεατές των μαθημάτων του να παρακολουθήσουν ήρεμοι την διδασκαλία του διότι αυτή η τελευταία αποτελεί ένα ισχυρότατο "εμπύριο" που τους παρασύρει σε κίνηση και ...δράση. 


     Έτσι και ο παππούς της Ομάδος ο οποίος, σήμερα θέλησε να παρακολουθήσει ως απλός θεατής την πρόοδο των μαθητών του Γεωργίου Ζαχαρόπουλου δεν κατάφερε να παραμείνει αδρανής και παρασυρόμενος από τη ..ζωντάνια της Αίθουσας, άδραξε το ...σχοινάκι και ακολούθησε την όλη δράση.


     Ασφαλώς κι εδώ δεν τελειώνει η συνεργασία μας με τον Γεώργιο Ζαχαρόπουλο  όντας πρόθυμοι να συνεχίσουμε στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" την "στενή" επαφή μας με την Σπάθη.


     Διότι οι "Έλληνες Κένταυροι" θεωρούμε εαυτούς "μαθητές δια βίου" των Πολεμικών Τεχνών, επιλέγοντας ως Εκπαιδευτές μας πάντοτε τους καλύτερους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.